Anonim

RWBY Volym 4 Avsnitt 1: Nästa steg || DET ÄR HÄR!!!!

I RWBY, alla lag får sina namn genom att använda initialerna på alla lagmedlemmarnas förnamn. Men på teamet JNPR är medlemmarna det Juan, Nora, Pyrrha och Lie Ren. Så borde inte L vara initialen för Ldvs Ren?

Trots att alla kallar honom Ren bör lagnamnet använda sitt förnamn för initialen, så varför är han den enda vars efternamn blir vant?

Jag skulle gissa för han är kulturellt kinesisk.

Enligt Wikia är Lie Ren baserad på Hua Mulan, en historisk kinesisk person.

Ren hänvisar till Hua Mulan.

  • Monty Oum uppgav att varje medlem av JNPR hänvisar till någon som korsade i sin berättelse. Mulan var tvungen att dölja sig som en man för att smyga in i den kinesiska armén.
  • Trots att Monty uppgav att verkliga länder inte existerar i RWBY, är Ren fortfarande baserad på kinesisk kultur eftersom hans kläder påminner om traditionell kinesisk klädsel och hans vana att vila en kaffemugg på handflatan istället för att hålla den vid handtaget, en stil som ses oftare i östliga kulturer, eftersom östliga muggar inte har några handtag.

Enligt Wikipedia på kinesiskt namn, namnordningen är efternamn - förnamn.

Moderna kinesiska namn består av ett efternamn [...] som kommer först [...], följt av ett personligt namn [...].

Även Wikipedia på Förnamn anger olika ordning mellan västerländsk ordning och östlig ordning

Ordningen förnamn - efternamn, allmänt känd som Västerländsk ordning, används i de flesta europeiska länder och i länder som har kulturer som övervägande påverkas av Västeuropa (Nord- och Sydamerika, Nord-, Öst-, Central- och Västindien, Australien, Nya Zeeland och Filippinerna).

Ordningen efternamn - förnamn, allmänt känd som Östra ordningen, används främst i Östasien (till exempel i Kina, Japan, Korea, malaysiska kineser, Singapore, Taiwan och Vietnam), liksom i södra och nordöstra delar av Indien, men också i Ungern. [...].

Så om hans namn är skrivet i förnamn, så kommer det att vara Rsv lögn.


Tyvärr är det inte så enkelt, för en ny fråga kommer att uppstå:

Varför är Yang Xiao Longs första Y istället för X då?

Logiskt sett erkänner jag att det är svårt att motverka detta motargument. Dess Wikia-artikel nämner också en trivia på hennes namn:

Trots att det har ett kinesiskt namn är Yangs förnamn och efternamn inverterat. "Yang" skulle vara efternamnet och hennes förnamn skulle vara "Xiao Long". Dessutom är kinesiska efternamn vanligtvis bara en karaktär. Detta kan förklaras av att Rest inte följer verkliga tullar.

Man kan argumentera för att eftersom hennes familj inte helt är en kinesisk familj (antydan: hennes mamma), att hennes namn kanske inte vara i östra ordningen, men istället följer den västerländska ordningen.

När lag bildas kan bokstaven i antingen för- eller efternamn användas för lagets initialer

(betona min egen)

Namn

Den första bokstaven i varje lagmedlems namn används för att bilda en akronym som står för lagets namn. I vissa fall kan den första bokstaven i ett medlems efternamn användas.

Med tanke på den informationen är Ren inte den enda karaktären som använder deras efternamn har sin initial för sina lag

Under de flesta omständigheter består alla bokstäver i ett lagnamn av deras medlemmars första initialer. Det finns dock tre fall där den sista initialen är den i lagets namn: Lie Ren, Sky Lark och May Zedong

Att välja mellan antingen deras för- eller efternamn kan bero på några faktorer - observera att detta är spekulation.

  1. Personlig preferens. Lie Ren var bara känd som Ren, så det skulle vara konstigt för honom att hans förnamn som initialen.

  2. Uttal av lagnamn. Baserat på Sky Lark-wiki, skiljer han sig från Team CRDL, som uttalade "Cardinal". Sky namngavs följaktligen efter namnet Alauda, ​​ett släkte av larks, vilket gjorde "Cardinal" till ett passande uttal.

    Sky Lark är uppkallad efter ett släkte av lärkar som kallas Alauda, ​​även känd som Skylarks. Detta passar fågel-temat för Team CRD

    Hade han valt S för sin initial, skulle det inte vara lika passande.