Anonim

Vad händer om alla hoppar på en gång?

Jag tittade precis på den tredje filmen (Puella Magi Madoka Magica the Movie Part 3: Rebellion) och jag tvivlar på det faktum att även om Madoka önskar i den andra filmen, som förhindrade födelsen av någon häxa, både tidigare och i framtiden. Varför blir då Homura en häxa?

Jag får en idé, men jag är inte riktigt säker på det. I slutet ser vi Homura mata QB med sin själspärla. Betyder detta att alla universums förbannelser nu finns i Homuras själspärla? Och att mata QB med dem är ett sätt att stoppa entropi?

När Homura säger till Sayaka och Madoka att de en dag kommer att vara fiender, hänvisar hon till det faktum att utan lidande förr eller senare kommer att ta slut på energin och Madoka och Sayaka måste stoppa henne?

1
  • Se även the-artifice.com/madoka-magica-movie-3-rebellion-2013-ending

Okej, låt mig försöka besvara detta så bra jag kan. Jag har tittat på filmen två gånger: i en teater i Paris och den subbed camrip som har pågått.

även om Madoka önskar i den andra filmen, som förhindrade födelsen av någon häxa, både i det förflutna och i framtiden. Varför blir då Homura en häxa?

Madokas önskan var inte exakt det där. Hon ville radera alla häxor, förflutna, nutid och framtid med egna händer. Den djärva delen är den intressanta. Inte bara innebar det att önskan inte kunde ha någon olycklig uppfyllande som inte var vad hon ville, det innebar att hon skulle behöva göra jobbet själv. Vilket också är den enda anledningen till att det åberopar en paradox som tvingar hennes existens till ett koncept. Hur som helst, poängen är att Madoka tar förtvivlan ur Soul Gems of Magical Girls när de håller på att bli häxor. Den naturliga förfärgningsprocessen av Soul Gem finns fortfarande och flickorna skulle fortfarande bli häxor om hon inte var där för att ta sina själar var som helst och låta dem få en värdig död. Bara i Homuras fall den här gången var hon inte där. För att utöka det, vad inkubatorerna gör är att använda sin super avancerade främmande vetenskap för att frysa Homuras Soul Gem i ett gränsläge. Hon håller på att bli en häxa, men hon är fortfarande en magisk tjej. Låt oss säga för en analogis skull att hennes Soul Gem var 99,99% smutsad. Det var där de frös henne på. Eftersom det är den punkt då Madoka skulle komma in och rädda henne från att bli en häxa som hon gjorde mot alla under hela serien och de ville fånga Madoka. Så, fryst i detta tillstånd kunde Soul Gem inte bryta och införa en häxbarriär över någon del av denna värld (som fortfarande är en separat dimension av sig själv), så det skapade en slags barriär i sig själv. I grund och botten spenderades den första delen av filmen inuti Homuras Soul Gem. Observera att vid denna tidpunkt kan den värld de befinner sig i likna en häxbarriär, men Homura är det inte en häxa, eftersom barriären skapades av vad som fortfarande är hennes Soul Gem. Efter hela prövningen som kulminerar med att hon inser att hon är den som skapade barriären, konfronteras Homura av Kyubey, som berättar om vad som exakt hade hänt med henne och vad deras planer för Madoka var. Där bestämmer hon sig för att bli en häxa i barriären så att hon kan dödas av Mami och Kyouko där och se till att Madoka aldrig kommer för henne. Observera att denna Homura inuti Soul Gem är i princip hennes själ, så att dödas inuti det är detsamma som att förstöra hennes Soul Gem. Nu ger hon medvetet mer förtvivlan och lidandet genom att acceptera att hon inte kommer att kunna träffa Madoka igen och framgångsrikt blir en häxa inuti Soul Gem. Det här är en egen värld, en som Madoka inte kan se eller nå (som fortfarande är en svag punkt ändå eftersom Madoka är fast i den utan några minnen om vem hon ens är), varför det var möjligt för att det ska hända. Homura i omvärlden, hennes fysiska kropp, är ännu inte en häxa, eftersom någon utveckling på insidan inte kommer att påverka utsidan tack vare Kyubeys filter. TL; DR - Homura blir inte en häxa i omvärlden, hon blir en i sin egen Soul Gem, vilket är en separat dimension från den Madoka kan se och interagera med.

