Anonim

Jimmy Ruffin - What Becomes of the Brokenhearted (HQ)

Jag undrade hur mycket av mangan som animeversionen av en veckas vänner täcker? Jag undrar också om slutet på anime skilde sig från mangan?

1
  • Detta är rent min gissning, men baserat på innehållet i Volym 4 är det troligt att animeversionen täcker upp till Volym 5, och det finns förmodligen någon form av avvikelse.

Sammanfattning

Om du precis har tittat på anime och vill komma in i mangan utan att upprepa material kan du förmodligen börja med Volym 5. Det kan också hjälpa att läsa Volym 4. Volym 5 verkar vara avgränsningspunkten där anime slutar, men det finns vissa skillnader i hur materialet i Volumes 4 och 5 presenteras i anime kontra den ursprungliga mangan.

Beviset

Det är chockerande hur svårt det är att hitta information på engelska om något annat än mega-hits som Naruto. Av det skälet är detta svar inte helt definitivt, men denna fråga förtjänar något slags svar, så här är vad mina ansträngningar gav.

Jag har precis tittat på anime och jag tittade lite igenom några genomsökningar för att försöka fastställa tidsramen. Baserat på mitt slumpmässiga urval är nhahtdh korrekt att animeversionen slutar i volym 5 av mangan; Kapitel 22 är det första kapitlet i Volym 5, och det innehåller en version av scenen från avsnitt 11 när Yuki och Hajime träffas på familjerestaurangen för att diskutera händelsen från sjätte klass.

Det här diagrammet från japanska Wikipedia hävdar dock att avsnitt 11 och 12 täcks i volym 4. Vissa scener i anime verkar vara kompositer av scener från mangan, så det kan göra det mer av ett "Tja, ja, XX från anime fanns i Volym 5, men huvuddelen av materialet från dessa avsnitt var i Volym 4 ". Till exempel slutar scenen med Hajime och Yuki helt annorlunda än anime; de möter inte de tjejer som

mobbade Kaori och fick henne att springa ut på gatan och drabbas och utlöste hennes minnesförlust

inte heller

Kaori dyker upp och hör orsaken till hennes minnesförlust

som hände i anime; istället går de till Yukis hus och spelar videospel tillsammans. Också scenen i crepe shop från avsnitt 11 när

Kaori berättar för Hajime att hon förmodligen inte kommer ihåg honom för att han var hennes vän och ser sedan hennes "vänner" från hennes förflutna som mobbade henne för att "stjäla" Hajime och får en liten flashminne som får henne att springa iväg, varefter Yuki konfronterar Hajime

händer i kapitel 18 (volym 4) under olika omständigheter.

Anime-tidslinjen verkar springa före mangatidslinjen, och så vitt jag kan säga är mangas tempo konsekvent långsammare än anime.

Enligt Wikipedia-sidan (från detta anime News Network-inlägg) har mangan inte avslutats ännu och den slutliga volymen kommer att släppas i april 2015, så vi vet ännu inte hur mycket anime egentligen skiljer sig från mangan. De viktigaste punkterna i mangan fram till kapitel 22 verkar dock vara samma som anime:

Hajime dyker upp och får Kaori att förlora alla sina hårt förvärvade minnen av Yuki. Yuki börjar arbeta med att återuppbygga dessa minnen medan han försöker komma till botten med vad som hände mellan Hajime och Kaori tidigare.

Om vi ​​tittar på utgivningsdatumet på Wikipedia-sidan kom inte volym 6 också ut förrän den anime redan sändes. Volym 5 kom ut när anime började sändas, så förutsatt att anime-produktionen tog ungefär sex månader, var materialet i Volym 5 förmodligen det senaste animatörerna skulle ha haft tillgång till när de skapade serien.

Baserat på allt detta, är min utbildade gissning att avsnitt 11 och 12 innehöll anime-originalmaterial, men baserade sig på material från mangan när det var möjligt. Avsnitt 12 slog bara in för snyggt för att tänka annorlunda, samtidigt som man undviker ett slutgiltigt slut och lämnar saker öppna för en andra säsong för att avsluta manga plotline. I synnerhet,

Kaori och Yuki är fortfarande bara vänner när anime avslutas, och Kaori förlorar fortfarande sina minnen varje vecka, även om hon har kämpat sig tillbaka för att komma ihåg godbitar om Yuki.

Så om du vill skära in i mangan utan att upprepa material, skulle jag börja vid Volym 5. Enligt MangaFox-sidan har mangan licensierats (även om jag inte kan hitta någon information om vilket företag som har det), så vi kanske ser en officiell engelsk release snart.

1
  • 1 Om licensiering i sista stycket nämner Wikipedia nu att det är licensierat av Yen Press i USA.