Anonim

The Last Abduction (Sci-Fi Alien Abduction Short Film)

Varför använder Ash inte någon av de Pokémon han fångat i tidigare regioner, förutom Pikachu? Vi verkar bara att han använder Charizard i bästa önskningar och några exempel i Diamond & Pearl (bara hittills för att XY&Z inte är färdiga). Jag förstår hur han vill börja nytt med varje ny region och använda nya Pokémon för att slå ligan (för att göra den mer äventyrlig), men finns det en specifik anledning till varför han inte använder dem?

8
  • kanske latskap? om det är något som går att gå måste du gå till ett Pokemon Center, komma åt PC: n, komma åt Bills PC, lägga bort en av dina pokemon, gå igenom listan över Pokémon i en ruta och inse dig på fel, ändra rutor och skanna dock det och upprepa tills du hittar pokemon och gå genom uppmaningarna att dra tillbaka den.
  • @AyaseEri men nya pokemoner får hela serien / säsongen (inte riktigt bekant med hur västländerna gör det) och de kan kanske släppa in några av hans gamla medan de kämpar för ligan som inte tar så mycket tid, bara några avsnitt av hundra till tvåhundra avsnitt per serie
  • Det är en ganska enkel marknadsföringssak IMHO. Jag tror att Ayase stämmer. Ja, det skulle inte vara "svårt" att ha en throwback-strid eller två men huvudpoängen i showen är att komplettera spelet och ge en mer gemensam bild av alla de nya pokemon och attribut som spelare kan ta med sig. Så att ha throwbacks skulle vara lite emot det. Men jag håller med om att det skulle vara väldigt MYCKET coolt. Föreställ dig en kampkunglig med Charizard och alla andra elddrakar. Det skulle vara fenomenalt.
  • Han använde några fler pokemon igen, Snorlax, Taurus etc.

Från S05E275 ("Gotta Catch Ya Later!", Näst sista avsnittet av Master Quest)

Aska: Professor! Jag har bestämt mig för att starta en ny resa också och bara ta Pikachu med mig. Jag vill att det ska vara precis som första gången jag lämnade Pallet Town. "

Pikachu: Pikan ~~

...

Tracy: Och du kan lita på att jag tar hand om din Pokémon åt dig!

Aska: Verkligen? Tack så mycket, Tracy.

Ash vill uppleva spänningen att upptäcka den underbara världen av Pokémon igen - en känsla som han vet att han inte kommer att uppleva om han bara litar på sin gamla Pokémon. Han kommer ihåg hur mycket han älskade upplevelsen av att bli introducerad till en helt ny värld och hur han var tvungen att arbeta för att jämna ut sin Pokémon och växa med dem för att så småningom kunna vinna Orange League Championship. Han bestämmer sig för att lämna sin Pokémon så att han tvingas nivåera inbyggd Pokémon och veta att han kommer att växa som person under denna process. Han lämnar sin Pokémon vid professor Oaks laboratorium eftersom han vet att de kommer att tas väl hand om.

Under hela Pokémon-serien tar Ash bara Pikachu med sig till varje ny region, eftersom Pikachu är hans bästa vän och de är oskiljaktiga. Det här är två avvikelser från denna regel: Johto-regionen på grund av förväntningarna bakom kulisserna (Pokémon skulle ursprungligen bara ha Gen I och Gen II), och Diamond & Pearl, där Aipom smög ombord på båten Ash tog till Sinnoh-regionen.

Ur producentens synvinkel betyder Ash att använda nya Pokémon att dessa Pokémon fick tid att lysa. Visst att de kan få Ash att använda sin gamla pokemon, men det finns två problem med detta. För det första kommer det att finnas mindre tid för nya pokemon att visa sina färdigheter, vilket innebär mindre tid för dem att locka människor att köpa sina varor. För det andra är att om den gamla Pokémon förlorar mot den nya Pokémon skulle gamla fans bli upprörda. Detta var fallet med Kamen Rider tokusatsu-serien där fans av Kamen Rider Kabuto skulle bli upprörda vid Kamen Rider Decade (karaktären och serien) på grund av Kabuto förlorade mot decenniet.

Ur Ashs synpunkt samlar han in pokemon. I strid finns det alltid risken att hans pokemon skadas eller sämre dödas. Visst att han bara kan gå tillbaka till föregående område för att fånga det igen. Men detta kommer att kosta pengar och tid. Med hjälp av nya pokemon som bor i den region han befinner sig i betyder det att tro att pokemon dödades i strid kan han fånga en annan med mindre tid och pengar.

2
  • Jag tror att det finns ett litet problem med det här svaret, men jag måste kontrollera med en annan fråga.
  • 1 tack för att du svarade, men när du köpte varuproblemet var allt de behövde göra något speciellt med den nya pokemon. ett bra exempel är greninja, det röstades till pokemon nummer 1 i Japan på grund av Ash-Greninja så att problemet är löst. och jag ser var du kommer ifrån med Ashs synvinkel men Ash är inte den typen av person, han samlar inte in pokemon, han vill träffa dem. han fångar bara pokémon som är villiga att följa med honom (med några undantag). ur vår synvinkel och en spelare av spelens synvinkel men personligen som Fan av Ash kan jag inte hålla med dig.