Anonim

Dream Quest of Unknown Kadath RETOLD - Del 2: Åh nej bläckfiskfåglar

I Shikkoku no Sharnoth -What a Beautiful Tomorrow- finns det flera referenser till en plats som kallas Kadath, i Act 9 - Sharnoth of the Darkest Black finns det referenser till Inganock, särskilt när Robin Funnel pratar med Howard Phillips som han bör överväga att vara en "löpare" och hänvisar till en fågel som hon visste vem som var en löpare (uppenbarligen hänvisar till Atis partner David), Howard svarar att han inte är bekant vilken ockupation men han hade hört att det är en kadatisk ockupation.

Jag vet att när man hänvisar till Seikyou hänvisar det till kända platser på jorden som London, New York, Frankrike och Tyskland tar in Seikyou, också i Sekien no Inganock -What a Beautiful People- i kapitlet där Gii bekämpar en av lekarna om Blood Tree Youki, Gii kommenterar att John Doe's namn är ett Seikyouan-namn för "ingen", att Johns tro på Gud är en Seikyouan-tro och i delar av berättelsen hänvisar till saker som härstammar från Seikyou som Sandwitches.

När resor till Kadath nämns talar de alltid om luftskepp men det använder också samma term för att nämna resor till Tyskland och Rom görs också med luftskepp men beskrev aldrig hur dessa luftskepp ser ut eller deras förmåga, med tanke på motortekniken som används hela tiden serien skulle det inte vara förvånande om dessa luftskepp också kunde resa utrymme (Inganock gjordes för att vara helt oberoende med hjälp av motorer för att tillverka mat och Street Knight, Crack Chrome var nästan helt tillverkad av motorer, det finns också referenser till Engine Humans mycket som Moran),

så jag undrar, är Kadath en fiktiv kontinent på jorden eller är det en separat värld och i så fall är den dimensionell eller en annan planet

Kadath är en annan värld löst baserad på drömvärlden från en serie HP Lovecraft-noveller. Det är världen där Souten no Celenaria, Sekien no Inganock och Hikari no Valusia äger rum och ursprunget till ångbaserade teknologier som ses i serien.

Jag känner inte till detaljerna eftersom jag inte har spelat Celenaria, men enligt vad jag förstår är det en parallell värld som är ansluten till Jorden / Seikyou via en portal på nordpolen, därmed endast tillgänglig med luftskepp och är en uppenbarligen farlig resa.

När det gäller tekniknivån tror jag inte att de har rymdresor, men Kadath är där luftskepp uppfanns, och de har flytande fästningar och andra högre teknologiska underverk, särskilt efter att den oändliga dimman runt Inganock rensat, och tanken på Phenomenon Equation Experiment delades, vilket möjliggjorde utveckling av sprickmotorer och annan teknik baserad på ekvationen.

Egentligen, och det här är en spoiler

Kadath (i den ursprungliga berättelsen som staden först nämns i: The Dreamquest of Unknown Kadath) är faktiskt Boston. Detta avslöjas i slutet av Lovecraft-arbetet ovanstående affisch talar om.