Anonim

I en stad där 1 800 000 tonåringar kämpar mot samma mål (bättre förbättring), med bara sju nivå 5-studenter stöter dem automatiskt till kändisstatus.

Tokiwadais uniform kändes alltid lätt även av Skill Outs (vanligtvis följt av panik när de "kommer ihåg" skolans bästa ess).

Misaka gjorde en modelleringskampanj för baddräkter. Svårt att tro att företaget inte skulle använda försäljningsargumentet "Railgun wears our brand".

Misaka är också välkänt för att hoppa in i striden även när striden inte vill ha henne där.

Finns det någon förklaring i serien varför känner inte alla i Academy City Misakas ansikte? Förklaringen utanför serien är inte av intresse (t.ex. "Författaren skrev på det sättet" osv).

8
  • De flesta nivå 5s känner inte ens varandra. Misaka och Accelerator känner inte igen varandra när de träffas första gången. Jag tror inte heller att Misaka kände igen Mugino. Jag håller dock med om att det här är lite konstigt - med tanke på att alla nivå 5-tal känner till deras relativa ranking, skulle du tro att de skulle veta vem människorna ovanför och under dem är (förutom Accelerator, som förmodligen inte skulle bry sig).
  • @senshin med tanke på hur japanska studenter bryr sig om akademisk ranking, hur XXI-talet längtar efter kändisar, är det extremt konstigt att ansikten på de 7 bästa av 1,8 miljoner inte skulle vara allmänt kända i en stad som lever och andas för att uppnå det målet . Jag vet att det var så här det skrevs i berättelsen, men jag ber om resonemanget bakom det, i universum.
  • @JefferyTang Nah. Alla erkänner att Misaka är orientalisk och fördomarna är vidöppen. Men jag kommer att redigera titeln.
  • Det är allt Aleister Crowleys mästare keikaku. tl. notera: keikaku betyder plan.
  • För vad det är värt, när jag gick på gymnasiet visste jag namnen på flera av de bästa gymnasieeleverna i Ontario men hade ingen aning om hur de såg ut. Jag skulle se deras namn högst upp i olika tävlingsrankningar, men eftersom de inte gick på gymnasiet hade jag aldrig träffat dem. Som Yuu sa i en kommentar ovan var de knappast kändisar och jag brydde mig inte hur de såg ut. Ingen annan gjorde det heller.

Introduktion

Jag skulle vilja göra några punkter i denna fråga. För det första, även om hennes ansikte inte är känt av alla i Academy City, känner många människor Misaka Mikoto. För det andra har Academy City motivation och medel för att hålla Misakas berömmelse nivå nere. Dessa punkter är delvis i konflikt eftersom jag å ena sidan argumenterar för att Misaka är känd, men å andra sidan säger jag att hon inte är det. Jag tycker inte att dessa punkter är oförsonliga, men mitt mål här är mest bara att presentera bevis och analys från ljusromaner och manga snarare än att förena de två punkterna.

Analys

I den första romanen säger Mikoto detta på sidorna 6-7:

Hej, har du hört det? De utvecklar några militära "små" systrar "för mig, baserat på mitt DNA, som de kan använda i armén. Jag antar att biprodukterna var sötare än det ultimata målet, va?

Railgun-mangan och andra verk i franchisen utökar den här kommentaren och förklarar att det är ett rykte som Mikoto har hört. Eftersom vi från senare verk i serien vet att detta rykte faktiskt är sant, är det troligt att det startades (eller åtminstone hjälpte med) av mystiska observationer av likheter av Mikoto Misaka. I det här fallet måste människor få en uppfattning om hur hon ser ut. Tokiwadai-uniformen hjälper uppenbarligen mycket till att identifiera henne.

Nu finns det några möjliga skäl till att Mikoto Misaka inte skulle ha kändisstatus. För det första är Academy City en mycket hemlig plats, och Mikoto Misaka är ett ovärderligt forskningsämne. Touma Kamijou kommenterar flera gånger hur hemlighetsfull och snål platsen är för att skydda hemligheterna i läroplanen, inklusive i volym 4 på sidan 2:

Plus med hänsyn till sina egna hemligheter, liksom det potentiella hotet från kidnappningar av studenter (läs: stöld av testprover), ogillade Academy City envist att låta sina studenter utanför sina murar. För att få tillstånd att lämna krävs tre skriftliga ansökningar, implantering av mikroskopiska enheter i blodomloppet och arrangemang av en vårdnadshavare ...

