Anonim

Kan CW Flash köras med lätt hastighet?

Jag undrar om Lightspeed Flash har makt att resa med ljusets hastighet, eller är snabbare än det, eller är det bara ett slags hjältenamn?

Flashy Flash har inte visat några av sina förmågor eller krafter i mangan eller på tv-showen. Men i webcomic-serien av ONE (den ursprungliga mangan), som den har mycket fler kapitel, känner vi till några av hans förmågor och hans krafter.

SPOILERS

Så enligt webcomic:

En av hans drag var att flyga till fienden inom millisekunder och attackera honom från vilket avstånd som helst. Flashy Fist ( , Senk ken): På bara några millisekunder passerar Flash avståndet mellan sig själv och motståndaren och släpper ut ett slag av slag.

Så du måste vänta tills den punkt där mangan kommer att visa mer om denna karaktär.

Kort sagt, det är bara ett hjältenamn som är snabbare än verkligheten. Pun avsedd. Några nyare översättningar har bytt till att använda "Flashy Flash" istället för "Lightspeed Flash" specifikt för att undvika ljushastighetsjämförelser och för att bättre återspegla dumhet i hans japanska namn (Flashy Flash är en ganska bokstavlig översättning).

På ett par sidor av webcomicen får vi faktiskt en timer på en av hans handlingar, vilket möjliggör några grova uppskattningar av resor och attackhastigheter. Detta foruminlägg (som i sig är en sammanfattning av ett inlägg någon annanstans men som jag inte har en länk till) innehåller beräkningarna på nämnda sidor, och uppskattar både hans rörelse- och attackhastigheter (armhastighet under ett slag) till cirka 2,3 % av ljusets hastighet, vilket inte ens är tillräckligt snabbt för att motivera relativistiska korrigeringar. Det är svårt att säga vad felmarginalen är för dessa, av olika skäl, även om den borde ligga inom en storleksordning - 20% av ljusets hastighet skulle åtminstone motivera användningen av särskild relativitet. Beräkningarna antar dock också att ONE: s skildring av scenen är ganska nära skalan (och hans teckningsförmåga gör det tveksamt), och att han faktiskt drog den till den skalan efter att ha bestämt hur snabbt han verkligen ville ha Flashy Flash, aka Lightspeed Flash, att gå. Scenen i fråga inträffar också under en mycket seriös sekvens där Flash vet att många av de bästa striderna i S-klassen har besegrats, så det är rimligt att anta att detta är nära eller vid hans högsta hastighet.

Det har inte funnits någon officiell beskrivning av hur snabb han verkligen är, så det här är det bästa vi har för närvarande på hans kapacitet.

Här är de aktuella webbsidorna: