Anonim

HOLO GLITTER UTMANING! | We Are The Davises

I avsnitt 4 berättar Yanagida för Itami att dräkterna tillbaka i Nagata vill veta om specialregionen är värt att vända halva världen mot Japan.

Vem konkretiterar här "halva världen"? Från och med denna punkt i anime har vi inte fått veta så mycket om den politiska situationen kring porten. Finns det ett särskilt block av nationer som motsätter sig Japans verksamhet i den speciella regionen? Eller är det mer figurativt att "många människor kommer att vara arg på oss om vi koloniserar den speciella regionen"?

1
  • Under ep.4 visade vi oss redan USA och Kinas åsikt i frågan, så "vi har inte fått veta så mycket" kan vara felplacerade här.

I mangan, i kapitel 7, nämner Yanagida:

Finns det något här som är värt att förvandla Amerika, Kina och Ryssland ... hälften av världen till våra fiender?

Det har nämnts att (betoning min):

Stormakterna, Kina, Europeiska unionen (EU), Indien, Japan, Ryssland och USA, innehåller drygt halv världens människor och står för 75 procent av den globala BNP och 80 procent av de globala försvarsutgifterna.

Så han menar sannolikt de flesta utvecklade länder som är världsmakter. Framför allt Amerika, Kina och Ryssland.

Cirka 12 minuter genom avsnitt 4 visar den en asiatisk stil (möjligen kinesiska?) President (Dechou Dong, som intro-märket säger) i en bil och diskuterar porten med sin sekreterare:

President Dong: "Varför öppnade porten i Japan? Vi är de som behöver det, tror du inte?"

Sekreterare: "Det stämmer, president. Vi kan inte låta Japan ha allt för sig själva."

President Dong: Först kommer vi att upprätthålla vänliga relationer med Japan och se vart det går. Helst skulle jag vilja skicka hälften av vår befolkning till den särskilda regionen. "

I avsnitt 2, cirka 14 minuter in, ser du den amerikanska presidenten (noteras av flaggorna bredvid honom) diskuterar det också med sin sekreterare och säger

President: "Porten är den nya gränsen. Det måste finnas fler resurser på andra sidan än vi kan föreställa oss. Det är en skattkista."

President: "Vad sägs om det? Varför skickar vi inte in vår armé?"

Sekreterare: "Det kanske inte är bra. Många länder förväntar sig Japans nederlag. Vi borde låta Japan ta riskerna för oss."

President: "Ja, vi bör undvika att vår nation ses som en medbrottsling."

Där följande bild visas:

Visar människor som öppet protesterar mot att invadera specialregionen.

Det verkar som om världens makter är antingen i det för outhämtat utrymme eller resurser.

Troligtvis, när Yanagida säger hälften av världens människor, menar han antingen människor kommer att delas på vilken sida de ska ta, eller, världens makter kommer antingen att besluta att engagera sig eller fördöma Japans handlingar.

Troligtvis världens makter.

1
  • Ta termen "obefordrad" med ett saltkorn. Det finns många människor och etablerade länder på andra sidan porten. Det verkar som om de vill kolonisera den i XV-talsstil.

Med halva världen menar Yanagida antingen vad alla har föreslagit - alla de stora världsmakterna, som USA, Kina, EU och Ryssland, eller så kan han i enklare termer föreslå varje land i Itamis hemvärld som har ett motiv för att ha tillgång till GATE.

I kanonens berättelse är Kinas motiv uppenbarligen att ha en befolkning på 3 miljarder människor, vilket uppenbarligen är ohållbart. USA vill ha det enbart för att det, som president Direll (Manga) uttrycker det, är en skattkista. Ryssland och EU får dock ingen specifik motivation att vilja invadera, troligen för resurser. Ryssland sägs vara kapabelt att vara djärv nog att slå GATE med en SLBM.