Anonim

Flyger till McDonald's på min Paramotor

Ibland ser jag foruminlägg av människor i Japan som visar upp sina anime-stilbilar och jag såg några medan de också var i Japan. Jag tror att det också finns grupper av dessa människor som har möten och sådant.

Det är inte bara bilar, jag har sett några båtar och några helikoptrar dekorerade också.

Uppenbarligen fanns det inte i början av anime - men när började de dyka upp på gatorna?

Denna typ av otakuägda bilar heter Itasha , bokstavligen "smärtsam bil" (smärtsamt pinsamt / smärtsamt för plånboken) och började med dekorering av bilar i 80-talet när Japan upplevde mycket tillväxt och många rika människor började importera många lyxbilar. Denna dekoration bestod bara riktigt av plyschar, klistermärken och icke-permanenta detaljer.

Enligt Wikipedia började fullfjädrade Itasha bara verkligen ses i 2000-talet - när internetkulturen gav animeindustrin en stor tillväxt - inom reklam, större fansamhällen och distribution.

Expert från Itasha-artikeln, Otaku USA Magazine, 2009

Oftast sätts klistermärken på bilens huva och dörrar och sedan borstas. Människor som tänker, "Det är lite pinsamt, men jag vill verkligen åka i en itasha! ... Men jag måste dölja den för min familj och på mitt jobb. [..] kan snabbt ta bort designen av fästa och ta bort magnetiska dekaler.

Även om det är en populär metod att skriva ut skärblad med personliga favoritkaraktärer och sätta dem på bilen, kommer människor som verkligen är hängivna att beställa en specialist för att airbrusha sina mönster.

Denna artikel nämner några ägare med itasha-bilar från 2002.

Anmärkningsvärda datum:

  • I 2007, hölls den första Autosalone (itasha-konventionen).
  • Juni 2008, Aoshima Bunka Kyozai lanserade "ITASHA" som en av de första officiellt licensierade Itasha.

Det är inte heller ett rent japanskt fenomen, det finns itasha att se i Malaysia, Taiwan och Filippinerna. Det har dock inte blivit alltför populärt i väst ännu.