Anonim

Mirio Togata Amv // Mirio Rap

Förmodligen kunde Mirio Togata besegra hälften av klass 1A-eleverna på mindre än 6 sekunder. Hur är detta möjligt? Hans karaktär är tänkt att vara genomträngning, har han av någon anledning också övermänsklig hastighet som en del av hans superhjältebebyggelse?

Det finns två skäl till varför Mirio vann med den lättheten mot klass 1-A.

Först tränade han sin egenart mycket och har extremt fin kontroll över den. Han undvek alla långa räckviddsattacker genom att låta dem passera genom sig, men stelnade vid rätt stunder för att leverera kraftfulla slag.

Men det här ensam skulle inte förklara hur han lyckades göra det i 6 sekunder. Den verkliga anledningen till hans "hastighet" är en bieffekt av hans Permeation quirk, vilket förklaras i slutet av striden.

Hans karaktär tillåter honom att passera genom fasta föremål, men om han släpper ut quirk medan det är överlappat med ett annat fast objekt, katapulteras han slumpmässigt. Denna ögonblickliga avstötningseffekt är vad han utnyttjar för att efterlikna "teleportering".

Det är inte en extra eller hybrid-karaktär, och han måste fortfarande vinkla sin kropp korrekt för att synas där han vill. Som Ashido med rätta uttrycker det "Det är som en videospelfel".

Källor: Kapitel 124 i Manga, och avsnitt 25, säsong 3 av anime.

Redigera:

Som framkommit i kommentarerna förklarar detta inte helt hur han kunde slå 1 KO Kirishima, som har härdning, med bara normal styrka.

Även om det är oklart varför han är så stark, listar wikia "Förbättrad styrka" som en av hans förmågor. Tamaki nämner att han har varit stark sedan barndomen, men att han inte vet att hålla tillbaka. Nejire säger också att hans "genomträngningsform" har blivit starkare. Och Mirio själv nämner att han har tränat för att motverka sin svaghet (människor som försöker attackera honom när de är i nära strid).

Det är också möjligt att han var för snabb för Kirishima att reagera i tid. Även om han antar att hans katapulting ökar kraften i stansarna, verkar det osannolikt att han skulle kunna slå en härdad Kirishima.

3
  • ändå måste han fortfarande slå hårdrockhjältar som Kirishima. Med regelbunden mänsklig kraft?
  • 1 Trevlig fångst. Även om det är oklart varför han är så stark, listar wikia "Förbättrad styrka" som en av hans förmågor. Tamaki nämner att han har varit stark sedan barndomen, men att han inte vet att hålla tillbaka. Nejire säger också att hans "genomträngningsform" har blivit starkare. Och Mirio själv nämner att han har tränat för att motverka sin svaghet (människor som försöker attackera honom när de är i nära strid). Det är också möjligt att han var för snabb för Kirishima att reagera i tid. Jag tvivlar på att han skulle kunna ta ut Kirishima i ett enda slag när han härdades.
  • 1 Du kanske också vill lägga till detta i svaret. BTW, man kan tro att man kan bli katapulterad, det är det som ger ytterligare stöt till hans slag, ändå, om du katapulteras i en sten och du slår dem med händerna med mänsklig styrka kommer du inte att göra mycket

Togata kunde besegra klass 1A snabbt av samma anledning som Eraserhead snabbt kunde besegra flera skurkar. Han har tränat mycket för att effektivt använda sin egenart i fysisk strid.