Anonim

Jiren OBLITERATES Berserker Kale - Dragon Ball Super Episode 100 Analys

Hittills har vi sett 3 saiyaner från universum 6 med en viktig roll i Dragon Ball Super. På kort tid, mindre än 48 timmar för Kale och Caulifla om jag minns rätt, och mindre än ett år för Kyabe, har de behärskat mer än en transformation. Kale behärskade super saiyan berserker och super saiyan green, Caulifla behärskade super saiyan, ultra super saiyan (inte säker på om detta är ett tillstånd eller transformation) som chanser att bemästra super saiyan 3 i turneringen enligt Goku, och Kyabe behärskade super saiyan och super saiyan. Varför är det? Förvandlar universum 6-sajianer naturligt lättare än universum 7-sajianer eller finns det en annan anledning?

2
  • Ooooh jag spelar det här. Jag måste verkligen börja titta super igen. Eftersom det verkar som att kraftpinnar flyger överallt igen. Jag känner mig helt nostalgisk. Liksom Ascended saiyans vs super saiyan 2 debatter tillbaka i middagsskolans lunchrum.
  • att titta på dragon ball är som att läsa fanfic med massor av OP-karaktär som kommer från ingenstans

Officiellt utlöstes den ursprungliga super-saiyan-transformationen av ren ilska och tillräckligt med rå kraft för att transformera. Den enda möjliga förklaringen är att U6 saiyan har makten men de är inte så intresserade av att slåss så de utforskade aldrig sin makt.

En sak till att du inte kan förvänta dig att en historia ska vara perfekt och utan plottningsrustning eftersom mangaka måste göra historien intressant.

Svaret på detta är mer komplicerat än det verkar. Eftersom svaret är ja och nej samtidigt. På grund av korrekt vägledning kunde de uppnå högre former lättare men de "låste helt enkelt upp" det att de inte behärskade det. Som visas i avsnitt 114 har Goku behärskat rörelserna och tål två saiyaner på egen hand i en lägre form om han vill. De kan ha en högre effekt men när det gäller effektivitet saknar de mycket.

Att låsa upp Saiyan-tillståndet kräver starka känslor och driva dig själv till den yttersta gränsen. Kyabes ilska låste upp ssj1, hans önskan att visa sin mästare runt på sin planet i sitt universum låste upp ssj2. På grund av de höga stressnivåerna som orsakas av straffet för att förlora turneringen påverkas deras känslor i stor utsträckning vilket leder till ett enklare sätt att låsa upp stater om de används på rätt sätt.

Flickorna hade liknande upplevelser, den ena önskar styrka och kraft medan den andra vill skydda sin syster och att slåss bredvid henne.

Goku låste upp sina stater när han pressades till sina gränser med önskan att bli starkare. Gohan hade önskan om rättvisa och Vegeta önskan som sin plikt som Saiyan-prinsen och självklart hans svartsjuka mot Kakarot.

Men jag vill bara betona skillnaden mellan att låsa upp en ny saiyan-stat och att behärska en ny saiyan-stat. SSJ2 har mer rå kraft än SSJ1. En behärskad SSJ1 är starkare än SSJ2 på grund av att känna till gränserna och hur man använder sin kropp med uthållighet etc.

Jag hoppas att detta svarar på din fråga. Kommentera gärna om du vill veta mer.

PS: om jag dyker in i det kan jag ge alla avsnitt för att säkerhetskopiera mina uttalanden men det skulle kräva mycket tid. Om du önskar kan jag ge en lista med avsnitt men jag tror inte att det behövs för den här frågan.