Anonim

SoLLUMINATI reagerar på sin 1 miljon resor gjord av PewPew Productions 🔥

För att vara ärlig är jag mest intresserad av Hayao Miyazakis filmer (My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Ponyo). De är inte tillgängliga på Netflix, iTunes, PS3 eller Xbox VOD-tjänster trots att andra Disney-ägda filmer (till exempel Pixar-filmer) finns där. Har Disney någonsin lagt någon av Ghiblis filmer i någon digital distributionstjänst?

5
  • Jag är inte säker på hur den här frågan är något mindre än ämnet än den äldre frågan som fortfarande är öppen. Någon som bryr sig om att förklara nära röster?
  • @LoganM Det enda skälet till att jag gjorde är att vi inte tillåter att fråga om potentiellt upphovsrättsskyddat materialkällor. Vår FAQ är tvetydig om huruvida det är tillåtet att be om juridiska källor till anime, även om jag trodde att jag kom ihåg att vi hade beslutat emot det. Hur som helst, jag har det bra att öppna det igen eller ha en metadiskussion om det så att vi kan komma överens.
  • Relevant metapost
  • Från och med 2014-03-11 kan du köpa Miyazaki's Eldflugornas grav i iTune-butiken och titta på den på din iPad.

Oavsett anledning verkar Disney föredra mer traditionella distributionsmetoder. Gå till Disney's Studio Ghibli-sida, jag kunde inte hitta någon information om att köpa dessa i något digitalt format. Alla länkar de hade var att köpa fysiska DVD-skivor eller Blu-strålar. Om de officiellt sålde det i digitalt format, antar jag att de skulle ha inkluderat det på webbplatsen.

När det gäller streamingtjänster har du listat de flesta av de relevanta, vilket förmodligen betyder att det inte streamas någonstans lagligt. Jag vet för ett faktum att Ponyo var tillgängligt vid en tidpunkt för streaming via Netflix, men vilka filmer dessa tjänster erbjuder kan variera från dag till dag. Jag kan inte säga om någon av dem är tillgängliga för streaming just nu, men även om de är det skulle det troligen ändras inom en snar framtid ändå, så det bästa är bara att kolla med vilka tjänster du använder och se om de har det. Om inte, är ditt enda lagliga alternativ (just nu) att köpa DVD / Blu-ray.

1
  • Howl's Moving Castle var också på Netflix vid en tidpunkt.

Jag har upptäckt att det är den 'japanska armen av studio Ghibli' som håller tillbaka siffrorna för muntlig distribution och förbjuder alla företag eller studior att sälja eller hyra Ghibli-filmerna i digitalt format. Men vad de får genom att göra det är fortfarande någon gissning. : - /

Sanningsvis vet ingen varför de inte kommer att släppa filmerna digitalt. Jag har inte haft tur i att försöka kontakta Ghibli, Disney som gör amerikansk dubbning och distribution, eller StudioCanal som nu gör distribution i Storbritannien.

Det enkla svaret är att du inte kan köpa dem någonstans och det enda sättet att få tag på dem är att rippa en digital fil från DVD eller Bluray, om du har kunskapen hur du gör det, eller få filmerna olagligt från internetströmmar som ingen vill göra som en allmän regel, med tanke på att det är lurigt, tidskrävande, opålitligt och olagligt. Förmodligen finns det någon komplicerad licensfråga som står på spel eller kanske en av investerarna har ett visst intresse för Bluray eller DVD-distribution som de behöver skydda, men det är allt gissningar och gissningar om inte någon kan hitta en förklaring eller faktiskt få svar från en av företagen i frågan.

Jag är bara ett Miyazaki-fan som alla andra och är alltid frustrerad över det här när jag regelbundet försöker jaga efter någon av filmerna för att köpa så jag meddelar dem på deras brittiska Facebook-sida med jämna mellanrum för att försöka få uppmärksamhet på saken, dock återigen har jag aldrig fått ett personligt svar på något meddelande jag har skickat eller till några frågor jag har skickat direkt till studiorna. Men jag startade en framställning häromdagen på change.org och skickade ut den i nätet bara för att se hur mycket uppmärksamhet det blir eftersom jag skulle vara nyfiken på att veta om det finns många andra som letar efter dessa filmer online eller om jag ' Jag är bara en frustrerad minoritet.

Framställningen är kopplad till Disney och StudioCanal som enligt Googles sökningar verkar vara studiorna som för närvarande styr de västerländska distributionsrättigheterna. Huruvida det finns andra företag som inför restriktioner från andra håll, är det svårt att säga men Disney och StudioCanal är de som tappar vinster genom att inte sälja filmerna, så om tillräckligt många människor publicerar på sin Facebook-sida, maila andra studior och underteckna framställningar som den jag Vi har börjat, så småningom kan studiorna tänka att det finns tillräckligt intresse för filmerna för att det är värt att lösa alla problem som förhindrar deras digitala distribution och släpper dem. Det är de som har makten att ändra saker och lösa de problem som håller på att hålla tillbaka filmerna, så om de kan få se att de uppmuntrar piratkopiering av filmer som de har rätten till genom att vägra att sälja dem och därmed förlora miljoner i intäkter från de förlorade försäljningarna skulle logiken föreslå att de så småningom måste se anledningen och bekämpa allt som hindrar dem från att släppa dessa filmer. Att hålla tillbaka dem måste förlora dem pengar från förlorad försäljning och uppmuntra piratkopiering att starta eftersom det är det enda sättet att få filmerna för tillfället så antagligen måste det finnas en enorm juridisk, ekonomisk eller avtalsenlig hinder på det sätt som förhindrar att filmerna blir distribueras och att veta exakt vilken studio eller ett företag som är ansvarig för begränsningen är nästan omöjligt men med tillräckligt konsumentintresse och konsumentklagomål måste de så småningom ge upp och lösa problemet.

