Anonim

LA LA LAND & Timati feat. Timbaland & Grooya - Inte allt om pengarna (officiell video HD)

I många anime där en huvudperson hamnar på toppen av en organisation, ses de ofta flitigt sitta vid ett skrivbord och underteckna dokument och ofta försöker de fly. Ibland är detta bara ett avsnitt eller 2, andra gånger är det en löpande trop i hela serien. Till exempel Tessa från Full Metal Panic (MAL), Sion från Legend of Legendary Heroes (MAL) och Bezelbub från Beelzebub-jou no Okinimesu mama. (MAL).

Är detta en trope som är specifik för anime, japansk kultur eller något annat? Jag känner bara till det i anime, även om jag misstänker att det är en kulturell sak från Japan.

1
  • Jag har sett detta i Log Horizon också.

Pen-Pushing President verkar vara den närmaste motsvarigheten på TVTropes.

Vem drömde inte om att en dag bli president för ett land, chef för ett stort företag eller ledare för en stor organisation? Du kan ge order, ha ett vackert liv och ha de viktigaste och mest jobbiga jobb! Du kan vara en hjälte och en modell!
Och nu när du har vunnit valet är här en penna och en stämpel: värm upp din arm, för från och med nu kommer du att använda dem mycket. Tydligen är de huvudsakliga aktiviteterna för de ansvariga att tillbringa sina dagar med ett skrivbord och jättehögar papper som enda företag. Naturligtvis är det sanningen i TV till viss del (särskilt i lagrelaterat ansvar), men naturligtvis tenderar det i fiktion att vara överdrivet till tortyr. Förvänta dig att någon sekreterare ibland dyker upp på kontoret med en extra hög, till sin chefs bestörtning. Spelas vanligtvis för skratt för att visa en mindre glamourös sida av ledarskap. Kan spelas för Drama om effekten är att karaktären önskar att de aldrig hade sökt eller accepterat jobbet i första hand.

Den länkade sidan har exempel för i princip alla kategorier så den är inte anime specifik och som beskrivningen säger är den löst baserad på verkliga livet.