Anonim

BYAKUYA BREAKS ICHIGO'S ZANPAKUTO !! Bleach: Avsnitt 17 & 18 REAKTION !!

Så det här låter som en dum fråga jag vet, men i de blekande "namnen" är väldigt viktiga och du kan bara släppa loss kraften i din zanpakuto om du kan ropa ut namnet. Därför, om en shinigami är stum, kommer de någonsin att kunna uppnå shikai / bankai? I så fall hur? Endast ett fall som jag känner till är för shinigamis som redan har uppnått bankai att kunna släppa sina shikais utan kommando.

Svar baserade på LN är välkomna, men om du citerar från en tvivelaktig källa eller en källa vars kanonstatus kan ifrågasättas, vänligen nämna det. Jag är mest intresserad av ett svar baserat på en kanonkälla.

9
  • Inte säker på om detta bara skulle ge upphov till opinionsbaserade svar eftersom jag inte kan minnas att detta någonsin har hänt i mangan. Det finns inget sätt att veta hur om inte mangaka svarade på den här frågan innan eller mangan visar en stum shinigami eller en shinigami som släpper zanpakuto utan något ord.
  • @ W.Are Kenpachi Zaraki släppte sin bankai utan att ropa ut namnet IIRC. Det finns också officiella / inofficiella Bleach-ljusromaner där ute, och till exempel verkar Kenpachi Azashiro inte känna till sitt shikai-utgivningsnamn trots att han uppnådde både shikai och bankai. Därför tror jag att det finns tillräckligt med material där ute för att åtminstone göra en mycket välutbildad gissning som svarar på OP: s fråga.
  • @Gao ser jag. Jag ska dra tillbaka min nära röst. Jag visste att det finns LN för Bleach (har inte läst dem ännu) men med inofficiella ljusromaner, vad menar du? Kan det betraktas som kanon?
  • Jag har inte heller läst några Bleach-romaner (och planerar inte någonsin), men med inofficiella lätta romaner menar jag de som inte är skrivna (eller medförfattare) av Kubo Tite själv, men som kan godkännas av honom. De som inte godkänts av författaren själv kan inte anses vara kanon, men frågan frågade inte uttryckligen kanonkällor.
  • Räknar Arrancar? Eftersom Wonderweiss inte kunde tala och utförde Resurrecion bara bra.

Ja.

Ichigo gör det här när han kämpar mot Grimmjow

Och igen när han slåss mot Ulquiorra för första gången i Las Noches

Så ja, du kan slutgiltigt aktivera din Bankai tyst.

Den enda andra funktionshinder jag kan komma ihåg att jag läste om är Tosens blindhet. Inte bara kan han använda alla bladets krafter, men det anpassar sig faktiskt till honom och hans Bankai blinds (bland annat) sina motståndare.Ingen kanonkälla kan svara på den här frågan om en stum shinigami, ingen har någonsin visats.

Namn är viktiga, ja, men det handlar mer om att veta än att faktiskt skrika dem. Annars skulle toppstrategierna i Shinigami-striden vara att tysta dina motståndare.

2
  • Intressant. Missade helt detta när jag läste igen mangan. Men vad händer om du är född stum? Ichigo kunde säga Zangetsus namn tidigare men vad händer om du inte alls kan säga ditt Zanpakuto-namn. Kan du fortfarande släppa den? Räcker det bara att känna till ett Zanpakuto-namn för att släppa det?
  • @ W.Are Vi vet inte det. Jag tror ja, och precis som Tosens blad anpassat till hans tillstånd skulle en stum Shinigamis Asauchi också. Men det är bara teorier, vi har ingen kanonbekräftelse