Anonim

Nightcore - Wake Me Up (Ben Thomas Remix)

Jag är lite förvirrad av Tokyo Ghoul säsong 2: s slut. Varför blev Hide biten, och av vem eller vad? Var det i det "kriget"? Eller bett Kaneki honom?

Och varför stoppade Yomo Touka när hon sprang till Kaneki (det var just då han bar Hide)? Var det bara för att han inte ville låta henne dödas? Eller var det något djupare?

Tyvärr offrar anime en hel del detaljer från manga för 12-säsongens skull, så många saker förklaras bara inte. Jag har övergivit anime ungefär hälften av första säsongen, så jag kommer att hänvisa till manga som förklaring.

I ett nötskal var huvudorsaken till att Yomo stoppade Touka eftersom han inte ville att hon verkligen skulle dödas. Han hänvisade till detta som "sitt sista jobb i Anteiku". Från allt talat om Yomo i manga Ch. 130, antar jag, att den främsta anledningen för Touka att säga vid liv är att hon kan fortsätta hjälpa ghouls, som har förlorat sin väg i livet, precis som Anteikus besättning gjorde tidigare.

När det gäller Hide antyddes det starkt i kapitel 136-137 i original manga att Kaneki åt honom. Men Hide erbjöd detta själv, eftersom han visste att Arima väntar på Kaneki (och Kaneki inte kunde motstå sin hunger, eftersom han var i halvkakuja-form). Kanske, i anime-anpassning, är händelserna något annorlunda, men resultatet är detsamma - Hide offrade sitt liv för att mata Kaneki, så Kaneki kan läka sina sår och återställa sin makt.

I anime är Takizawas slut död av Noro. Dölj vittnen som, och gasar, varnar Noros uppmärksamhet på honom. När vi nästa gång ser Hide skadas han, vilket betyder att Noro attackerade honom. Till skillnad från mangan hade Kaneki inget att göra med Hides sår.

Yomo stoppade Touka främst av faderlig känsla (han är hennes farbror) men det är ett välkänt faktum att Kaneki har svår PTSD, och också väl känner till ANtieku-besättningen hur mycket Hide betydde för honom (Kaneki). Så jag antar att Yomo ville att Kaneki skulle ha så mycket tid som möjligt kvar med sin vän, eftersom Hide är död eller färger. (Ledsen till dem som var i förnekelse) Det är också uppenbart i både manga och anime som Yomo känner faderligt mot Kaneki, så han kanske har förstått att i tider som dessa, lämna honom i fred. Jag håller dock med lentinant men han vill definitivt skydda Touka, även om hans sista jobb egentligen var chefens sista order: Om jag faller, bränn Antieku så att ingen kan spåra det tillbaka till dig. I grund och botten hade chefen fått Yomo att bli av med bevisen på att det fanns fynd vid Antieku. Hoppas det här hjälper.

I Rot A, det finns en scen där Hide som går ner på en gata döende, men ännu inte är död eftersom du kan få en glimt av honom leende när Kaneki kollar på honom. Sannolikt gick Kaneki till CCG och gav upp sitt liv för Hides medicinska behandling.

I anime skjuts Hide. Han hittar Kaneki utanför skadad och tar honom till kaféet. När Kaneki vaknar Hide och han pratar bara om vanliga saker. Hide faller sedan till marken efter blödning, men ler sedan och ser upp till honom. Kaféet börjar brinna ner och de flyr. Kaneki tar honom sedan och tar honom dit de flesta polis / utredare är och lägger honom på marken. Efter det ser det ut som en av ghoul-utredarna (Arima) kommer att försöka bekämpa honom. Det är tydligt i anime att Kaneki inte äter Hide och blir dödad av Arima. Det är allt jag minns men förhoppningsvis hjälper det!