Anonim

ATUALIZAÇÃO! DRAGON BALL SUPER RPG - LUTA FINAL NO TORNEIO DO PODER GOKU MUI VS ZENO LEVEL 430+

I dragon ball-universum finns det många metoder för att avsevärt öka användarnas kraftnivå. Vi har saker som Potara örhängen, saiyan power ups etc. Men nyligen introducerades vi för Ultra Instinct. Eftersom detta sägs vara en form som kan nås av vem som helst men mest används av gudar (vilket till och med är svårt för dem att uppnå) hur stark är den egentligen? Som hur mycket det driver upp en individ som använder det.

Denna fråga baseras huvudsakligen på avsnittet 115 där Goku använde Ultra Instinct mot Kefle såväl som mot Jiren i ett tidigare avsnitt. I SSB-form överträffades Goku så småningom även med Kaioken aktiverad. Vi vet för ett faktum att SS-former i grund och botten ökar kraften och hastigheten betydligt till kostnad för uthållighet och ki över tiden. Ultra Instinct är ett tillstånd av kroppen som får den att svara utan att behöva bearbeta tankarna; gör kroppen kapabel till en omedelbar perfekt reflex till vad som helst.

Goku kunde undvika alla Keflas attacker som för honom troligen verkade som slow motion. Men han var inte igång. Ultra Instinct tillhandahåller inte ki och sådant är helt enkelt ett tillstånd av kroppen som gör dina reflexer perfekta utan tidsfördröjning. Så var kommer effekten från? Hur kommer det sig att hans slag och sådant är starkare med Ultra Instinct jämfört med alla hans andra former?

Så vitt jag förstår varje gång han var i sin ingen-upp-form, hans basform. Det betyder att hans kraftnivå är mycket lägre än till och med kaioken i basform. Varför kan han ha en sådan skada? Betyder detta en designfel i Ultra Instinct?

Vad är faktisk kraften i Ultra Instinct förutom att göra muskelreflexer perfekta?

1
  • Det finns en annan teori som pågår i några månader att det finns två typer av Ultra Instinkts, defensiva och attackerande. Medan Goku sägs ha bara den defensiva halvan. Goku har fortfarande inte helt behärskat ultrainstinkt helt, så det är svårt att förutsäga full effekt av ultrainstinkt

En mycket viktig faktor som nämndes flera gånger i avsnittet var att Goku var trött. Detta nämndes många gånger av Champa och inklusive Beerus. Det är mycket troligt att författarna försöker säga att om Goku hade full kraft skulle han ha kunnat möta Kefla. Så jag tror att man inte kan komma till en bestämd slutsats om Kefla är starkare än SSJB + Kaioken Goku. Den sista sparken som landades på honom av Kefla var uppenbarligen inte lika stark som hennes tidigare attacker, så med andra ord kan man anta att Goku var extremt trött, vilket resulterade i att han förlorade sin form

Alla Super Saiyan-former är multiplikatorer till basformuläret. Vi vet för ett faktum att SSJG-multiplikatorn är överlägsen SSJ3-multiplikatorn och självklart är SSJB-multiplikatorn mycket högre än SSJG-multiplikatorn (Baserat på Goku's slagsmål med Jiren och Kefla). Multiplikatorn skulle förbli densamma oavsett om Goku är trött eller inte men vad som skulle förändras är hans ursprungliga baskraft. UI-transformationen är också en kraftmultiplikator som också får honom att nå ett tillstånd med fullständig behärskning av självrörelse. Detta beror på att vi ser Android 17-anmärkning om hur goku lyckades övervinna den drastiska kraftdifferensen och gå tå till tå med Jiren. Vi ser också Picollo konstatera hur han blev starkare för varje slag. Slutligen, när Dyspo och Toppo angrep, vet vi för ett faktum att full kraft Toppo är överlägsen SSJB men UI Goku kunde lätt driva honom tillbaka och inte bara undvika hans attack. Så det är uppenbart att även UI-omvandlingen fungerar som en effektmultiplikator.

Låt oss säga att Kefla lyckas uppnå Super Saiyan 3 under striden med UI Goku eller om vi ser Jiren slåss på allvar vid full kraft mot UI Goku, kan vi mäta dess kraft. Från och med nu vet vi inte exakt hur stark transformationen är.

