Anonim

Hur man övar HTML & CSS | Lär dig webbutveckling nu

Det finns 6 tekniker som är nycklarna till Rokushiki. Trots påståendet i ett annat svar från en välinformerad användare att ingen av CP9-medlemmarna är hakianvändare, verkar flera av dessa tekniker vara rudimentära former av Busoshoku Haki. Det verkar helt rimligt att marinorna skulle träna dem i att använda Haki-baserade färdigheter.

I synnerhet: Tekkai, Rokuogan och Shigan verkar tydligt vara Haki-baserade. Det finns dock några poäng mot detta, inklusive Luffys reaktion på Shigan.

Geppo och Rankyaku kan möjligen ses som att de ger viljestyrka / Haki till luften som en projektil.

Bara Soru verkar inte passa detta men Sanjis simulära teknik (Blue Walk) överfördes (åtminstone delvis) till Nami när hans sinne överfördes. Genom detta svar överförs Haki men inte fysisk styrka.

Det finns flera andra tekniker som, om dessa är Haki-baserade, också skulle behöva vara Haki-baserade, såsom Sanjis Sky and Blue promenader och Zorros olika svärdattacker.

Slutligen tilltalar vi svärdsmän. Inte täckt av CP9: s skicklighet men verkar ändå vara tidiga skeden av att lära sig Haki är Zorros skärning av stål. Hans svärd skulle normalt inte kunna skära något så hårt eller hårdare än sig själv men han lär sig att ge sin viljestyrka åt det för att få det att skära vad och bara vad han vill att det ska. Detta kompletteras med en tidig användning av observationshaki omedelbart före den i sin kamp mot Mr. 1.

Min ena fråga är därför: Finns det några förmågor som visats före introduktionen av haki på showen (som de potentiella exemplen ovan) som antingen har visat sig fungera med Busoshoku Haki (medvetet eller inte) efter introduktionen eller har bekräftats av kanonkällor att vara Haki?

Som jag anser det introducerades Haki på Amazon Lily och i flera fall som observerades på skärgården. Karaktären på denna fråga inbjuder till spekulation som jag har gjort ovan men jag föredrar rättfärdigande i kanon. Jag förstår att anime-fysik inte behöver vara realistisk men det skulle förklara mycket.

5
  • Jag är ledsen att jag inte riktigt förstår din fråga här, frågar du om vilka haki-förmågor som har visats före introduktionen av haki eller efter?
  • @ShinobuOshino Huruvida någon bushido-haki visades före archepelago-bågen där de innehåller den i stor utsträckning för att förklaras delvis på Amazon Lily. Inte nödvändigtvis ansluten till Rokushiki men det listades som ett fall där vi kanske har sett det på grund av inneboende simulariliter mellan förmågorna.
  • Jag tror inte det var, förutom att Garp slog Luffy.
  • @PeterRaeves det är inte haki, sa Oda själv
  • Utifrån universums lore åt sidan: Vi ser Zorro använda sin (låg-) sträcka attack i Punk Hazard bågen när han skär snö-harpy i hälften. Hon är tydligt chockad över att hon fortfarande lever sedan dess hade Zorro använt Haki, hennes logiafrukt skulle inte ha räddat henne. De pratar till och med om detta efteråt och Zorro förklarar varför han använde inte Haki mot henne.

Jag kommer först att använda dina exempel för att förklara Rokushiki och Haki och sedan ge en jämförande slutsats med wiki.

Rokushiki

Rokushiki förklarades främst i kapitel 348 och förklarades vara ren kroppsstyrka med varje teknik. Rob Lucci bekräftar detta efter att CP9 hade besegrat Strawhats för första gången.

  • Tekkai

    Vår kroppar utbildas så att de efterliknar ett järnskal.

  • Soru

    Det verkar bara som om jag har försvunnit. Med mina explosiva kraft...

  • Geppo (Se även denna fråga

    (Även med mina explosiva kraft) Jag kan sparka i luften och flyta ...

