Anonim

Empire Of Rust 028 - Explosion Episode

I SAC avsnitt 18 ser vi Kusanagi stoppa Yu från att fysiskt attackera den kinesiska utrikesministern, men efter hennes korta utbyte med Batou (som står i närheten) vänder Yu sig till att le och skapar en explosion via någon slags detonationsanordning i buketten han är bärande. Från ett fågelperspektiv ser vi en något stor explosion.

Men efter det får vi veta att den kinesiska ministern återvände säkert till Kina, och det ser ut som om Kusanagi, Yu och Batou fortfarande lever.

Vad är det med denna explosion då, och varför skadas ingen (eller åtminstone de stora karaktärerna utan bakgrund)? På något sätt verkar det faktum att Kusanagi är en cyborg inte helt förklara saker, eftersom det fortfarande inte handlar om de andra karaktärerna.

I nästa scen förklarar major Kusanagi:

Riskerna är naturligtvis betydande, men vi kunde inte hitta en bättre lösning än att ytterligare redigera Yus minnen med ett framgångsrikt mordförsök.

Så vad vi ser efter det att majoren fäste en cyberbrain-deaktiverande enhet på baksidan av nacken är bara ett falskt minne.

1
  • Hmmm, det slog mig som en sannolik förklaring, men det var svårt för mig att säga om det faktiskt var en "splittring" mellan inaktiveringen av Yus attack och explosionen (eller ja, om / när majoren fäste enheten) .