Anonim

Miley Cyrus Wrecking Ball Video Makeup | Kandee Johnson

Om Edward kunde fästa sin brors själ, varför inte hans mor? Krävs det att man ser ”sanningen” för att göra det? Betyder det att de andra tomma pansardräkterna (Barry) hade en annan person som hade sett sanningen anbringa dem?

Edward kunde inte fästa sin mors själ, för hon var redan länge död. Det görs inte så uppenbart, men det går faktiskt några år mellan moderns död och sedan tränar pojkarna med Izumi innan de försöker återuppliva henne. Han kunde fästa Als själ till rustningen eftersom den fortfarande var närvarande i kroppen av den varelse de försökte omvandla. Moderns själ hade för länge sedan gått och kunde inte användas i alkemi.

När mamman dog av sin sjukdom kan vi anta att Ed aldrig övervägde att sätta sin själ i ett annat föremål, och även om han gjorde det skulle han inte ha vetat hur och troligen inte skulle ha den alkemiska förmågan att göra det ändå.

Eftersom han inte visste hur han gjorde den tiden.

När Ed och Al först försökte få tillbaka sin mamma och Al förlorade i 2003-serien, när det visar honom arbeta för att få Als själ tillbaka, säger han för sig själv att han inte hade mycket tid. Senare, när någon (förmodligen Winry eller ett av Mustangs team) ser förseglingen på Als rustning och frågar om det var blod, bekräftar han att det är hans eget blod eftersom han inte hade mycket tid. Detta skulle indikera att själens passering genom porten måste vara nyligen om den ska vara bunden till ett objekt.

För det andra skulle Ed så småningom lära sig att tätningen inte alls är en långsiktig lösning

Även om det aldrig nämnts i 2003-anime finns det en ännu större fara; om ens själ är bunden till ett livlöst objekt för länge, börjar själen och objektet så småningom att stöta bort varandra. Personen kommer att börja uppleva ögonblick av utmattning, som får den personens själ att försvinna från föremålet, som anges av Al, som jämför sin kropp med en tidsbomb. Detta kan leda till att själen fullständigt förstörs när den glider bort till Porten. Detta gör att blodrunen bara är en tillfälligt effektiv teknik.

Källa: Blood Rune - Negative Effects

Kom ihåg att i Broderskap serien sedan Al var bunden till sin rustning är mellan 2-4 år. (Det är två år mellan deras försök att få tillbaka sin mor och Ed som åker till Liore, och hur länge serien fortskred fram tills Al jämförde sig med en tidsbomb, vilket jag gissar ungefär 2 år.) Således skulle detta bara ge Trisha ett par år till.

Slutligen, även om Ed kände till processen och accepterade den begränsade tid som Trisha skulle ha som en själ bunden till ett objekt, är en själ bunden till en rustning inte vad de ville ha. De ville ha sin mor helt återställd till hur hon var. Kom ihåg att en anledning till deras sökning efter filosofens sten var att återställa deras kroppar, och att Ed alltid sa att den första personen som skulle återställas skulle vara Al, även om Al fick vissa fördelar som en själ som var bunden till rustning, vilket girighet (felaktigt) avslöjade.

En person vars själ är bunden till ett livlöst objekt känner ingen smärta, hunger eller trötthet, vilket gör det möjligt för dem att utföra enorma fysiska bedrifter. Eftersom personen inte har någon kropp kan han eller hon drabbas av mer skada än vanliga människor och placera personen i ett tillstånd med hög osårbarhet.

Källa: Blood Rune - Positive Effects

Få tankar som inte täcktes i befintliga svar.

Det verkar som att manipulering av själar faktiskt inte är allmänt känt inom alkemi, eftersom det inte ens praktiserades mycket. Förutom Alphonse fanns det bara två ämnen vars själar var knutna till föremål, båda skapade av forskare, som forskade på filosofsten. Även om Ed och Al kunde återfå viss kunskap om mänsklig transmutation, fanns det inget sätt för dem att lära sig, hur man manipulerar människans själ.

Med tanke på det är jag ganska säker på att Edward inte visste hur man skulle fästa själen till objektet förrän de öppnade sanningens port. Det var faktiskt kunskap han fick från Sanningen, samma sak som hans teknik för att transmutera utan cirklar.

Alphonse-själen lämnade aldrig den dödliga världen, den studsade in i den varelse de skapade och sedan lade den den i rustningen från den döende kropp som de omvandlade.

1
  • 1 Vänligen inkludera relevanta källor / referenser. Ange specifika anime-avsnitt och mangakapitel om det behövs.