Anonim

【ラ ジ オ 英 会話 on Lektion175ÖVERSIKT

Jag hade några frågor i åtanke. Akane är någon som starkt tror på rättvisa och hon går inte över gränsen även hon kunde. Hon vet att Sybil inte är det perfekta systemet och många människor lider av orättvisa på grund av det. Så varför stödja det då även när hon har haft chansen att förstöra det?

Jag menar hur illa det kan bli utan Sybil. Det kan vara svårt för samhället utan Sybil, men om resten av världen kan leva utan det, varför inte japanerna?

Det finns flera åsikter om denna fråga som diskuteras i anime, och jag tror att en av dem är mest meningsfull. Det faktum att samhället som lever under Sybils lag redan har bildat vissa beteendemönster gör det väldigt svårt att motsätta sig systemet säkert.

Kom ihåg hur människor börjar freaking ut av tanken att deras kriminella betyg skulle kunna gå upp? Hur de blir extremt nervösa vid synen av en kriminell aktivitet eller något som kan se ut som det. Tänk dig om de fick veta att någon försöker motsätta sig Sybil, hur de skulle reagera. Detta skulle säkert orsaka mycket besvär och möjligen många människor dödade på grund av hur Sybilsystemet fungerar.

Så den säkrare lösningen är att ändra sättet det fungerar gradvis inifrån, genom att ändra de grundläggande principerna för hur det bedömer människor. Akane kan inte ensam förstöra Sybil-systemet, och eftersom hon har en så stark känsla för rättvisa vet hon att det inte skulle vara rätt att riskera mer oskyldiga människors liv än hon måste, så hon har inte riktigt mycket av val.

5
  • 1 Men om det inte finns någon Sybil behöver människor inte oroa sig för sina brottkoefficienter. Även om de tillfälligt reser sig mot oppositionen mot Sybil, kan ett annat system ta över och gradvis stabilisera samhället igen.
  • De kommer troligen att freak ut ännu mer för "nu kan brottslingar bli ostraffade oh noo". Det skulle ta mycket tid och förberedelser för den vanliga polisen att köra över hela landet innan Sybil är inaktiverad. Jag tror inte att någon person kan organisera det tillräckligt bra på kort tid. Vad Akane tänkte skulle ta kortare tid och orsaka minimal störning i samhället.
  • Tvärtom. Det finns en hel scen där en stor grupp människor ser en kvinna slås till döds med en skiftnyckel och ingen ens vinkar. Det enda Sibyls övervakningssystem tycker är fel är att kvinnan blir alltför stressad utan någon uppenbar anledning. De allra flesta människor är dämpade får som är skilda från sin mänsklighet och helt beroende av Sibyls dom. Det är en tydlig minoritet som uppvisar viktiga frågor. Du kan förväxla den problematiska minoriteten som ett tecken på den bredare befolkningen eftersom Akanes hela jobb handlar om den minoriteten.
  • 1 Som @zibadawatimmy sa, har människor inte riktigt sin egen åsikt längre. De följer bara Sybil. Så det skulle inte vara särskilt svårt att kontrollera sådana människor som bara följer order. Det är sant. Men i avsnittet där Makishima delar ut hjälmarna tar folket ut på gatorna och slåss för sig själva, så småningom blir de verkligen våldsamma. Tror du inte att det kommer att bli kaotiskt som Hakase sa.
  • 1 @zibadawatimmy Jag tror att den scenen faktiskt strider mot det du säger. Människor är så vana vid att tro att brott inte kan hända, att de inte insett att något brott pågår. De trodde alla att det bara var performance (eller hologram). Det är i det ögonblick de inser att det är ett brott att deras brottsmedhjälpare börjar skjuta i höjden. Sybil är så bra på att bedöma störande element att människor växte upp och trodde att de inte ens existerar.

Först, hur Hakase sa, skulle processen att inaktivera Sibyl vara extremt tuff och om det inte görs korrekt skulle det leda till att många människor skadas eller dör.

Men det finns andra problem: vilket system ska ersätta det? Jag tror att det var tillräckligt stressat i samtal mellan Akane och Sybil. Även om Akane inte gillar det nuvarande systemet har hon inte en ersättare som skulle ge samma resultat som Sybil samtidigt som hon var mycket "trevligare". Till skillnad från Makishima, som inte brydde sig om vad som skulle hända efter att Sybil förstördes, vill hon inte riskera anarki efteråt. Hon vill inte riskera en situation där systemet mycket sämre än Sybil skulle uppstå efteråt.

Och en sak till: oavsett hur illa du tycker Sybil är. Det ger fortfarande "lycka" till de flesta. Även om få fås liv offras för det.

Jag vill också nämna att resten av världen INTE fungerar så bra utan ett system som Sybil. Wong och Sybil uppgav båda att de flesta länder i världen befinner sig i ett tillstånd av anarki och oordning.