Anonim

GOKU LLEVA UN AMIGO A ZEN CHAN (LOS 2 ZENO SAMA SE ENCUENTTRAN) sub español

Vad jag vill veta är författarnas skäl.
Säger han varför han gjorde det?
Jag antar att han ville ha barns oskuld men humöret och bristen på logiskt beteende passar inte bra med all den makten.

Endast Toriyama kan svara på den här frågan 100% exakt. Men att tänka logiskt kan jag ge dig några anledningar.

Låt oss säga att du är en allsmäktig skapare och extremt kraftfull, kanske till och med gud. I religioner är Gud inte bunden till tid. Att göra det så att Gud inte åldras alls. Eller gud åldras så långsamt att hans skapelser inte ens märker det. Zen-oh att vara barn är antagligen antingen för att han åldras extremt långsamt eller kanske inte ens åldras alls.

Till exempel finns det i hinduismen en demigud som heter Brahma. Han är skaparen av ett universum och ansvarig för det. Under hela en dag i hans liv motsvarar flera hundratusentals mänskliga år på denna planet. Det betyder att om vi någonsin träffade honom just nu och om 80 år skulle det vara för honom som ingen sekund ens har gått. Samma sak kan gälla Zen-oh. Jag är hundra själv så jag använde mina kunskaper i denna religion för att ge detta som ett exempel. Om du vill ha en källa föreslår jag att du läser Srimad Bhagavatan om skapandet av universum. Men jag tror inte att det är nödvändigt eftersom jag bara använde det som ett exempel.

Ett annat enklare urval kan vara vetenskapligt baserat. En atom har en livslängd som är extremt kort. En fluga har en livslängd från 1 dag till några veckor. Djur kan leva upp till flera dussin år. Varje varelse är mäktigare än den föregående. Jämfört med exempelvis katter åldras vi väldigt långsamt. 1 år för dem är ungefär 12 år för oss att nå samma kroppsålder. Låt oss säga att det fanns en varelse som Zen-oh. Han kanske har haft en livslängd som är jämförbar med människor när vi är jämförbara med den flugan som lever max 1 dag.

Men igen vet jag inte om Zen-oh är odödlig. Biologiskt klokt åldrande baseras på att celler ersätter sig själva och hjärnan gör mindre och mindre vävnad. Kanske Zen-oh kan perfekt ersätta den vävnaden och inte förlora någonting alls, vilket gör honom nästan omodlig på grund av perfekt cellersättning.

Om du inte kunde åldras alls, skulle den trevligaste åldern vara ett barns. Anledningen till detta är att ett barn inte har någon form av stress. Det behöver inte bry sig om ansvar och sådant. Allt tillhandahålls för ett barn. Därför säger äldre alltid till de yngre att njuta av sin ungdom. För när de växer upp kommer de att ha så många ansvarsområden att de knappt kan njuta av livet.

Kanske är en kombination av ovanstående det som inspirerade Toriyama att få Zen-oh att se ut som ett barn. Men jag känner inte till hans tankar just nu. Om jag skulle skapa en gud skulle jag också få det att se ut som ett barn. Det visar evig ungdom, salighet och ett sött sätt att ignorera. Om det var en gammal människa Det skulle se klokt och alldeles för allvarligt ut, om du skulle gå emot detta skulle du sluta med en King-kai-typ av personlighet, som fortfarande är i dragon-ball-standarder för humor.

1
  • Jag kommer att vänta lite för att se om någon har något som Toriyama själv nämnde men jag är ganska övertygad

Jag tror att det främst är att införliva humor i handlingen. Det är inte första gången vi ser sådana karaktärer. Vi har sett Majin Buu tillbaka i Buu-sagan som agerade som ett barn trots att vara vansinnigt kraftfull. Toriyama är känd för att skapa karaktärer på detta sätt. Det faktum att vi får se de starkaste varelserna i universum, destruktionsgudarna är rädda för dessa barn, innehåller mycket humor i historien

1
  • väl majin boo blev så efter att ha absorberat en snäll och lekfull gud som påverkade honom tillräckligt för att förändra hans personlighet. men jag är inte övertygad