Anonim

Usher - Rivals ft. Future (texter på skärmen och beskrivning)

Varför har

Kanbaru återfick inte sin mänskliga arm

i slutet av Suruga Monkey i Bakemonogatari?

Om den regniga djävulen är borta, varför är hon fortfarande som hon var när den besatt henne?

1
  • The Rainy Devil är inte borta; Hitagis gambit tog bara bort Surugas önskan att uppfylla sin önskan på ett sätt som Rainy Devil kunde hjälpa henne med, så det gick vilande. Den här historien slutar inte riktigt förrän Hanamonogatari, den kronologiskt sista berättelsebågen i serien.

För att denna fråga ska kunna få ett riktigt svar kommer jag att utöka min kommentar.

I slutet av Suruga Monkey kommer Hitagi in och avbryter striden mellan Koyomi och Suruga och meddelar att om Suruga framgångsrikt hade dödat Koyomi, skulle hon ha jagat och dödat Suruga och lagt till en allvarlig anteckning till sitt skämt i del I att hon ville att vara den som dödar honom.

Koyomi förklarar sedan i röstberättelsen (översättning från undertexter på den fruktansvärda dyra Aniplex USA Blu-ray):

Om en strategi var för mig att överväldiga demonen och därmed göra det omöjligt för Kanbarus hemliga önskan att uppfyllas, var det en annan att meddela Senjyogahara att Kanbaru försökte döda mig och därmed göra det omöjligt för hennes ytliga önskan. Dessutom svor Senjyogahara framför demonen att om jag dog skulle hon döda Kanbaru. Att inte veta skulle inte hålla som försvar. För Rainy Devil hade resultatet redan bestämts. Jag kan inte tro att du kunde läsa dess tankar så, Oshino.

Surugas hemliga önskan var att döda Koyomi av svartsjuka att han var med Hitagi och att hon inte var det. The Rainy Devil försöker hjälpa henne att uppfylla den hemliga önskan i del I, när hon attackerar Koyomi på sin mountainbike när han åker hem från Hitagis lägenhet. Koyomi planerade att slåss mot Suruga tills det var klart att hon inte kunde slå honom, vilket fick Rainy Devil att ge upp.

Surugas yta önskan var att vara med Hitagi romantiskt, men Oshino insåg att om Hitagi visste att Suruga hade dödat sin pojkvän, skulle hon inte vara så angelägen om att ansluta sig till sin mördare. Att skicka henne in i mitten av striden gjorde det omöjligt för Rainy Devil att få Suruga och Hitagi tillsammans genom att döda Koyomi, vilket gav det ingen anledning att hjälpa Suruga att döda honom. Att uppfylla den hemliga önskan var bara ett lönsamt sätt för Rainy Devil att slutföra sitt kontrakt om det också uppfyllde ytan önskan, men när Hitagi vet, motverkar Koyomi direkt motverkandet av ytan önskan.

För att fullgöra sitt kontrakt och lämna Suruga måste Rainy Devil uppfylla sin önskan, men det misslyckas med att göra det, tydligt när Suruga erkänner sin kärlek och Hitagi svarar på sitt vanliga trubbiga sätt:

Suruga: Jag är kär i dig, Senjyogahara-sempai ...
Hitagi: Åh? Jag är inte riktigt kär i dig. Men kommer du stanna vid min sida ändå?

Så den regniga djävulen kan inte gå, för den har inte uppfyllt hennes önskan, men den kan inte uppfylla hennes önskan, för den enda makt den har är att skicka henne till ett våldsamt raseri medan hon sover och den vet nu att våld kan ' t lösa detta. Det går vilande.

Märkligt nog, i den sista scenen där hon går för att träffa Koyomi, säger Suruga: "Demonen kan ha lämnat mig, men till slut gick min arm inte tillbaka till det normala." I universum kan jag bara tillskriva detta ett missförstånd från hennes sida, för i Hanamonogatari, som äger rum kronologiskt sist i serien (se upp spoilers nedan):

Suruga tappar äntligen demonen till sin gamla vän Numachi Rouka, och hennes arm går tillbaka till det normala. I början av Hanamonogatari roman ser vi att hon har tejpat sin apaarm mot en pelare varje kväll och ivrigt kollat ​​tidningen varje morgon för att se till att hon inte har gått ut och skadat någon i sömnen, så hon verkar inte vara så säkert längre att demonen är borta.

2
  • Finns det en punkt i slutet av Suruga Monkey där Oshino säger att Kanbaru kommer att förlora sin apas arm efter att hon fyllt tjugo år? Jag tror att det kan vara relevant, men jag har inte anime för tillfället att kontrollera och skriva något väsentligt.
  • @Maroon Nu när du nämner det kommer jag ihåg något sådant. Jag måste gå tillbaka och kolla in det.