Anonim

Slaget vid Ulundi - Militärhistoria animerad

Ofta i serier som kretsar kring krig kommer du att se ett omnämnande av Britannia. Oftare avbildas de som en allsmäktig makt som ska fruktas, eller till och med en som har dominerat mest eller hela världen.

Några av de mest kända exemplen skulle vara kod-geass där "The Holy Empire of Britannia" erövrade större delen av världen, inklusive Japan, som sedan blev känt som område 11. Eller lite mer obskur referens i nanatsu-no-taizai:

Så varför avbildas ofta Britannia som en allsmäktig makt? En som borde fruktas?

6
  • Jag vet bara att i Israel är namnet "Storbritannien" verkligen Britannia - kan vara en liknande sak.
  • Åh, kom bara ihåg detta också: sv.wikipedia.org/wiki/Rule,_Britannia!
  • "Britannia" är det latinska namnet på Storbritannien och användes ibland för att hänvisa till imperiet. en.m.wikipedia.org/wiki/Britannia.

Baserat på dina kommentarer verkar du dra för stor skillnad mellan orden Britannia och Britain, eftersom de båda faktiskt betyder samma sak. Britannia är bara det latinska (och antika grekiska) ordet för Storbritannien. Medan det inte fanns något imperium av Britannia (eller Holy Empire of Britannia för den delen) fanns det strängt taget inget brittiskt imperium. Det är bara det informella namnet på det, på sin höjd, som mer exakt kallades Storbritannien och Irland och de olika dominioner, territorier, protektorat och så vidare som det kontrollerade.

Så om du tar det historiska men informella brittiska imperiet och ändrar historien genom att förvandla det till ett riktigt imperium med en riktig kejsare / kejsarinna och ge det ett mer fantasifullt namn genom att slå samman namnet på det historiska heliga romerska riket med det latinska namnet Britannia och du får vad du ser i Code Geass. Namnet "Holy Britannian Empire" åberopar både det brittiska imperiets styrka och kultur samtidigt som det tydligt är något helt annat. På samma sätt förväntar jag mig någon annan hänvisning till Britannia som ett riktigt land i anime och manga som är tänkt att åberopa Storbritannien, men egentligen inte vara Storbritannien.

Tänk på att du inte kan hitta mycket bevis för att Britannia, i motsats till Storbritannien, är en trop i anime och manga. De två serierna du nämnde, Code Geass och The Seven Deadly Sins, är de enda jag kan hitta som har en "Britannia". I den senare serien verkar det inte heller som att Britannia existerar som en politisk enhet, bara ett namn för regionen där historien spelas.

I själva verket skulle jag säga att Code Geass faktiskt är ett exempel på Amerika Takes Over the World trope, eftersom det heliga Britanniska imperiet trots namnet är centrerat i Amerika och faktiskt inte styr Storbritannien.

2
  • Praktiskt taget alla kungar och drottningar sedan Henry VIII använde Trons försvarare (eller Fidei Defensor) i deras officiella titel och de har alla varit chef för Englands kyrka, så ett Heliga Britannian Empire kanske inte behöver lägga till det Holy Roman Empire (även om jag kommer att erkänna likheter i titeln). Anteckna det Fidei Defensor kom innan Engelsk reformation.
  • I grund och botten imiterar livet

I själva verket är Brittania Storbritannien i båda fallen med versionen The Seven Deadly Sins, som till och med visar en karta som bara är en kopia av det verkliga ordet Storbritannien idag. I Code Geasses mening ägde Storbritannien en majoritet av världen för omkring 100-200 år sedan. var den enda supermakten runt som ägde Indien, Afrika, och till och med Amerika som alla glömmer är att Amerika bara var en brittisk koloni, de länder som hittades av brittiska sjömän.

1
  • 1 Jag menar, du är tekniskt rätt, men svaret som föregår ditt täcker samma mark med mycket mer detaljer.