Anonim

Andrea Bocelli: Maria från West Side Story

TV-serien Ray handlar om en kvinna med "röntgenvision" som räddades av en läkare när hon var ung. I det första avsnittet av anime görs denna läkare för att se ut som Black Jack:

Även om du aldrig tittar på hans ansikte men du kan se att det finns några stygn i läkarens ansikte och att hans hår är svartvitt.

Är denna como bara lite "fan service" / hyllning till den gamla Black Jack-serien eller är det mer som en sidohistoria av samma universum eller spin-off av Black Jack? Det verkar inte som att personalen på denna show har arbetat med någon av Black Jack manga eller anime.

MyAnimeList hävdar att Ray är en sidohistoria av Black Jack, medan Wikipedia tar det mer konservativa tillvägagångssättet att bara säga att de är relaterade. Det är dock inte klart om Ray är kanonmaterial i Black Jack-universum (och i så fall i vilken mening). Hur som helst är Ray mangaka Yoshitomi Akihito på goda villkor med de nuvarande licensinnehavarna av Black Jack och har producerat sin egen version baserad på originalet men med sitt eget konstverk.

På grund av upphovsrättsskäl ansågs Black Jack bara som BJ och sågs aldrig helt i den ursprungliga mangan, men för att anime producerades av Osamu Tezukas egen studio kan han visas helt i anime (men fortfarande något dold) och vara hänvisas till med hans ursprungliga namn. Intressant nog, i Black Jack 21, uppföljaren till Black Jack-anime, kallades Black Jack för "BJ" av mördarna som hellre vill döda honom.

Såvitt jag kan säga finns det inget officiellt ord om vad förhållandet mellan de två är, så det är en slags åsiktsfråga om det är en sidostad eller bara en hyllning. Min åsikt är att, genom att animera Ray, kopplades den mer eller mindre till Black Jack-universum, eller åtminstone till något alternativt universum, så jag tror att det kan höjas till en sidoväggsnivå. Det var emellertid ett beslut som fattats av vem som nuvarande rättighetsinnehavare är för Black Jack, och även om det är giltigt i juridisk mening kan vissa argumentera för att det inte ska betraktas som en sidhistoria utan en hyllning. Tezuka mangapurister kan mycket väl motsätta sig och beskriva det annorlunda, eftersom allt relaterat till Ray (manga började 2004) hände bra efter Tezukas död 1989.

Det ser ut som en hyllning. Från Wikipedia verkar det som om mangaka från Ray har arbetat på Tezuka's Black Jack.

Hon kallar honom bokstavligen Black Jack vad mer bevis behöver du jag menar allvarligt det finns inget utrymme för debatt i detta

3
  • Är detta ett svar eller en kommentar?
  • 1 om du svarar än att försöka ange att ditt svar inte är giltigt inte bara en rad. Hänvisa anime.stackexchange.com/help/how-to-answer för att skriva ditt svar
  • 2 vad mer bevis behöver du, kanske kanske några fakta från dig som validerar ditt svar skulle vara en bra start