Anonim

Världens största teleskop | दुनिया के सबसे बड़े Teleskop | Allt om teleskop | Hindi

Var det Minato som uppfann Rasengan, eller var det Jiraya? Allt jag vet är att Jiraiya lärde Naruto Rasengan. Vem är den ursprungliga skaparen?

Rasengan är en A-ranksteknik skapad av fjärde Hokage, Minato Namikaze, genom att observera Tailed Beast Ball. Minato tillbringade tre år på att utveckla Rasengan.

Jiraiya lärde Naruto hur man skapar och använder Rasengan.

Det var Minato. Den fjärde Hokage uppfann från att se Bijuu-dama. Jiraiya lärde sig det av Minato och lärde sedan Naruto om det. Se artikel om Rasengan på Naruto Wiki.

Redigera: Även om det inte nämndes vilken Bijuu Minato baserade sin Rasengan från, är det förmodligen Kyuubi eftersom Kyuubi var den enda Bijuu som Konoha hade vid den tiden och Jinchuuriki är hans fru.

2
  • frågan är vilken Biju Minato ser med Bijuudama?
  • OP frågade inte det. Men jag lägger till det i svaret.

Nej, det var inte Minato eller Jiraiya som uppfann Rasengan. Om du tittar på Naruto från början till sista (Naruto Shippuden) skapades Rasengan av Ashura, en av Hagoromos söner. Det betyder att Rasengan har uppfunnits för länge sedan, även innan Minato föddes.

1
  • Observera att Minato inte lärde sig det av Ashura (jag är inte säker på om han ens vet att Ashura existerade) utan utvecklade det självständigt. Så jag skulle säga att de båda uppfann det, men en av dem råkade bara uppfinna det först. Relaterat: uppfinningen av kalkyl och Stiglers lag om eponymi.

Den sanna uppfinnaren är Ashura. Ja, Minato arbetade så hårt för att göra det men han var tyvärr inte personen som uppfann det. Runt avsnitt 400-500 finns det ett avsnitt där Ashura och Indra slåss; Indra har hela Susanoo och Ashura har sanningssökaren. Efter cirka 7 minuter gör Ashura en Rasangan med ungefär 4-5 mini-Rasanganer i. Så den del som Minato "uppfann" är falsk, han råkar bara ha återupplivat en riktigt gammal ninjutsu. Så på sitt sätt "uppfann" han det.

1
  • läste du faktiskt det andra svaret i det här inlägget innan du svarade ditt eget.

Det är sant att Ashura gjorde den första Rasengan, men så vitt som gjorde det först mellan Jiraiya eller Minato sa Jiraiya till Naruto att den 4: e Hokage uppfann den.

Det finns ett avsnitt, jag tror att 33 av säsong 1 Shippuden, visar att Jiraiya behärskar den jutsu på mycket kortare tid.

1
  • Vet du vilket kapitel eller avsnitt som angav att Ashura gjorde den första Rasengan?