Anonim

Quinn XCII - FFYL | Text

Många Quincy-objekt ser kors och ett antal av deras attacker hänvisar till heliga saker. Till exempel finns det en attack som heter "Quincy Vollstandig" som åtminstone enligt den översättning jag läste översattes till "Complete Holy Form". Är Quincy som en grupp kristen (eller någon annan religion) eller är dessa namn för att de låter coola snarare än att de har någon särskild betydelse?

2
  • de verkar agera anime-typiska kristna eftersom de inte trodde på att rena håligheter utan snarare förstöra dem, i mycket övernaturlig anime har jag sett att den kristna kyrkan alltid har varit att någonting demon eller något liknande en demon ska förstöras oavsett
  • Det är mer som den pseudokristna religionen. även som en sidotot betyder "Vollständig" helt enkelt "komplett" på tyska, det finns ingen särskild religiös betydelse för det.

Religion är en organiserad samling av övertygelser, kulturella system och världsbilder som relaterar mänskligheten till det övernaturliga och till andligheten.

Även om det skulle sträcka sig att bekämpa hålor kan vara en förlängning av Quincy-kulturen, håller det inte med ett trossystem. Religion kräver per definition tro, en synvinkel med immateriella bevis. När bevis blir påtagliga har det åtminstone ett kvantifierbart faktum.

För Quincy är att utnyttja andliga partiklar för att skjuta energiprojektiler och farorna med att hålor interagerar med den verkliga världen båda fall.

Det har inte nämnts någon religion eller specifikt kristendomen i Bleach, men trots antingen existerande är Quincy mer en klan av krigare eller jägare. Jag förstår de suggestiva mönster som verkar religionbaserade men jag tror att det är att vädja till en exorcist-fanbase som ett övernaturligt karaktärsalternativ i den här berättelsen om spöken, bra eller dåliga, och deras guvernörer.

Källa (r): Wiki

3
  • I kapitel 508, åtminstone i den engelska översättningen jag läste, nämner Vandereich-kungen "Guds ljus". Ska detta bara vara ett slags generiskt "vi har något som står bakom oss"?
  • @kuwaly I grund och botten, ja. Sankt Zwinger översätts till Santa Kennel som ungefär kan antas Saint (Holy) Shelter om du blir speciell. Det verkar bara som ett Quincy-meme att skrämma genom spådom.
  • Men historien är inte över. Det finns en Soul King. Kanske finns det mer i Yhwach (Vandereich-kungens) tro än sett hittills.

Inget sådant har specificerats av författaren. Tänk på det som en kult eller klan om du vill, men allt vi vet är att deras kläder, vapen och namnen på attackerna beror på deras traditioner och historia (som vi ännu inte vet om).