Jag får en idé, men jag är inte riktigt säker på det. I slutet ser vi Homura mata QB med sin själspärla.

Vi gör? Jag är ganska säker på att det inte är vad som händer så ... Genom att avsluta, hänvisar du till efterpoängen? Eftersom det är det enda jag tror kunde ha misstagats av det. Men det ser vi aldrig. Allt vi ser är Kyubey som dyker upp, Homura tar upp sin Soul Gem perspektivförändring, hennes ben gör någon form av dans, perspektivförändring, hon dansar med en uppslagen Kyubey i bakgrunden. Om vad du säger händer när som helst, vänligen specificera.

När Homura säger till Sayaka och Madoka att de en dag kommer att vara fiender, hänvisar hon till det faktum att utan lidande förr eller senare kommer att ta slut på energin och Madoka och Sayaka måste stoppa henne?

Den punkten är ganska mycket uppe i luften, speciellt hennes ord till Sayaka. Vad hon säger till Madoka är dock lättare att tolka. Hon frågar henne om sina ideal om hon tycker att världen är viktigare än ett folks lycka. I grund och botten "osjälviskhet vs själviskhet". Och Madoka svarar med den förra. Vad denna konversation visar är att Homura är helt medveten om att hennes handlingar var själviska, men kommer inte att dra tillbaka på dem eftersom det är vad hon alltid önskat. Madokas svar strider dock mot just det hon inte kommer tillbaka från, vilket innebär att deras ideal just nu är fullständiga motsatser, så om Madoka någonsin förstår situationen och vill förverkliga sitt ideal skulle det bara vara naturligt skulle de bli fiender. Vilket så småningom kommer att hända, eftersom det är mycket tveksamt kommer Homura att kunna hålla världen som den är utan att varken Madoka eller Sayaka får åtminstone en del av sina minnen tillbaka. Heck, saker hade redan blivit så med Madoka och skulle ha gjort om Homura inte kramade henne för att underkastas.

Innan du fortsätter, kom ihåg att även om allt före detta stycke är saker som jag är nästan säker på att jag har tolkat korrekt, är det här inte bara en teori om mig:

Tillbaka till Sayaka-konversationen, det är en av de frågor jag har med den här filmen, i och med att Sayakas fråga om att förstöra världen kom ur absolut ingenstans och Homuras svar gav ingen mening alls, med tanke på att hon säger "När alla wraiths är besegrade". Och eftersom vi vet från serien är höljena den nya utföringsformen av sorg och förtvivlan i en häxlös värld, och att hopp och förtvivlan aldrig kan segra över varandra eftersom Madoka-världen är ett spel med noll summa, det ger absolut ingen mening alls. Så jag har tänkt mycket på det fram till nu och jag tror att en möjlig (även om den inte är uppenbar som den för Madoka-konversationen) är att Homura som antyder att omslagen så småningom kommer att elimineras betyder att hon själv försöker bli förkroppsligande av förtvivlan. På det sättet hade hon blivit en sann motsvarighet till Madoka, som är en förkroppsligande av hopp, och balansen skulle återställas.

Efter att ha sett Rebellion på helgen har jag redigerat mitt svarskonto för den nya kunskapen jag har.

Jag tvivlar på det faktum att även om Madoka önskar i den andra filmen, som förhindrade häxans födelse, både i det förflutna och i framtiden. Varför blir då Homura en häxa?

Magiska tjejer förvandlas fortfarande till häxor även med cykellagen men Madoka skulle dyka upp innan Soul Gem blev ett sorgfrö. inkubatorerna fångade Homura och placerade sin smittade Soul Gem i ett isoleringsfält som skulle förhindra att det påverkades av Cycles lag.

Isolationsfältet var ett sätt att tillåta människor att komma in men inte fly så när Madoka tillsammans med Sayaka och Bebe kom för Homura blev de också fångade och Madokas minnen förändrades också, det var först efter att fältet förstördes kunde Madoka fly och behandla Homuras Soul Gem.

I slutet ser vi Homura mata QB med sin själspärla. Betyder detta att alla universums förbannelser nu finns i Homuras själspärla?