4
  • Användargränssnittet är en kraftmultiplikator meningsfullt eftersom det avsevärt ökar användarens hastighet på grund av perfekta reflexer. Lite av ämnet just nu men det innebär att hastighet är viktigare än ki / uthållighet i Dragon Ball-universum eller tänker jag fel nu? Eftersom han var trött kunde han inte övervinna Kefla med uthållighet och ki ensam, men med snabbhet (UI-uppstart) vände han borden ... från det som visades.
  • Egentligen nej, användargränssnittet ökar faktiskt inte hastigheten, det hjälper till att förbättra reaktionstiden. Goku har fortfarande samma hastighet men han reagerar på det en attack mycket snabbare. Detta nämndes av Whis under sin träning att varje kroppsdel ​​bör lära sig att reagera på egen hand. Det är uppenbart i dragon ball-universum som de flesta människor rör sig i övermänsklig hastighet (troligen ännu snabbare än ljus). Så normalt om Kefla kastade ett slag, skulle gokos hjärna sända en signal till hans hand som skulle resultera i att han blockerade gänget. UI-transformationerna eliminerar denna process som får honom att reagera snabbare.
  • Så vitt jag förstod var goku förvånad när hon dök upp bakom honom och tog en överraskningsslag. Eller missförstod jag utseendet på hans ansikte (åtminstone i anime)? Den uthållighet jag förstod var bara att han inte kommer att kunna göra kaioken under en längre tid på grund av att han inte har uthållighet.
  • Det nämndes både av Whis flera gånger under maktturneringen och även av den gamla Kai under Universe 6 vs 7-matcher att SSJB-omvandlingar kräver mycket uthållighet. Dessutom kräver stapling av kaioken ännu mer uthållighet. Om goku hade energi kunde han ha använt SSJB + Kaioken gånger 20 och förstört Kefla eller till och med Kaioken gånger 10 men han kunde inte.Ett bra exempel skulle vara att ta cellsagaen där Gohans kraft blir halverad efter att ha räddat Vegeta. Han var fortfarande i sin SSJ2-transformation, följaktligen förblev multiplikatorn intakt, men hans baskraft skars

För det första Ultra Instinct är inte en makt. Det är ett sinnestillstånd som förklaras av Whis, vilket gör det möjligt att röra sig med syfte, enkelt slå bort kraftfulla attacker och undvika dem utan ansträngning. Detta var introduktionen av tekniken känd som Migatte no Goku'i, aka Mastery of Self-Movement, eller Ultra Instinct.

För mer information, se Wikia.

Jag håller inte med om att Ultra Instinct inte ger ström. Piccolo säger att när Goku fortsätter att kämpa mot Jiren i Ultra Instinct fortsätter han att utvecklas och bli hans slag snabbare, skarpare och starkare.

Detta tillstånd uppnås genom att bryta gränserna och komma till den djupare potentialen inom. Detta tillstånd samtidigt som användarens kapacitet först ökade avsevärt mer än till och med X20 Super Saiyan Blue Kaio-ken, men de lika förstärkta mentala parametrarna gör det möjligt för användaren att snabbt och märkbart avtryck i striden, utveckla sin makt stadigt och effektivitet vid varje utbyte

http://dragonball.wikia.com/wiki/Ultra_Instinct_%22Omen%22

4
  • Du motsäger dig själv här ... styrka är en form av kraft, hastighet producerar mer kraft. Skarpare liknar noggrannhet vilket gör att du kan ge full effektpåverkan. Att göra kroppen själv snabbare är en kraftökning. Momentum klokt, ju högre hastighet; ju större kraft.
  • Jag ser ingen motsägelse. Med mer kraft menar jag också mer styrka. Vad jag ville påpeka är att du tror att Ultra Instinct inte ger ki eller kraft, jag tror inte att det är fallet alls. Ökningen av kraften i Goku (styrka, energi, etc.) som påpekas av Piccolo, 17, Zeno, etc. är resultatet av en ökning av ki. I Dragon Ball är en ökning av ki en ökning av makten
  • BTW, uppenbarligen hundratals fans förstod från det avsnittet att Ultra Instict inte ger kraft eller ki och det handlar bara om hastighet och reflexer, men det kommenterades också av Dragon Ball youtubers att detta antagande är fel. Även om jag antar att du kan argumentera för att Youtubers har fel och inte fansen, fick jag personligen tanken att Ultra Instinct inte bara ökar hastigheten och reflexerna utan ki (och därför kraft och därför styrka) från Goku vs Jiren-avsnittets dialoger
  • Youtubersna ger helt enkelt sin åsikt om vad de har sett, vilket gör det inte faktiskt eftersom det är en åsikt. I själva avsnittet sa man dock att det inte upptäcktes någon ki från UI-formuläret. Whis förklarade det också under träningspasset där Goku och Vegeta fortfarande siktade mot SSB. Exemplet var att hans bara fötter kan undvika bajs, men med en sko på det kan han inte, eftersom fötterna inte reagerar på det. Jag tror ärligt talat är över någon Youtuber.