Anonim

I avsnitt 4 minut 1:35 till 1:45 av Yuru Yuri tredje säsong anklagade Yui Toshinou för att ha spelat smutsigt efter att hon vann mot Ayano. Enligt vad jag förstår spelar de bomberman-liknande spel. Vad är smutsigt från Toshinou som spränger Ayano?

Följande svar görs genom att anta att de spelar på en Bomberman-version som liknar en av dem som faktiskt finns.

Ett bevis på att detta kan likna en känd version av Bomberman är den bonus som Ayano försöker plocka upp, som ser riktigt ut som Fire- och Full Fire-bonusar


Grundläggande Bomberman-kunskap

I de klassiska spelen Bomberman finns det många power-ups.

En i synnerhet, Kick, ger den som har samlat den möjligheten att sparka bort bomber. Detta är den enda förmågan som ger makten att flytta en bomb efter att den har planterats.

Detta kan användas på två sätt:

  • Att mata ut bomben som skulle hota ditt liv;
  • Att skjuta en fiendebomb eller din bomb in i fiendens ansikte.

Dessutom är det viktigt att veta att bomben exploderar efter en bestämd fördröjning efter att den har planterats.


Men vad hände exakt?

Ayano planterade en bomb för att förstöra en mur och kan därför inte röra sig (om hon gör det kan hon dödas av sin egen bomb)

Efter att muren exploderade var Ayanos första reflex att lämna denna återvändsgränd för att hämta en bonus.

Toshino kan ha förväntat sig att Ayano skulle ha detta beteende.

Toshino planterade en bomb nära sig själv och lyckades ta tiden så att den skulle explodera lite efter Ayanos bomb. Sedan pressade hon bomben med bonusen vi pratade om tidigare (vi kan vara säkra på detta så länge som förmågan att flytta bomber är unik för denna bonus) och dödade Ayano.


Varför reagerar Yui så här?

Bomberman är vanligtvis tänkt att spelas runt strategi, vilket innebär att du placerar dina bomber för att tvinga fiendens spelares rörelser och därför blockera dem. Som ett exempel tvingar en spelare att gå till andra änden av denna linje genom att placera en bomb på en linje. Genom att spela på den här typen av forcering, du kan "plats"fiender i en återvändsgränd eller en riktigt nära plats där de är mer utsatta för bomber.

En naturlig Bomberman-spelares naturliga reaktion är att spendera mindre möjlig tid i återvändsgränd. De är dödliga för du kan inte gå igenom bomber om du inte har Bomb Pass-bonusen.

Här väntar Toshino bara på att fiender ska förstöra väggar för att döda dem istället för att själv placera bomber.

Därför kan denna typ av trick ses som orättvist eller smutsigt eftersom det spelar på en överlevnadsreflex och inte egentligen är en del av en global strategi.

2
  • Vad menar du med "egentligen inte delen av en global strategi"?
  • Jag redigerade mitt svar för att klargöra min poäng