Resultatet av Madokas önskan förhindrar skapandet av häxor, men förbannelserna på jorden fanns fortfarande och blev Wraiths, också vad Homura utfodrar Quebe är kuber som Wraiths lämnar när de dör, precis som vad sorgfrön var, men Soul Gems blev fortfarande mörkare med förtvivlan och med tiden kommer att göra en magisk tjej till en häxa men Madokas önskan låter Soul Gem renas och låter den magiska tjejen dö utan att bli en häxa, Mami noterar detta genom att säga hur ingen vet varför Soul Gems splittras som de gör, för Homura vet att hon är den enda som känner Madoka och hennes önskan.

mata QB med dem är ett sätt att stoppa entropi?

Dessa kuber verkar ha samma effekt men något begränsade eftersom Quebe noterar att det nuvarande systemet med Wraiths inte förhindrar entropi men saktar ner det avsevärt.

När Homura säger till Sayaka och Madoka att de en dag kommer att vara fiender, hänvisar hon till det faktum att utan lidande förr eller senare kommer att ta slut på energin och Madoka och Sayaka måste stoppa henne?

Homura säger faktiskt bara detta till Madoka när Homura frågade Madoka om hon uppskattade ordningen och Madoka svarade att det var fel att bryta mot reglerna. Homura bröt lagen om cyklar och gjorde sig undantagen från det genom att bli något annat. det finns också frågan om Madoka som inte kommer ihåg att hon är en gudinna som kan betyda att lagen om cyklar inte kommer att upprätthållas. Homura tror att om Madoka återfår sina minnen kan de sluta bli fiender. Homura gav inte tillbaka Madokas band för att de en dag kunde vara fiender, Homura säger att det såg bättre ut på Madoka och för Homura var bandet en påminnelse om att Madoka fanns.

För Sayaka, efter att hon togs av lagen om cyklar i det föregående universum, blev hon till Madokas sekreterare och existerade på samma sätt som Madoka men hade kontroll över sin häxform. Sayaka känner till konsekvenserna av Homuras nya cykellag och tror att det kommer att stava tragedi för resten av universum, men när han blev frågad om Homura var ute efter att förstöra allt svarade Homura "kanske, när alla Wraiths har förstörts".

När det gäller universums slut på energi, så skulle det också hända i det föregående universum, för innan motåtgärden för entropi var att skörda energin från när Magical Girls blev häxor, vilket tack vare cykellagen inte kunde göras längre.

Man bör dock notera att "motverkande entropi" var inkubatorns mål, förutom Homura var de andra magiska tjejerna mest omedvetna om detta i det ursprungliga universum, eftersom Madoka fick höra detta när hon var i sitt rum efter Sayaka dödades. endast Madoka och Homura skulle komma ihåg detta system och inkubatorerna skulle ha härledt effekterna av att prata med Homura.

4
  • Tyvärr har inget av detta någon betydelse för handlingen i själva den tredje filmen. Utan att ge bort något slänger den tredje filmen en gigantisk skiftnyckel i allt som har hänt ... själva grunden till universum förändras av Homuras existens, för att Madoka ska återvända till att vara en flicka snarare än en Gud.
  • @Krazer när jag svarade på det här talade frågan om den andra filmen inte den tredje så jag antar att mitt svar inte fungerar då, men det är bra att veta att den tredje filmen Homura och Madoka fortfarande har en chans att vara tillsammans
  • Inte riktigt, OP hänvisade till den tredje filmen, Puella Magi Madoka Magica Movie: Rebellion movie ( , Gekijouban Mahou Shoujo Madoka Magica [ Shinpei (Ny utgåva)]: Hangyaku no Monogatari) som är den tredje filmen inte den andra. Jag redigerade titeln för att indikera den tredje filmen snarare än "Shinpen" för att undvika förvirring.
  • @Krazer ahhh jag kollade redigeringen, jag antog att Mahou Shoujo Madoka Magica Shinpen var det japanska namnet för den andra filmen eftersom allt jag har hört talas om den tredje är att det kommer att ha en biovisning i Australien

Jag håller med att ommarkera förutom slutet Houmura blev en demon genom Madokas makt som en gud därför därför när Houmura tog Madokas makt fick hon sedan makten att skriva om världen enligt hennes önskemål som sedan hänvisar tillbaka till samtalet med Sayaka. När Sayaka ställde sin fråga och Houmura svarade med "när alla wraiths besegras" fick hon makten att kasta dem tillbaka i världen och använda dem som en källa ockupation för alla magiska tjejer som Sayaka Mami BeBe och så vidare i tiden av ockupation som ger Houmura tid att veta att det attackerar och sedan håller världen stilla med bara henne och Madoka