Anonim

5 skäl till varför dina mirakel inte är riktigt mirakulösa

Öppningen till anime börjar med en monolog från Tatsuya som förklarar att magi, en gång en produkt av fantasi och fantasi, faktiskt har syntetiserats till en modern teknik under 2000-talet.

Men under showens helhet finns det ingen kortfattad förklaring av magi eller något av dess kärnkoncept. Vissa trollformler har en grov beskrivning innan de aktiveras, men grunderna täcks aldrig eller inte på ett djup där en önskvärd förståelse av fenomenet magi kan uppnås. Dessutom spin off-serien Mahouka Koukou no Rettousei - Yoku Wakaru Mahouka! har bara ett avsnitt som täcker hur magi fungerar, och informationen där är ganska gles.

Så hur fungerar modern magi? Vad gör en CAD verkligen? Vad är PsionsCAD och CAD Eidos, och hur påverkar de varandra för att ge det resultat vi ser i serien?

TL; DR är i slutet


Vad är en trollkarl?

En trollkarl (eller trolltekniker eller trollkarl) är någon med ett magiskt beräkningsområde i hjärnan. Detta är ett undermedvetet område i sinnet som möjliggör manipulation av Psions och efterföljande konstruktion av magiska sekvenser för att ändra ett mål motsvarande Eidos på ett visst sätt. Allt detta kommer nu att förklaras mer detaljerat.


Vad är en Eidos?

Först och främst är magi ett enklare koncept att tänka på om du tänker på saker i två separata plan eller dimensioner:

  1. Det fysiska planet. Detta är världen som du kan uppfatta den, verkligheten. Detta skiljer sig tekniskt sett inte från den verkliga världen du och jag befinner oss i just nu.

  2. Informationsdimensionen. Detta är en representation av den ovannämnda verkligheten, men inte som vi känner den. Varje enhet i det fysiska planet (tegel, skrivbord, stol, person) är ett informationsorgan (eller Eidos) som representeras i informationsdimensionen som, roligt nog, information.

De två, även om de är olika, är i sig kopplade. Allt som sker i det fysiska planet påverkar motsvarande Eidos i informationsdimensionen och vice versa.

Det är på den mest grundläggande nivån hur magi fungerar. Genom att skriva över informationen från en Eidos i informationsdimensionen överförs dessa förändringar till det fysiska planet och påverkar målet i verkligheten.

Stack Exchange själv gör ett bra jobb med att representera detta.
När du börjar skriva en fråga eller svar ser du två rutor - markeringsrutan, där du redigerar texten och en postruta som visar vad alla andra ser. Om du föreställer dig markdown-rutan som informationsdimension och inlägget som verklighet, är det ganska enkelt att se hur magi fungerar - om du redigerar texten i markdown-rutan (målet s Eidos i informationsdimensionen) ändras inlägget (målet i verkligheten) för att passa den redigering du gjorde.


Så hur når magi en Eidos?

Magi reser inte genom det fysiska planet utan handlar istället direkt på Eidos sig själv i informationsdimensionen. Så länge koordinaterna för ett informationsorgan är kända kan en trollkarl påverka det med magi.

Därför begränsas inte magi av fysiskt avstånd.
Tänk på något som en walkie-talkie - även om sändaren inte är direkt bredvid mottagaren, kan de fortfarande höras, eftersom den utsända radiosignalen refererar till en viss punkt i fjärran (den andra radion). Medan magi är inneboende annorlunda (radiovågor färdas genom det fysiska planet, och så har räckvidd), är några av begreppen likartade.

Dessutom, eftersom magi påverkar Eidos för ett mål direkt, är fysiska barriärer inte hinder för magi - om koordinaterna för ett informationsorgan är kända för trollkarlen kan han rikta in dem genom informationsdimensionen. Med detta sagt är det ett sällsynt fall att magi burk kastas genom en fysisk barriär - medan magi är kasta genom informationsdimensionen måste ett mål fortfarande identifieras i det fysiska planet. Som sådan är magiker fortfarande begränsade av människokroppens gränser och är därför bundna på avstånd och nästan alltid av behov av visuell bekräftelse. Medan alla trollkarlar per definition kan tillgång informationsdimensionen för att ge sina trollformler, det betyder inte att de kan använda den som ett medium för att hitta mål.

Endast Tatsuya kan faktiskt "ser" i informationsdimensionen och kringgå därför fysiska hinder efter behag.


Vad är Psions?