  • Rankyaku

    Nami: De skär väggen med sina sparkar !?
    Kalifa: Om du har hastighet att skapa en kamakaze, då är det möjligt ...

  • Övergripande

    Vi har tränat våra kroppar till stora ytterligheter sedan vi var unga.

Strawhat besättningens attacker

  • Sanjis himmel och blå promenad är i princip som Geppo. Ju mer kraft du får i dina ben, desto snabbare kan du röra dig. Så om du behärskar den här tekniken kan någon göra det, som vi har sett Sanji göra i Namis kropp. Detta skulle kunna hävdas att endast ha varit möjligt genom att Sanji på något sätt införlivade Haki i Namis ben eftersom hon inte skulle ha varit lika kraftfull att använda blå promenad. Det är därför jag nämnde att teknik behövs också. Efter att ha varit en tjuv och varit på språng under större delen av tonåren, har Nami den fysiska potentialen att använda blått och kanske till och med himmelvandring, hon lärde sig bara inte den teknik som behövs för att göra det.

  • Zoros olika attacker är i princip som Rankyaku. Ju mer fart du kan lägga i dina snedstreck, desto större blir snedstrecket. Haki kan genomsyras för att göra snedstrecket starkare som Law gjorde mot Vergo eller när Mihawk slog till Whitebeard (det faktum huruvida Haki var genomsyrat här, är dock diskutabelt). Haki kan genomsyras, men det behövs inte för att skapa snedstreck enligt förklaringen med Rankyaku. Enbart armkraft eller slash-tekniker skulle räcka.

  • Zoro skärstål aka Mr.1
    Som förklarats i följande fråga använde Zoro inte haki i Alabasta

Haki

Haki å andra sidan är en ren mental kraft och det är inte ens möjligt att få ut det även med enorm träning.

  • Övergripande

    Haki är en makt som ligger vilande i alla världens varelser, men en majoritet av människor går utan att märka denna kraft eller kanske avslutar sina liv och misslyckas med att någonsin dra ut den, även om de försöker...

  • Kenbunshoku Haki

    Förmågan att känsla motståndarens närvaro ännu starkare är haki med observationsfärgen.

  • Busoshoku Haki

    Denna makt kan också vara genomsyrad av vapen (och kan således inte bara vara en fysisk egenskap som du inte kan tåg vapen)

  • Haoshoku Haki

    Denna erövringsfärg men kan inte utbildas och stärkas, även om du kan kontrollera det.

Skillnad

För att avsluta är Rokushiki därför inte Haki. Resultatet kan vara liknande, men de är fundamentalt annorlunda. Rokushiki är baserad på ren fysisk kraft, medan Haki bygger på viljestyrka. Du kan därför tekniskt ha både Rokushiki Tekkai-förbättring och Busoshuoku Haki samtidigt, även om detta inte har visats i serien hittills. Det är också därför Rokushiki lätt kan läras ut genom att bli fysiskt starkare, medan Haki måste utvecklas genom att bli mentalt starkare, vilket inte är lika lätt att göra. Rokushiki kommer därför inte att göra det möjligt för användaren att förneka Devil Fruit-befogenheter och slå Logia-användare till exempel.

Tekkai liknar Busoshoku Haki, eftersom båda förstärker användarnas kropp på något sätt, skillnaden är att Haki bygger på användarens viljestyrka och Tekkai bygger på användarens fysiska kraft. Tekkai är också mer benägen att försvara och användaren uppvisar ingen rörelse medan den är aktiv. Som jämförelse kan Busoshoku Haki både kränka och försvara.

Källa på Tekkai


Annan information

Om du vill läsa mer om Haki, se frågan om de förmågor som överförs när hjärtan byts ut mellan kropparna
Om du vill läsa mer om Geppo, se frågan om hur CP9-medlemmar och Sanji kan springa i luften

Användande

Bakgrund

Den användes av Garp för första gången mot Luffy att kringgå sin Devil Fruit-kraft och skada honom i vatten 7. Senare, Sentomaru använde en Haki-genomsatt attack mot Luffy, som fick Straw Hats att tro att han var en Devil Fruit-användare på grund av deras bristande kunskap om förmågan. I efterhand, Rayleigh använde Haki för att stoppa Kizaru och till och med röra vid hans Logia-kropp. Första gången Kujas namngav denna förmåga "Haki", de visades med Haki-genomborrade pilar. Under Marineford War, Haki användes också många gånger av marinsoldater och pirater. Det visades att Haki är mycket vanligt i den nya världen, till skillnad från i paradiset där Haki-användare är ganska sällsynta och nästan ingen vet om det. Det förklaras senare av Rayleigh när han börjar träna Luffy.