Så, Academy City är mycket hemlighetsfullt och kanske föredrar att hålla sina bästa espers borta från allmänheten. De har också möjlighet att göra det. Just anledningen till att Touma är på semester på stranden i fjärde volymen är så att en del informationskontroll kan göras angående hans senaste aktiviteter:

De högsta nivåerna i Academy City var de som stördast av uppståndelsen. De sa till honom: "Hej hej, herr Kamijou. Vi fixar detta med vår informationskontroll, så gå bort någonstans så orsakar du inte onödigt kaos, dumt."

Så från dessa avsnitt från den fjärde romanen vet vi att Academy City är mycket hemlighetsfullt och att den har stort inflytande över informationen som släpps inom och utanför staden när det gäller deras forskning.

Slutligen har volym 7 i Railgun-mangan mycket att säga i denna fråga. Kapitel 43: Förhandling delvis berättar om en kommittés försök att hitta en offentlig representant för Daihaseifestivalen bland nivå 5-espers och de nämner att Daihaseifestivalen kommer att sändas till världen. Kommittén försöker få Mikoto Misaka som representant och hyllar henne som "den mest normala nivån 5". När kommittéföreträdaren pratar med Tokiwadais rektor kommenterar representanten Misakas tidigare erfarenhet av att utföra demonstrationer i Ryssland. Rektor vägrar kommittémedlemmens begäran. Skolans resonemang förklaras i tankar och återblick: Baserat på tidigare incidenter tycker rektor att det inte är bra för henne att sätta Misaka i rampljuset. I återblickarna ser vi dessa tre telefonsamtal:

"Jag bevittnade din Misaka som sparkade varuautomaten."
"En person som liknade Misaka jagade en pojke i gymnasiet!"
"En person som jag tror är Misaka-san spelade någon form av överlevnadsspel i bakgatorna."

Återigen visar dessa telefonsamtal att Mikoto känns igen av vissa människor. Det här är dock inte det enda jag försöker göra här. Rektorn anser att den offentliga strålkastaren har haft negativa effekter på Mikoto och har försökt hålla henne borta från den. Detta försök att få henne bort från media kan vara en anledning till att hon inte är allmänt känd. Utan ständig uppmärksamhet från media kan många börja glömma hur hon ser ut.

Slutsats

Mina slutsatser är att Misaka är mer allmänt erkänd än vad frågan indikerar, men samtidigt kommer Academy City sannolikt att undertrycka Misakas berömmelse eftersom hon är ett värdefullt testämne och de vaktar vaksamt hemligheterna i deras läroplan, så det är inte t ovanligt att alla i staden inte känner igen henne.Om någon inte håller med en eller båda av dessa slutsatser, hoppas jag åtminstone att avsnitt och analyser var användbara och gav några tips om var man skulle leta efter mer information.

2
  • Usch. Jag började redigera eftersom jag trodde att mitt svar kunde vara lite förvirrande, men jag tror att jag bara gör det värre ...
  • Detta är dock mycket informativt! Det är trevligt!

I det samhället verkar de inte rankas som kända bara för sina förmågor. De flesta människor (inte alla) kände inte heller Accelerator. I Misakas fall finns det också en djupare anledning, systrar. Eftersom det skulle finnas så mycket kloner, skulle det vara riktigt svårt om folk släppte en när de släppte en. Systrar skulle också få Accelerator att höjas genom att regelbundet mörda kloner. Om människor kände någon av dem skulle de göra uppståndelse om de såg dem slåss, eller ännu värre om de såg "Misaka" dö och dyker upp igen några dagar senare. Det får oss att tro att det finns en missinformationskampanj, som sänker den information som vanliga människor får från dem. Dessa kan också förstöra alla annonser som hittas med den informationen.