Anonim

Nightcore - Little Do You Know

Det finns en one-shot manga för Death Note som publicerades på Mangaplus den 3 februari 2020 (du kan läsa mangan officiellt här.

I den sista scenen av denna en-shot manga sålde Minoru Tanaka, den nya ägaren till Death Notes, Death Note genom en auktion online och såldes för 1 Quadrilion Yen. Den person som köpte den var USA: s president vid den tiden. Pengarna kommer att överföras till kontot för varje person i Japan som har ett konto registrerat hos Yotsuba Bank of Japan, 1 miljard Yen på varje konto.

När Minoru gav Death Note tillbaka till Ryuk blev Ryuk skrek av kungen av Shinigami, som sa att det är förbjudet att sälja Death Notes till människor. Så för första gången lade kungen av Shinigami till en ny regel för Death Note-användning:

En människa som köper eller säljer Death Death i den mänskliga världen kommer att dö. Säljaren dör när de får pengarna och köparen kommer att dö när de får dödsnoten.

Detta avbröt transaktionen, men pengarna överfördes redan till alla personer i Japan som hade ett konto hos Yotsuba Bank of Japan. Men i slutet dog Minoru fortfarande när han tog ut pengarna en månad senare efter att han gav upp Death Note-ägandet eftersom Ryuk skrev sitt namn i anteckningsboken under Light Yagamis namn.

Det som gör mig förvirrad är att Minoru Tanaka dör för att han tog ut pengarna eftersom den nya regeln sa "... Säljaren kommer att dö när de får pengarna ..." eller dör Minoru Tanaka för att Ryuk skrev sitt namn i sin Death Note precis som när Light Yagami dog? Om så är fallet, varför måste Ryuk vänta en månad och börja skriva Minoru Tanakas namn i Death Note?

Minoru dog på grund av Ryuk, på samma sätt som Yagami Light gjorde.

Genom den ursprungliga Death Note-serien nämner Ryuk att när ägarnas liv skulle ta slut skulle han skriva ner namnet istället. Men Ryuk har också visat att han är otålig i den meningen.

Eftersom Minoru har brutit mot den nya regeln och fått sin betalning skrev Ryuk ner sitt namn, eftersom Minoru ändå skulle dö.

The One Shot täcker dock inte om denna nya regel verkligen skulle döda Minoru även utan att en Shinigami skrev ner sitt namn. Men att veta hur Shinigami själva också har dött av att bryta mot de regler som fastställts för dem, det är dock hög sannolikhet att detta skulle ha hänt desto mindre. Där jag skulle spekulera i att Shinigami-kungen själv skulle vara den som skulle avvisa straffet för att bryta mot reglerna.

Du har förlorat, ljus. Sade jag inte i början ... när du dör, kommer jag att skriva ner ditt namn i en anteckningsbok. Det är ... affären mellan Shinigami ... och den första människan som fick händerna på lappen i den mänskliga världen. När du väl kommer in i fängelset vet jag inte när du kommer att dö. Det är irriterande att vänta ... Ditt liv är redan över. Du dör här. Det var bra medan det varade ... Vi dödade lite tristess, eller hur? Vi gjorde några olika och intressanta saker ... ”- avsnitt 37

3
  • 2 Shinigami-kungens tillämpning av regler på Shinigami skulle vara meningsfullt med Ryuk och Light eftersom Ljus hade skjutits flera gånger och dör och Shinigami skrev namn för att förlänga sina egna livslängder. Ryuk skulle inte ha fått mycket, om någon, extra livslängd från ljus så vid det tillfället skulle det bara vara tråkigt arbete, om inte någon annan tvingar Ryuk att ta Light's Life oavsett hur lite Ryuk skulle vinna
  • men vad är anledningen till att ryuk måste vänta en månad senare innan han började skriva minoru-namn?
  • 1 @Gagantous Det resonemanget är fortfarande öppet för debatt. Några av de möjliga orsakerna, om än i ifrågavarande form, finns i chatten

"Säljaren kommer att dö när de får pengarna'

Minoru nämnde att han måste vänta en månad innan han får pengarna på en gång, eftersom banken satte upp en daglig gräns för att ta ut pengar. Så Minoru väntade en månad innan han fick några pengar. Därför han fick pengarna en månad efter auktionen och dog.

Minoru dog för att han aldrig var medveten om den nya regeln för Death Note. I det ögonblick som han fick någon form av betalning fick han kupol för att dö. Ryuk kunde inte varna honom om regeln sedan Minoru berättade att han inte skulle dyka upp och aldrig visa sitt ansikte efter försäljningen. Han förlorade också alla minnen från Death Note när han sålde Death Note och sa till Ryuk att aldrig visa sitt ansikte. Jag föll att Ryuk skulle ha varnat honom om Minoru inte skulle ha varit en så smart röv som att säga till honom att aldrig störa honom. Minoru studerade reglerna och beräknade allt, men den nya regeln som lagts till i sista stund var oväntad och hans undergång. Ryuk var bara skyldig att skriva sitt namn, eftersom hans tid hade kommit genom att bryta en Death Note-regel.

Här är vad jag tycker.

Eftersom transaktionen aldrig gick igenom ägdes dödsbeviset fortfarande av Minoru. Minoru hade sagt till Ryuk att inte komma nära honom efteråt. Ryuk ville inte vänta på att Minoru skulle dö naturligt och dödade honom.

1
  • Eftersom transaktionen aldrig genomfördes ägdes dödsbeviset fortfarande av Minoru. Dödsnoten ägdes inte längre av Minoru, eftersom han avstod från dess innehav. Mellan att ge anteckningsboken till Ryouk och Ryouk att ge den till köparen tillhörde den inte någon människa. Om det fungerade som du föreslår (köpare och säljare byter samtidigt), skulle Minoru fortfarande ha minnen av Death Note när de tog ut pengarna och skulle ha insett att transaktionen inte hade slutförts, vilket skulle vara misstänkt.