För närvarande verkar den enda lösningen på detta problem, förutom att återgå till DVD och Blurays, piratkopiera filmerna olagligt (långt ifrån idealiska eller tillrådliga av många uppenbara skäl men så absurt som det kan tyckas att det är det enda alternativet som människor erbjuds för närvarande) eller alternativt är det enda andra alternativet att kontakta och vädja "en massa" med studiorna som är involverade för att begära släpp av filmen. Mitt ödmjuka försök att skriva en framställning är nedan och anger frustrationen över att inte få lovligt köpa filmer och tvingas piratkopiera eller gå utan och logiken att släppa filmerna digitalt och vädjar till studiorna att släppa dem.

Någon där ute som vill se dessa filmer släpps, jag uppmuntrar dig att överväga att underteckna den eller till och med starta din egen framställning om du tror att du har hittat en bättre plattform för att starta en från eller en mer direkt linje till rätt studio eller person som har beslutet att släppa dessa filmer eller inte. Men svara också på det här inlägget eller andra om du hittar ytterligare information om varför filmerna inte är tillgängliga eller vem som är ansvarig för deras begränsning.

Den bäst utbildade gissningen är vad som redan har angetts i tidigare svar, att studiorna (Disney och StudioCanal verkar men det kan finnas andra japanska studior i älskade i frågan också) kan (och detta är rent gissning) ha en ekonomisk investering i Bluray eller DVD så vill inte stödja den (kanske mindre lönsamma?) digitala distributionen av filmerna. Om så är fallet skulle sättet att vända deras beslut vara att övertyga dem om att de har mer att förlora genom att inte sälja filmerna digitalt än att vinna genom att bara sälja fysiska skivor.

Om de tror att folk köper skivorna för att de inte säljs digitalt kommer de aldrig att släppa filmerna men om de får meddelandet att folk väljer att piratkopiera filmerna istället för att köpa skivor så kan de inse att det är i deras intresse att sälja filmerna online digitalt. En populär missuppfattning är att piratkopiering av video finns eftersom människor inte vill betala, men framväxten av iTunes och Netflix, et al har visat en enorm nedgång i piratkopiering, vilket tyder på att människor är ganska glada att betala om priset är rätt och tjänsten är lätt att använda så långt från att piratkopiering hålls på plats genom kopieringsskydd och lagstiftning verkar det faktiskt förhindras genom att erbjuda konsumenterna ett enkelt prisvärt alternativ.

Det är budskapet som studiorna behöver höra från sina kunder för att övertyga dem om att bred digital distribution av filmer är den enda lösningen för att förhindra piratkopiering. För tillfället kan de fortfarande se Blurays och DVD-skivor som mer lönsamma, men tills skalorna tippar helt över till digital streamingförsäljning är det enda sättet att låta din röst höras att tala upp till studiorna. Om tillräckligt många röster hörs kommer de att lyssna. De har inget sätt att veta hur många människor som vägrar att köpa fysiska skivor eller redan har köpt skivor men skulle också vara villiga att köpa digitala versioner om de bara fanns tillgängliga, så det enda sättet för dem att veta är att konsumenter talar. Det här är inte ett svar på var du kan köpa filmerna på kort sikt men förhoppningsvis kan det vara en del av lösningen för att säkerställa att människor kan köpa filmerna på lång sikt.

Gå med i kampanjen för att göra filmerna tillgängliga på change.org

3
  • 2 Överväg att bryta upp dina stycken och tilldela rubriker till avsnitt till ditt svar för att vara lättare smältbara för andra användare och rikta deras avsikt till dina nyckelpunkter, istället för att låta dem läsa en textvägg.
  • 2 Jag kommer att vara 100% ärlig, din formulering i framställningen låter inte riktigt som om du är ett Miyazaki-fan alls.
  • 1 Jag gissar att de tycker att DVD är den bättre slutanvändarupplevelsen. Jag köpte några bara för att stödja Ghibli. Förpackningen är underbar. Men jag äger inte en DVD-spelare, och om jag gjorde det skulle jag inte vilja använda den. Det kan vara en generationsfråga :)

Om du bor i Italien, sedan den 8 november finns många Studio Ghibli-funktioner tillgängliga på Infinity, den nya streamingtjänsten från Berlusconis Mediaset:

http://www.infinitytv.it/

Eftersom jag bor i Storbritannien kan jag inte prenumerera på den tjänsten, men tydligen kan de till och med låta dig ladda ner funktionerna på mobila enheter.

Infinity TV-bloggen tillägnade ett nyligen inträde till Miyazaki:

http://blog.infinitytv.it/talk/miyazaki-filmografia/

Om Studio Ghibli tillåter det i Italien skulle jag föreställa mig att det bara handlar om att leverantörer för andra territorier inte kan matcha dess kommersiella krav.

Medan anime i Italien inte är lika stor som i Japan, är den mycket större och populär bland allmänheten än i USA eller Storbritannien, så nya utmanare på den digitala marknadsarenan som Infinity TV får förmodligen ett större incitament att matcha begäranden från den japanska filmstudion eller dess distributörer.

Det finns några titlar i den brittiska iTunes-butiken, som The Castle of Cagliostro eller Grave of the Fireflies. Inte så mycket, men är något.