Anonim

Freya Kenjeran # 1

När far stoppade Alchemy kunde Ed och Al inte använda den. Men mei chang använde det fortfarande.

Hur är detta möjligt?

det beror på att Mei använde Alkahestry

Alkahestry ( , Rentanjutsu), även kallad Purification Arts ( , Rendan-nushi), hänvisar till den något annorlunda formen av Alchemy som används i landet Xing. Alkahestry skiljer sig från Alchemy i både sin praktik och sitt mål. Medan Amestrian Alchemy påstår sig ha sina rötter i energin av tektoniska förskjutningar och praktiserar manipulation av materia mot vetenskapligt praktiska ändamål, är Alkahestry centrerad på ett koncept som kallas "Dragon's Pulse" som talar om att jorden själv har ett konstant flöde av chi energi) som flyter metaforiskt från bergstopparna ner till landet och ger näring åt allt det passerar med den energin, liksom blod som strömmar genom venerna.

Efter händelserna i Xerxes åkte Van Hohenheim österut till Xing och hjälpte till att utveckla Alkahestry. Far å andra sidan gick västerut till Amestris och utvecklade Alchemy med avsikt att vara bristfällig, med skillnaden mellan dem (upptäcktes av Scar eller kanske hans bror) var att far var källan till Alchemy.

När cirkeln har aktiverats förklarar Scar för Lan Fan hur hans bror hade lärt sig om alkemi och hur Alkahestry hade fascinerat honom. Scars bror hade blivit mystikerad över varför Nationalbiblioteket inte innehöll några böcker om ämnet och tvingades förlita sig på husvagnar från Xing för att lära sig mer om Alkahestry. I sina studier upptäckte han till sin fasa att alkemi kom inte från energin i tektonisk plattrörelse, utan snarare från en mycket mer olycklig källa.

Källa: Scar / History> March Toward the Future (5: e stycket)

Wiki pekar på Faders wiki-post som den "mycket mer olyckliga källan"

Men för att säkerställa att hans lärdomar inte skulle användas mot honom placerade han sig under vad som skulle bli centralkommandot och använde sig själv som en buffert mot tektonisk energi så alkemister skulle faktiskt använda energi som härrör från själarna i Xerxes som finns i sig själv.

Källa: Fader> Del i berättelsen (6: e stycket)

Påpekades också på wiki. medan Mei är den enda som använder Alkahestry. Scars Alchemy använder alkahestry-principer som gör att han kan använda den medan Alchemy var förseglad