Anonim

Moho Animation stream - Rakitty & Bearcoon!

Används Anime Studio av populära Anime-studior för faktisk, kommersiell produktion av Anime?

Jag vet att det är ganska vanligt hos amatörer och en hel del Western Animation-proffs, men har det någonsin använts för att producera en hel säsong av en anime serier som sändes i japansk TV eller någon anime i jämförbar skala? Eller är det bara en marknadsföringsvridning, och bara västerländsk animering av professionell kvalitet har gjorts i den?

7
  • Jag röstade för att stänga den här frågan eftersom den är offtopic; se här: anime.stackexchange.com/questions/4/… meta.anime.stackexchange.com/questions/6/…
  • @looper: Motivet bakom det upprösta svaret är "De är [...] lämpade för grafisk design och handlar mer om animationsprocessen (inte unika för anime) snarare än själva mediet." - hur är det relaterat till min fråga? Antar du att personer på Grafisk Design skulle kunna svara på det?
  • Videoproduktionstekniker och programvaruval faller inte inom denna webbplats eftersom Anime är en del av frågan. Jag förstår att det kan finnas folk här kan tillfälligt svara på din fråga, men det gör inte ämnet till ämnet. Detta är en variant av det gamla "Vad är favoritprogrammet ... av programmerare" problem från Stack Overflow. Förlåt. Jag hoppas att ett av våra grafiska / AVP-forum kan hjälpa dig.
  • @SF. Ja, det här är en slutanvändare fandom-webbplats. Skapare är verkligen välkomna att delta, men diskussioner om "Anime" gör det inte sträcker sig till alla aspekter av produktionstekniker ... ungefär som vi skulle inte diskutera publicering, licensieringskanaler, marknadsföring, distribution osv. etc.
  • @RobertCartaino Jag kan inte hitta någonstans i området51-diskussioner eller på Meta som antyder att den här webbplatsen är begränsad till slutanvändarupplevelsen, och vi har haft några mycket bra frågor om anime-produktion, så jag håller inte med den inställningen i i vilket fall. Frågor om omfattning verkar som att de borde bestämmas av samhället i stort på Meta snarare än inkonsekvent tillämpas utan diskussion.

Om japanska anime-studior använder den här programvaran skulle du tro att deras användarberättelser skulle bestå av åtminstone någon från Japan eller någon som har gjort arbete med en japansk studio.

Mjukvaran i sig verkar mer inriktad på ett litet team (eller en person) produktion som inte verkar passa i en storskalig produktion som involverar dussintals animatörer, mellanliggande, story-boarders, etc.

Jag vet att Makoto Shinkai (Voices of a Distant Star, 5cm / s) använder Celtx, Bieffekter och sånt Photoshop och Illustratör. Han har gjort en personprojekt. Jag ser också Comic Works nämnde mycket på japanska bloggar. Men det verkar som om de flesta stora produktioner använder programvara som heter "RETAS". Jag kan inte tillhandahålla några källor för att underbygga detta påstående, men det är förmodligen osannolikt att japanska studior skulle använda den här programvaran som ser ut som den är anpassad för mindre produktioner och använda den för kommersiell anime-produktion, det är mer troligt att de använder många olika typer av programvara för att underlätta processen med att skriva-> story-boarding-> key-frames-> inbetweens i mycket större skala. Det här blogginlägget om AIC: s animationsprocess gör att det är ganska komplicerat.

1
  • 3 +1 Jag skulle lägga upp ett mycket liknande svar. Det faktum att deras webbplats inte verkar ha ett japanskt språkalternativ tyder också på att deras målmarknad förmodligen inte finns i Japan.