Anonim

Tack

I striden med Kanryu Takeda blir Aoshi Shinimori skjuten i båda benen, i vad som verkar ligga ovanför knäskålarna. Ändå kom några månader senare, han kan slåss helt bra i Kyoto-bågen, trots dessa skador.

Förklarar Nobuhiro Watsuki någonsin det alls? Eller är det annorlunda i mangan på något sätt, där han inte blir lika svår för skador? Jag letar efter antingen en officiell förklaring av författaren eller av källan.

TLDR: Hur kan Aoshi Shinimori gå / slåss med skadesårskador?

1
  • återhämtning från skador glansas nästan alltid i den genren. Att gå från skulle vara förlamad IRL till starkare än tidigare och redo för en omkamp om några månader är faktiskt längre än genomsnittet.

Medan kulskador burk vara mycket farlig, enligt denna Wired-artikel av en stridsmedicin kan de också vara relativt triviala. Författaren berättar om historien om en man som skjutits i bröstet och nacken sex gånger som förblev helt vaken och lyhörd och överlevde. Enligt Wikipedia, "beroende på skadans omfattning kan hanteringen sträcka sig från ytlig sårvård till amputation av lemmarna." En kula i benet kan krossa din lårben, eller det kan orsaka så lite skada att en läkare bara slår ett bandage på den (förutsatt att kulan passerar igenom).

Dessutom skulle en man som Aoshi troligen ha tränat i kampsportstekniker för smärtlindring. Aoshi kan mycket väl känna smärta från sina skador under Kyoto-bågen men kan ignorera det.

2
  • Jag kan köpa det här. Ingen tur med något från mangan eller från författaren dock? Jaja.
  • 1 Inte för att jag känner till, även om min kunskap är begränsad. OTOH, jag tror inte att han behövde förklara det. Som @ratchet freak skrev i en kommentar till ditt inlägg är snabb återhämtning från nästan dödliga sår en vanlig shonen trope, och jag är säker på att Watsukis publik accepterade detta utan en blinkning.

Skadorna som orsakas av en kula är vanliga om den träffar större vävnader eller fungerande väsentliga organ. Människor sköt flera gånger fortsätter att röra sig. Smärtsamt JA men om ingenting är allvarligt skadat kan du fortsätta röra dig.