Så hittills vet vi att varje verklig enhet har en motsvarande informationskropp i informationsdimensionen, och att informationskroppen kan påverkas av magi för att förändra dess tillstånd i verkligheten. Men hur händer det?

I informationsdimensionen är saker inte konstruerade av baselement som i den verkliga världen. Istället var och en Eidos är gjord av en perfekt organiserad serie av Psions, som sammanställs för att exakt representera dess motsvarande fysiska enhet, om än i informationsform.
Psions (eller tankepartiklar) är partikelmanifestationen av avsikt och tanke och är ett informationselement som registrerar kännedom. Eftersom de finns i informationsdimensionen är de substanslösa och är mer av ett psykiskt fenomen, men de är grundläggande för att förändra Eidos - samt att vara byggstenar för varje informationsorgan, Psions är också verktyget som förändrar dem.

Varje person har en Psion räkna , vilket i enkla termer är antalet Psions de har till sitt förfogande. Med detta sagt, medan alla har en Psion räkna, bara magiker kan manipulera sina Psions att kasta magi.

Varje person s Psion räkningen är annorlunda, och detta påverkar direkt deras förmåga att kasta magi. Medan de flesta trollformler bara kräver ett litet antal Psions att casta, kommer kontinuerlig gjutning att tömma hjulet s Psions, och så småningom leda till utmattning. För närvarande när showen är inställd har framstegen inom CAD-teknik (se nedan) förbättrats Psion effektivitet, vilket betyder att den inte längre är lika stor som en begränsande faktor i magisk förmåga, men utmattning från överanvändning av magi är fortfarande ett hot mot den moderna trollkarlen. Naturligtvis är skickliga magiker mer skickliga på Psion manipulation och få ut mer av deras Psions än en outbildad magiutövare. Dessutom kan vissa trollformler fysiskt inte kastas utan tillräckligt stor Psion räkna till trollkarlens förfogande.


Vad är en CAD?

För att kasta magi kommer en trollkarl att manipulera hans eller henne Psions på ett sådant sätt som får dem att skriva över en viss Eidos i informationsdimensionen.

Processen att kasta trollformler utan hjälp är mycket tidskrävande, eftersom många steg måste vidtas för att korrekt konstruera en magisk sekvens. Som sådan kommer nästan alla moderna magiska användare att påskynda denna process genom användning av något som kallas en CAD:

CAD (Casting Assistant Devices) nämns ofta i hela serien (ofta i kombination med Psions) och är utan tvekan det mest användbara verktyget i alla trollkarlars arsenal, vilket möjliggör bearbetning av alla nödvändiga komponenter för magi i ett enda ögonblick. Till att börja med finns det tre huvudtyper av CAD:

  • Allmänna CAD: Allmänna CAD är verktyget för magiker som täcker alla baser. För att kunna lagra upp till 99 aktiveringssekvenser kommer en trollkarl utrustad med en allmän CAD sannolikt alltid att kunna anpassa sig till situationen, med potential för många alternativ till hands. På grund av förmågan att kasta ett större antal och antal trollformler, kommer en CAD av allmän typ att lägga en större börda på användaren, som måste göra mer manuella justeringar för att varje trollformel ska vara effektiv.

  • Specialiserade CAD: er: Specialiserade CAD: er är sämre än allmänna CAD: er eftersom de bara kan lagra upp till 9 aktiveringssekvenser, men de överstiger långt de senare när det gäller spellcasting. Med mindre kapacitet för lagring av magiska aktiveringssekvenser har specialiserade CAD-enheter istället delsystem som minskar belastningen av att kasta på trollkarlen, vilket gör att de kan åberopa magi i mycket snabbare takt. På grund av den specialiserade CAD: s smalare natur är de ofta specialiserade enligt specifika typer av magi också. Till exempel kommer stridsmagiker ofta att ha specialiserade CAD-filer i form av handeldvapen, som innehåller extra riktningssystem i CAD-delen . Detta gör att koordinatdata kan matas in under magisk anrop, vilket gör gjutning enklare för trollkarlen, eftersom de har färre variabler att definiera manuellt.

  • Vapeniserade integrerade CAD: er: Vapeniserade integrerade CAD-skivor har formen av vapen som svärd eller klubbar och är ännu mer specialiserade än en specialiserad CAD och kan bara hålla en aktiveringssekvens. Det betyder att de bara är begränsade till en enda förtrollning. På grund av aktiveringssekvensgränsen innebär magi skriven i CAD vanligtvis att förbättra kraften i själva vapnet, med blad som vanligtvis får förbättrad skärkraft, sköldar med bemyndigade defensiva förmågor och så vidare.