Exempel

  • Den kan användas för att öka användarens egna attacker, projiceras före användaren som ren brute force, eller genomsyrad i vapen för att öka deras effektivitet. Varje attack som förbättras av Busoshoku Haki träffar oerhört hårdare än vad den normalt skulle vara utan den. Kujas Haki-genomsyrade pilar kan till exempel tränga in i massiv sten.
  • Denna typ av Haki har också förmågan att kringgå en Devil Fruit-användares krafter, vidröra den "betydande kroppen" under vilket skydd frukten ger, såsom fallet med kroppsförändrande djävulens frukter som Logia- eller Paramecia-användare. Till skillnad från Kairoseki utesluter det dock inte en användares djävulskrafter, så att de kan försvara sig och fortsätta slåss normalt. Med samma effekt kan denna Haki också användas som en högre nivå av stötande, mer än bara att kringgå en fiendes djävulskrafter.
  • En tung koncentration (eller beläggning) av denna Haki kan användas för att härda kroppsdelar, vilket gör området svart, vilket gör användaren tätare och mer formidabel och ger sina attacker större kraft. Även om Luffy, den första i den vanliga berättelsen som demonstrerade denna effekt, kallade tekniken Busoshoku: Koka ( Bus -shoku: K ka ?, Färg of Armaments: Hardening), inga andra användare utom Donquixote Doflamingo, som Vergo och Smoker, hänvisade till denna metod med ett sådant namn.
  • Busoshoku Haki fungerar oberoende av användarens Devil Fruit, som visas när Luffy använder den för att förbättra sin Gear Third-attack under vattnet. Denna typ av Haki kanske inte är utrustad för attacker som inte kommer från ens kropp förutom vapen eller något som genereras från ens egen kropp (som Kizarus laserstrålar, Marco's flames eller andra energi- / icke-solida attacker baserade på Devil Fruits). Så de som attackerar med delar av kroppen kan kombinera sina Haki- och Devil Fruit-krafter.

Källa på Busoshoku Haki

8
  • Jag anser inte att wiki är en Canon-källa eftersom jag kan redigera den nu för att säga att den är haki. Det betyder dock inte att du har fel (det är därför jag frågade). Vergo kan vara din kombinerade haki- och Rokushiki-användare samtidigt men det anges inte. Jag kommer ihåg att hans shigan blev svart men måste hitta det.
  • Ah! Hans shigan som svart kan ha varit hans handskar i mangan eftersom jag inte kan hitta en bild från anime.
  • @kaine Jag kollade precis, men då Vergo attackerade G5 såg det ut som om han hade svarta handskar på. Så det är svårt att säga om han använde Haki. Jag tvivlar på att han gjorde det, för han skulle egentligen inte behöva det mot foder.
  • @kaine Han har på sig handskar, kolla in det här. i.stack.imgur.com/wsMOp.png
  • TL; DR: "Garp för första gången mot Luffy att kringgå sin Devil Fruit-kraft och skada honom i vatten 7. Senare, Sentomaru använde en Haki-genomsatt attack mot Luffy, som fick Straw Hats att tro att han var en Devil Fruit-användare på grund av deras bristande kunskap om förmågan. I efterhand, Rayleigh använde Haki för att stoppa Kizaru och till och med röra vid hans Logia-kropp. Första gången Kujas namngav denna förmåga "Haki", de visades med Haki-genomborrade pilar. Under Marineford War, Haki användes också många gånger av marinsoldater och pirater. "- för Busoshoku Haki