Anonim

Justin Bieber SÄG ALDRIG ALDRIG 3D SNEAK TITT - DRUM

Jag frågar om avsnitt 9, där Otonashi kom ihåg att han i sitt tidigare liv var inblandad i en tågolycka. Det ologiska är: vad i hela jorden tar räddningsteamet så länge att lägga märke till att det finns människor som är instängda där och faktiskt räddar dem? Det tog dem 7 dagar! Det vill säga en hel vecka!

3
  • Ja, en kollapsad underjordisk tunnel är inte min axel dålig, men den är ganska nära.
  • Det är en anime. Fiktion. Det är svårt om du har en tunnel att kollapsa från alla utgångar, och om du känner till vissa lagar måste tunnlar ha nödutgång var hundra meter. Men du vet inte några specifikationer om den tunneln, aka ventilation, längd, nödutgång, parallell tunnel, osv ... Oavsett, det krävs att du har en lång räddningstid för att förstå Otonashis känslor.

Det kan verka absurt för vissa människor (kanske är det verkligen), men jag tror att det finns en in-universums (in-Keyverse) anledning: de glömdes bort. Jag har tänkt på det när jag svarar på den här frågan att eftersom Jun Maeda inte har många knep i ärmarna, måste det förklaras med logiken från hans andra verk. Och jag tror att jag har hittat det i Ett (och i Little Busters!):

Någon som håller på att lämna till den eviga världen börjar glömma ungefär en vecka innan man går.

Observera att mekanismerna i den eviga världen verkligen är desamma som i efterlivet. I Ett, Kouhei förvisades till den eviga världen för att han bröt utlåningen med sin avlidne yngre syster, att han alltid skulle komma ihåg henne, genom att gå ut med andra tjejer och därför glömma bort sin yngre syster. Det var precis vad som hände med Otonashi: hans syfte i livet var tidigare hans yngre syster, Hatsune, men hon dog av sjukdom. Efter att ha observerat ett helt återhämtat barn som var redo att lämna sjukhuset bestämde han sig för att han skulle leva för någon annan för att rädda någon från att dö av sjukdomar. Således bröt han löftet med Hatsune, eftersom hans livscentrum inte längre var hans yngre syster, så han skulle få sitt straff genom att skickas till efterlivet.

Men han eller hon kommer ihåg det ögonblick som personen återvänder. Om ett starkt känslomässigt band upprättas i den verkliga världen innan de lämnar, kan en person i den eviga världen återlämnas efter ungefär ett år.

Han skapade ett starkt känslomässigt band med Kanade när han undertecknade organets givarkort (det kan vara så att hon fick sitt hjärta från Otonashi eller någon annan, men hon visste inte vem med säkerhet), så det säkerställde hans återkomst till den verkliga världen efter ungefär ett år (så han gick inte vidare med resten eftersom det inte hade gått ett år sedan hans ankomst till efterlivet, men detta kan behöva en separat fråga och svar för att förklara).

Jag antar att hans erfarenhet i efterlivet kan utbilda Otonashi för att klara förlust och tänka själv en gång (som att kunna älska en tjej). Sedan när han kommer tillbaka starkare (vaknar upp i den verkliga världen igen), kan det följa historien om Little Busters!:

Genom att avvisa denna händelse reser Rin tillbaka till den konstgjorda världen igen (den här gången skapad av Riki och Rin) och hjälper Riki att övervinna sin svaghet. Därefter återvänder de två till att vakna vid kraschplatsen. Den här gången arbetar Riki och Rin tillsammans för att rädda alla på kraschplatsen. Kyousuke, som smög sig in i bussen (som tredje år fick han inte åka), lyckades blockera läckagehålet på bensintanken för att försena explosionen, trots att hans skador var mycket större än någon annan. Alla i bussen återhämtar sig från sina skador, även om Kyousukes återhämtning tar längre tid på grund av omfattande skador. Slutligen, efter att Kyousuke återvänt, hyr han en minibuss, och medlemmarna i Little Busters begav sig ut på en resa till havet.

Så på något sätt tog hans bukskador inte livet och han träffade Kanade igen.