Anonim

Ranking Uchiha från svagast till starkast

Jag kommer inte ihåg var jag såg det här, men någon gång idag såg jag något som: "The Sharingan hjälper Uchiha counter genjutsu" och jag har funderat på det ett tag nu. Kan någon förklara hur Sharingan hjälper Uchiha counter genjutsu?

Jag förstår att användare av Sharingan enkelt kan använda genjutsu på andra, men hur hjälper Sharingan dem att motverka effekterna av genjutsu?

3
  • Främst för att Sharingan är ett vapen som kastar genjutsu, och det har en funktion där det kan upptäcka genjutsu. Användaren förstår snabbt när en genjutsu gjuts. Det är den kanonförklaring som ges i serien. Jag minns inte att någon annan specifik beskrivning har sagts i serien
  • hmm, jag kan inte komma ihåg att det har sagts. Vilken funktion har Sharingan? @ EroS nnin
  • Det kallas Insiktens öga. "Användaren kan se chakra, ge den färg för att skilja den genom sin sammansättning och källa."

Sharingan ser chakra som färg och Genjutsu fungerar av chakra, så det är självklart att den inbyggda Genjutsu-detekteringen faktiskt är chakra-detektering. Om Genjutsu-hjulet inte personligen lade till det skulle en illusion av en person för en Sharingan se ut som en ihålig marionett. Det skulle sakna chakranätverket som alla levande människor måste ha för att leva (kom ihåg chakrautmattning resulterar i döden, vilket visas två gånger under Pains invasion), så uppenbarligen vara Genjutsu.

Men som Islam Elshobokshy säger gör det dig inte immun mot Genjutsu. Det gör det bara lättare att upptäcka Genjutsu. Som Sasuke säger i en av dubbarna, "Mina ögon kan se genom Genjutsu". I Sasuke vs Itachi ser vi båda spela tillsammans med varandras Genjutsu, men visar också tydligt att de visste att det hela var en illusion i början av kampen. Zetsu kommenterade hur de bara stod och rörde sig inte. Tsukuyomi tycktes dock lura Sasuke tills han bröt igenom den.

Black Zetsu, under striden mellan Itachi och Sasuke, säger att Sharingan är precis som alla vapen som en shinobi har.

Det är kraften beror på hur kraftfull den är vildare.

Så ja det är definitivt möjligt för en Sharingan-användare att ge efter för en genjutsu som gjutits av en annan Sharingan-användare. En Sharingan genjutsu som kastas på någon som har en sharingan kan lätt brytas av offret, om han är tillräckligt kraftfull för att motverka det.

Om inte, kommer han definitivt att ge efter för det.

Det finns många exempel:

  1. De vanligaste som kommer att tänka på mig är Itachis Tsukoyomi, som beviljats ​​är en Mangekyo Sharingan-förmåga, men det är i slutändan en genjutsu.

  2. Itachi använde Tsukuyomi flera gånger på Sasuke och på Kakashi också. Det är dock också en exceptionell genjutsu, som bara kan motverkas av en blodrelaterad Sharingan-användare. Ändå kan Sasuke inte motverka det under sin kamp med Itachi (itachi släppte honom ur det, efter att ha bedömt sin potential).

  3. Reanimated Itachi och Sasuke kastade på varandra sin respektive Genjutsu för att bryta ut ur Kabutos genjutsu.

  4. Sedan finns det denna ultimata genjutsu, Kotoamatsukami. Förmågan hos Shisui Uchiha's Mangekyou Sharingan, reanimated Itachi har detta kastat på sig själv under kriget. Denna genjutsu är obrukbar på något sätt, åtminstone som anges i mangan.