Anonim

TMoHS 05. Försvinnanden och dipshits (3/3)

I det första avsnittet i Ouran High School Host Club introduceras Haruhi med mycket tråkiga kläder och hår. Hon hade förklarat i ett annat avsnitt om hur, och jag citerar: "En brat satte tuggummi i mitt hår och det var bara en plåga, så jag klippte av det." Således förklara varför hon har kort hår. Men detta förklarar inte varför hon klär sig dåligt. Jag förstår hur hon måste klä sig för att betala tillbaka sin skuld, men klädde hon faktiskt till att börja med?

Med sina kläder glöm inte att Ouran High är en skola för rika barn som man kan anta att deras uniformer kostar lite också, förmodligen skräddarsydda för varje individ av det finaste materialet, något Haruhi bara inte har råd med.

Efter att ha fått tuggummi i håret precis innan skolan börjar, skär hon det kort och eftersom hon inte har råd med den dyra Ouran-uniformen, bär hon formlösa, väskiga kläder. Med sin smutsigt utformade frisyr, stora glasögon (som en gång tillhörde hennes farfar) och manliga kläder, hon trodde vara manlig och Haruhi gör inget för att diskreditera denna idé.

Källa Haruhi Fujioka - Utseende (första stycket)

Glasögonen beror på att hon har dålig syn och bär kontakter genom hela serien (som vi ser när Renge gör en film och Takami ser Haruhi tappa en tår utan att behöva ögondroppar).

När det gäller anledningen till att hon "korsklänningar" innan hon blev värd är det för att hon inte ser det som korsklädsel för hennes kön spelar ingen roll.

Två egenskaper som definierar Haruhi är hennes raka natur och tron att ens kön inte definierar sina val

Källa Haruhi Fujioka - Personlighet (första stycket)

Detta är också uppenbart när värdklubben går till stranden (en riktig, inte en Otori rehabiliteringsklinik) och Haruhi står upp mot ett par killar som trakasserar tjejerna. Haruhi ser inte att hennes tjej betyder något annat, så med tanke på det finns inga manliga / kvinnliga kläder, bara kläder.

Naturligtvis kan man också anta att hennes transvestitfader också kan ha lämnat ett dåligt intryck av hur flickor / kvinnor verkligen är.

Från wikia:

När hon först introducerades i anime, har hon ett nördigt, pojkaktigt utseende som skiljer sig mycket från hennes gymnasieskola. Efter att ha fått tuggummi i håret precis innan skolan börjar, klipper hon det och har inte råd med den dyra Ouran-uniformen, hon bär formlösa, väskiga kläder. Med sin smutsigt utformade frisyr, stora glasögon (som en gång tillhörde hennes farfar) och manliga kläder, trodde hon att hon var manlig och Haruhi gör inget för att diskreditera denna idé.

Tekniskt sett korsade Haruhi inte klänningen. Hon hade på sig "formlösa, baggy kläder", som misstogs vara maskulina på grund av hennes övergripande utseende. Hon gör ingenting för att diskreditera detta och misstänks således som en man.

Den första delen är hur alla misstänker henne som man i början. Men Haruhi tycker inte riktigt att kön spelar så stor roll, och har därför inga problem med sin nya uniform eller fördjupar denna felaktiga uppfattning.