Anonim

Hollow Knight - Every Secret Charm Combination

I Hikaru no Go, har huvudpersonen (Hikaru) en spöklik följeslagare som handledar och tränar honom i spelet Go, ett slags Othello / schackhybridspel. Men ungefär halvvägs genom serien ....

Sai slutar försvinna och därefter måste Hikaru träna och lyckas på egen hand.

Vad händer med Sai? Varför är han inte längre närvarande under resten av serien?

0

Enligt intriget i serien insåg Sai att hans roll inte var att uppnå det gudomliga drag (även kallat "Guds hand") utan att han bara var där för att överföra all sin kunskap om spelet till Hikaru. Om han inte längre har ångrat kan han lämna världen. Så Madara Uchihas svar är korrekt.

I en offentlig intervju som Yumi Hotta (scenarist av "Hikaru No Go") gav också under European Go Congress 2011 (i Bordeaux, Frankrike) frågade någon henne "Varför försvann Sai?". Hon svarade att Sai hade en roll som en far till Hikaru och att du inte kan leva hela ditt liv med dina föräldrar som följer dig. Vid någon tidpunkt måste du växa upp och bli vuxen. Så att Sai försvann är ett symboliskt sätt att säga att Hikaru (på väg till) blir vuxen.

Hikaru "hittar" Sai senare när han spelar go. Detta har samma betydelse som att säga att även om du lämnar dina föräldrar kommer du alltid att ha i dig vad de sa till dig, vad de lärde dig och de värden de överförde till dig.

Och faktiskt, i slutet av serien ser Hikaru mycket mer moget ut än när han var med Sai.

Enligt Yumi Hotta, "Sai var tvungen att försvinna", annars skulle han blockera Hikaru från att bli vuxen, på samma sätt som en mor eller en far skulle göra om han eller hon alltid var skyddande för sitt barn.

1
  • 2 Egentligen tror jag att Sai så mycket ångrade att han måste gå. Han ville spela Touya Meijin mer och ville inte lämna Hikaru. Han tvingades lämna mot sina önskemål.

Enligt vad jag förstod hade Sai fullgjort sin roll i världen. Han hade utbildat någon med passion för att fortsätta sitt arbete ensam utan hans vägledning. Vägen till "Divine Move" är nu rensad och han behövs inte längre.

Hans jobb var klart.

2
  • 1 Men jag trodde att Sais syfte var att vara del av spelet där The Divine Move spelades?
  • 2 @Kasuchiko: Nej, vägen till spelet där The Diving Move spelas är lång och svår. Sais del var att ge arvet till någon efter att han dog.

Jag tror att Sais ursprungliga mål och syfte var att spela det gudomliga draget och vara en del av spelet, men när han insåg Hikarus potential bestämde han själv att hans mål var att sätta Hikaru på vägen mot det gudomliga draget. Lite som om du är en förälder som spelade en viss sport och ditt barn bestämmer sig för att spela också. Det kan finnas en sak i den sporten du aldrig kunde göra innan du gick i pension. Skulle du fortsätta att gå förbi dina gränser när du blev äldre? Nej, du skulle hjälpa ditt barn att uppnå det målet själva och lämna efter dig ditt arv med dem.