I alla varianter kan CAD-filer komma i alla former och storlekar för att passa den trollkarl som använder den. En annan sak som förblir densamma mellan båda varianterna är hur CAD fungerar. Absorberande Psions från användaren, CAD: erna Psion Information Aide (programvara) överför dem till den valda aktiveringssekvensen. Aktiveringssekvensen absorberas sedan från CAD till trollkarlens magiska beräkningsområde, där den översätts till en magisk sekvens.

Steg för steg går det ungefär så här:

  1. Trollkarlen knackar på deras Psion räkna och ingångar Psions in i CAD. Tänk på detta som att fylla på en mekanisk penna. De Psions, som "lead", är det som kommer att driva de förändringar som användaren vill göra.

  2. CAD-hårdvaran konverterar den inmatade Psion signalerar till elektriska signaler och använder dem för att producera en samling elektronisk magi aktiveringssekvensen. Tänk på detta som att använda en kakskärare på degen - den slutliga produkten produceras inte ännu, men den har tagit form. Allt som krävs är att användaren gör några sista steg, oavsett om det är att baka kakor eller göra en magisk sekvens.

  3. Aktiveringssekvensen skickades tillbaka till hjulet som elektriska signaler längs nervsystemet in i det magiska beräkningsområdet för trollkarlens hjärna.

  4. Trollkarlen infunderar Psion partiklar som är inneboende i kroppen i aktiveringssekvensen som bara har matats ut från CAD. Nu i användarens hjärna utvidgas aktiveringssekvensen och alla nödvändiga parametrar som inte redan definierats av CAD matas in.

  5. Den magiska sekvensen är nu klar. När alla rätta variabler har ställts in av trollkarlen kan den trollade informationen användas (cast) för att skriva över målet Eidos i informationsdimensionen. Stava komplett!

Som en sista anmärkning om CAD:
Eftersom aktiveringssekvensen absorberas från CAD till trollkarlens magiska beräkningsområde finns det en direkt länk mellan användarnas CAD och hjärna. Som sådan är det viktigt att CAD som används är korrekt justerad för att passa trollkarlen i fråga. Medan en väl avstämd CAD leder till snabbare anropstider och högre gjutningseffektivitet, kan en dåligt konfigurerad en ha hårda återverkningar så allvarliga som mental ärrbildning och hallucinationer.


Sammanfattningsvis (TL; DR):

  • Modern magi är helt enkelt överskrivning av en informationskropp genom användning av en magisk sekvens.
  • Det finns två plan en fysisk och en information
    • Det fysiska planet är den verkliga världen som vi alla uppfattar den
    • Informationsdimensionen är en representation av den värld där varje enhet har en motsvarande informationskropp
  • Magi är inte flinging av trollformler genom det fysiska planet, utan den exakta överskrivningen av ett mål s data i informationsdimensionen
  • Varje informationsorgan (Eidos) består av tankepartiklar som kallas Psions
  • Magiska sekvenser som används för att skriva över informationsorgan består också av Psions
  • Endast de som har ett magiskt beräkningsområde i hjärnan kan manipulera Psions att kasta magi
  • Att casta trollformler med CAD tar följande grova mönster:
    • Caster> Psion signaler infogade i CAD> Elektriska signaler i CAD för att aktivera aktiveringssekvensen> Aktiveringssekvens skickas tillbaka till caster> Konstruktion av den magiska sekvensen> Stavautgång

Källor:

  • EidosMahouka Koukou no Rettousei Wiki
  • PsionsMahouka Koukou no Rettousei Wiki
  • CAD på Mahouka Koukou no Rettousei Wiki
  • De Mahouka Koukou no Rettousei lätta romaner
  • De Mahouka Koukou no Rettousei anime-serien
  • Mahouka Koukou no Rettousei: Yoku Wakaru Mahouka! - En kort spin-off-serie med ~ 4 minuters avsnitt som lätt täcker några av de ämnen som ses i showen
1
  • 1 När det gäller gjutningssekvensen får terminologin i LN mig att tänka på programmering: Aktiveringssekvensen är som ett program, och det magiska beräkningsområdet är som CPU och Magic Sequence är som en skrivinstruktion och det påverkar Eidos , precis som hur data i RAM ändras. Vad Tatsuya gör är som att kika in i RAM-minnet och programmera i montering.