Anonim

Efter bussincidenten ber Raye Penber Yagami Light att fortsätta se honom en hemlighet från polisen, Yagami håller med och säger "Jag berättar inte för någon, inklusive min far". Skulle inte Raye Penber fråga sig själv varför skulle Yagami Light tro att jag vet att hans far är i polisen? Ger det inte en aning om att Yagami vet att han utreds? Accepterar vi bara att Raye Penbar är en tråkig FBI-agent?

0

Light nämner att hans far är polisdetektiv när han skickar en anteckning till Yuri och säger att han kommer att försöka döda busskaparen:

Oroa dig inte, Yuri. Det blir okej. Jag ska leta efter en chans att ta tag i killens arm och fästa honom så att han inte kan använda pistolen. Min pappa är en detektiv och han har lärt mig vad jag ska göra i sådana nödsituationer. Killen är ganska liten och svag. Jag är säker på att jag kan hålla tillbaka honom. [Översättning från fan Wikia.]

Eftersom Raye Penber ser anteckningen skulle det inte vara misstänkt för Light att anta att Penber vet att han är son till en polisdetektiv även om han aldrig säger det direkt till honom.

Observera också att Lights handlingar antyder att han har mer förtrogenhet med vad han ska göra i dessa situationer än den genomsnittliga personen: utöver att komma med den här "planen" ber han också Raye Penber att bevisa att han inte är en medbrottsling eftersom det är "vanligt att ha någon gömd i ryggen för att komma till hjälp om något går fel "för kaparen. Således, även om han sa inte uttryckligen att hans far var en detektiv, det skulle fortfarande vara rimligt för någon att anta att han har någon koppling till brottsbekämpning.

Bortsett från det visar Lights kommentar efter Raye Penber sin identitet gör verkar lite onödig:

Okej, jag litar på dig och jag frågar inte vad en FBI-agent gör på en buss i Japan.

Detta indikerar att han vet att Raye Penber är upp till något, men då, när han redan har visat sig vara mer misstänksam och gatukunnig än den genomsnittliga personen, är det inte det där misstänksam för honom att säga det. Det är inte som att han indikerar att han vet att FBI är där för Kira-utredningen i motsats till något annat.