Anonim

Varför kom inte Kenshins mästare, Hiko Seijuro, och kämpade mot mästare Shishio Makoto i uppgörelsen av Kyoto-bågen?

Detta är en av många gånger som Meiji-regeringen uppmanade Kenshin att lösa sina problem, även om hans herre är lika skicklig som han. (Detta gäller särskilt innan Kenshin lärde sig den sista tekniken.)

2
  • Är det inte Amakakeru Ryu no Hirameki?
  • ja, shishio är en annan kenshin i den meningen att han är en anställd lönnmördare av regeringen (en efterträdare av battousai som nämnts i wiki) så indirekt, han delar en koppling med kenshin ... det och hiko har inget att göra med honom alls och han vill inte använda sina färdigheter för någonting som inte kommer att gynna honom (förrän den en gången bad kenshin honom om hjälp för att rädda kyoto vs jättejätten i jupongattana)

För att mästare Seijuro inte var intresserad! Han var, för att uttrycka det helt klart, en introvert, misantropisk och något lat krigskonstnär, som tyckte världen var en oförlöslig plats, kände Kenshin som en dår för att vilja förbättra samhället och brydde sig inte minst om att ta ner Shishio. (Se särskilt hans interaktion med Kenshin under avsnitt 41, "The Ultimate Technique of the Hiten-Mitsurugi Style: Reunion with a Mentor, Seijuro Hiko".) För att citera från Kenshin-wiki-sidan på honom:

Kenshin beskriver sin personlighet som "vriden, brysk och misantropisk" ... Han ogillar komplikationerna av socialisering och hörsel av samhällets sjukdomar, som båda tycker är irriterande, och till dess vikt, i slutändan oupphörlig och deprimerande. För att undvika att behöva arbeta med människor försörjer han sig som keramikartist ensam på ett berg (ett yrke som han rapporteras utmärka sig). Han kommer också ut som lite lat och bekänner sig att ha omskolat sig Kenshin för att rädda sig för att behöva ta itu med Shishio, och senare klagar han över att han måste skydda Kenshins vänner, efter att den senare insisterar honom att göra det (även om han gör det) ).

Det är först efter mycket lugnande att han går med på att lära Kenshin vad han behöver veta för att besegra Shishio (avsnitt 43, "Mellan liv och död: behärska den ultimata tekniken, Amakakeru Ryu no Hikameki!"), Men utöver det kommer han att göra det mesta enas om att göra är att (motvilligt) hålla ett öga på och skydda sina vänner, medan Kenshin gör det verkliga hårda arbetet med att bekämpa Shishio (avsnitt 53, "The Giant Versus Superman: Like an Arrow Shot at a Time of Despair")!

1
  • Det är vettigt - tack Meir Illumination!

Detta kommer att sätta igång vissa människor, men den enkla sanningen är att Hiko skulle ha förlorat för Shishio.

För det första är Hikos försvar inte ogenomträngligt. Redan innan han lärde sig arvetstekniken kunde Kenshin få en hit på Hiko när hans fokus och motivation var på 100%. Det betyder att Shishio också skulle ha kunnat ge träffar på Hiko.

Samtidigt är Hikos förmåga att ta skada inte bättre än någon annans. Ja, hans muskelmassa ger honom lite skydd, men det skyddade honom inte från Amakakeru Ryu no Hirameki. Och överväga att bli träffad av den tekniken slog honom ut en hel dag, medan Shishio kunde motstå hela kraften i den starkare versionen av tekniken och fortsätta slåss, och till och med Aoshi kunde behålla medvetandet. Det tyder på att en Guren Kaina skulle ha utslagit honom, och till och med Homura Dama skulle ha minskat hans stridsstyrka.

Allt detta är att säga, hans uppbyggnad, teknik och blad ger honom stegvisa fördelar jämfört med Kenshin men inte så mycket att motivation och stridsanda inte skulle ta hänsyn till. Och på dessa punkter är Kenshin steg framåt, mer investerad på en ideologisk nivå (bryr sig mer om vad som händer med regeringen) och en personlig nivå (löser ut sitt eget arv som hitokiri), kontrasterat med Hikos personlighet ("vriden, brysk och misantropisk") och politik (Hiten-svärdet måste bibehålla sin oberoende från fraktioner)

Allt detta är uppbyggt i själva berättelsen, varför Kenshin inte brydde sig om att be sin herre att hjälpa honom. Naturligtvis är det rätt att skydda de svaga från rovande banditer inom hans styrhytt, varför han är villig att skydda Aoya.

I grund och botten beror det på att det inte är hans kamp, ​​det här är den symboliska änden av Kenshins båge som mördare. Kenshin visste detta och det var därför han bara bad Hiko att se till att hans nära och kära var säkra. För berättelsen skulle det vara tråkigt eftersom han bara skulle valsa in och döda alla på några minuter, kanske sekunder. Hiko Seijuro är den absolut bästa svärdsmannen i detta universum, han är superman. Han är starkare, snabbare, mer skicklig och mer erfaren än Kenshin. Kenshin slog honom med Amakakeru eftersom Seijuro tvingade honom att för att lära honom hur man gör det. Det enda området där Kenshin mäter sig är hjärtat, han kanske till och med överträffar Hiko i detta.

Han kunde mycket väl ha. Men det är inte den sista lektionen han ville ge. Han lät Kenshin göra det, nämligen för att det faktiskt delvis är hans mekanismer som orsakade denna omständighet med Shishio i första hand. Mush like the Sith i Star Wars, Ascension to Master kräver vanligtvis att studenten dödar mästaren genom att perfekta den sista tekniken. Master-lärlingsdynamiken fortsätter att följa succession där lärlingen examinerar genom att framgångsrikt bäst befälhavaren i en livs- eller dödskamp. Utövare av Hiten Mitsurugi stil av svärdskap; kapitulerade för att upprätthålla oberoende för alla politiska enheter och betonar mycket vikten av att använda sin expertis i mänsklighetens namn; och tjänar INTE något politiskt, regerings- eller institutionellt organ. Eftersom Shishio försökte störta Meiji-regeringen, skulle det vara ett politiskt drag att döda / förfoga honom (och Hiten-stilen betonar att utövare tar INGEN ambition att samla politisk makt eller ändra politisk dynamik)

föreställ dig att du ärver en makt så stor, och inser att du måste döda en miljon för att spara en miljon. Hiko hade rätt. Det är förbjudet att döda; därför straffas alla mördare såvida de inte dödar i stort antal och med trumpetljud . Voltaire

Författaren till Manga uppgav att Hiko är för kraftfull och skulle göra alla möten trival och tråkiga.

Det här är Kenshins berättelse, inte Hikos.

1
  • Välkommen till Anime & Manga! Det här svaret ser lovande ut, men kan du redigera och lägga till källor / referenser som författaren till mangan uppgav detta?