Anonim

Tiktoker arresterad - Anledning! | Baari 2 bryter rekord! - Ghani Tiger Diss 2.0 On L&P - Anonym Star

Min fråga har lite av en back-story för att lägga till sammanhang.

För det första, som de flesta Attack på Titan-fans, är jag det ÖVERSKATTAD om den andra säsongen kommer ut. Jag pratade med en vän på campus om det, då påpekade hon att dess släppdatum är den 1 april (som bekräftats på polygon.com) och antydde att det kunde vara ett upptåg. (Knackar på trä) Jag hoppas verkligen att det inte är det men det fick mig att tänka.

Har en aprilskämt någonsin genomförts av en animestudio eller mangaförlag för att felaktigt hävda att de släppte en ny serie eller en ny del av en befintlig serie?

Jag skulle kunna föreställa mig det eftersom västerländsk kultur är typ av erkänd överallt och vi ser några västerländska teman, sammanhang och helgdagar ibland i anime, men samtidigt tror jag inte att Japan har motsvarighet till April Fool's day.

2
  • Verkar så?
  • Det här är bara tangentiellt relaterat, men jag har blivit bambuzled mer än en gång av meddelanden om effekten av "En ny produktion i $ myFavoriteAnime-franchisen är på gång!" förutom att det senare visar sig att den så kallade "produktionen" faktiskt är ett pachinko-spel.

Ja. Exemplen jag känner till är från Type-Moon.

Som vi kan se från länken har nästan varje år sedan 2005 Type-Moon kommit ut med ett aprilskämt, allt från falska filmer till spel med karaktärer från Nasuverse. Även Ufotable, animationsstudion involverad i Kara no Kyoukai, Obegränsat bladverk, Öde noll, Tales of Zestiria the X och Gud ätare spelade med 2009 genom att lista en anime-anpassning av en parodi på Densha Otoko kallad Sensha Otoko: A True Tank Story ( , Tank Man) med Iskander och en könsbytt Waver Velvet.

Det bör dock noteras att även om detta ursprungligen var skämt, har vissa av dessa lett till verkliga icke-skämtverk. TYPE-MOON 10th Anniversary Phantasm som släpptes för detaljhandel den 10 augusti 2012 innehöll mangan av Sensha Otoko, skämtet Falska / stater natt spelet släpptes senare med TYPE-MOON Ace Vol. 2 ringde Ödet / konstigt falskt och i moon.cinemas.jp 2009 skämt

En av filmerna skämtade om är en anpassning av Kara no Kyoukai Mirai Fukuin, en epilog till Kara no Kyoukai. Det beslutades att det skulle göras som en riktig film flera år senare.

Också i 2015 TMitter2015-scenariot Neros tweet av

Hm, vad? Du skulle vilja veta om det är okej att få dina förhoppningar på EXTRA3? Huhu, oh orolig, låt mig lindra ditt lidande. Ja du kan. Tro på mig! Jag är säker på att de ska ordna något!

blev sant som Ödet / Extella: Umbral Star (den tredje Öde / Extra Game) kom ut den 10 november 2016 i Japan (men inte säker på om det var under utveckling när hennes tweet gjordes)


Så vad sägs om Attack on Titan säsong 2? Är det ett skämt? Vi vet inte förrän det faktiska datumet. Tänk dock på hur det tillkännagavs,

En andra säsong av anime-serien tillkännagavs på öppningsdagen för den första teaterfilmen, som ursprungligen skulle släppas 2016. Det bekräftades sedan i januari 2017-utgåvan av Bessatsu Sh nen Magazine att den andra säsongen har premiär i april 2017.

Källa: Attack on Titan - Media - Anime (3: e stycket)

den citerade källan till utgåvan från april 2017 citerar januari 2017-utgåvan av Bessatsu Shonen Magazine som visar denna bild

Jag talar inte flytande japanska men jag visste år och månad och allt det visar är april 2017, inte 1 april 2017. Med tanke på att säsong 2 tillkännagavs under öppningsdagen för den första filmen som var långt tillbaka 2015 och tidningen indikerar bara en månad, för mig verkar detta inte som ett aprilskämt eftersom det är för länge.

3
  • 6 Det är också mycket mer typiskt att saker kommer att bli meddelat den 1 april, medan AoT tillkännagavs för ett tag sedan. Det skulle också vara ett ganska dåligt PR-drag att hypea upp en så stor release och sedan gå "April Fool's!" på dagen.
  • 3 Våren anime börjar också alltid i april (varje säsong är 3 månader). Så det är inte alls ovanligt att höra om föreställningar som börjar i april.
  • 3 Dessutom visar AoTs officiella webbplats också varje TV-stations sändningstid för säsong 2 (från 1 till 16 april).