Anonim

Ditt senaste trick - Dire Straits 1986 Sydney LIVE pro-shot [RARE VERSION !!]

Twelve Kingdoms / Juuni Kokuki var en anime som jag verkligen älskade och jag blev mycket besviken när den avbröts, också för att den hade några oavslutade berättelser som Gyousou / Taiki-bågen.

Eftersom det finns översättningar tillgängliga av romanerna (både officiella och inofficiella) har jag funderat på att läsa dem. Men jag får alltid intrycket att även om romanerna fortsätter historiens bågar i anime (och mer), var de aldrig färdiga heller, så om du läste dem skulle du fortfarande vara kvar med oavslutade bågar (men kanske sådana skiljer sig från anime). När jag söker på internet kan jag tyvärr inte hitta ett definitivt svar, de källor jag hittar antingen nämner ingenting om huruvida romanerna var färdiga eller för mig verkar i bästa fall vaga om det och talar mest om att inte alla romaner översattes.

Vet någon om de (ursprungliga japanska) romanerna är färdiga eller har någon läst alla romanerna och kan ge svaret?

3
  • Från Wikipedia-artikeln för serien ser det ut som den har, men jag är inte säker.
  • Jag tror att huvudhistorien har avslutats, de efterföljande volymerna, Drömmen om välstånd och Hishos fåglar (senast 2013), samlas noveller och tidigare opublicerade berättelser som spelas i olika riken. Kodansha USA har för närvarande rätten till serien i USA sedan Tokyopop kollapsade, med endast åtta volymer av den ursprungliga japanska versionen som publicerades (Tokyopop slog samman de första åtta volymerna till 4).
  • Tack för svaret! Från mer sökning stötte jag på 12ktp.inspirelight.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=499 där när jag läser svaren verkar det bekräfta mitt intryck att även om Taiki / Gyousou-historien fortsatte i böckerna slutades aldrig. Jag vet dock inte om det finns några andra oavslutade berättelser eller om det är den enda som bara var delvis färdig.