Anonim

XIX - Uh La La

Jag undrade om det finns en organisation som delar ut priser till anime i olika kategorier. Något som Academy Awards för filmer i USA.

Eller om inte, kanske bara en organisation som publicerar utvärderingar av anime baserat på olika kriterier som kan användas för jämförelse.

Det finns två jag kunde hitta:

Tokyo Anime Award: Tokyo Anime Award startade från 2002 men fick namnet 2005. De första, andra och tredje priserna fick bara namnet "Competition". 1 Prisutdelningen hölls på Tokyo International Anime Fair (TAF) fram till 2013 2014, efter sammanslagningen av Tokyo International Anime Fair med Anime Contents Expo och bildandet av AnimeJapan-konventionen, startade Tokyo Anime Award som en separat festival som heter Tokyo Anime Award Festival (TAAF).

Enligt @ senshin's input: De anser att västerländsk animation också är anime för utmärkelserna. Flutter vann vinnaren av Open Entries / Competition Grand Prize 2007 som det första icke-asiatiska bidraget *.

De har också en specifik webbplats på den: http://animefestival.jp/en

Det finns en till från Amerika:

American Anime Awards: American Anime Awards var en serie priser designade för att känna igen spetskompetens i lanseringen av anime och manga i Nordamerika.

Den första och, från och med 2015, enda årliga omröstningen i American Anime Awards övervakades av Milton Griepp från industris webbplats ICv2. Den första galaprisutdelningen var värd i New York den 24 februari 2007 på New York Comic Con. Kvällens värdar var åtta skådespelerskor från anime-produktionsföretaget ADV Films: Christine Auten, Shelley Calene-Black, Jessica Boone, Luci Christian, Alice Fulks, Hilary Haag, Taylor Hannah och Serena Varghese. En strömmande version av en timmes prisutdelning kan ses på IGN.com. Utmärkelserna sändes senare på Anime Network.

2
  • 4 American Anime Awards är inte riktigt jämförbara. Tokyo Anime Awards är jämförbara, men det bör noteras att det täcker allt som det japanska folket betraktar som "anime", som inkluderar västerländsk animation som Disney / Pixar grejer.
  • @senshin det var inte mycket tydligt från källan jag samlade vid första läsningen, kommer att försöka förbättra svaret lite. Tack för inmatningen