Anonim

I striden mot Raikage kastade Sasuke Amaterasu och Raikage undvek det ganska enkelt för att han är snabb.
I striden mot Kaguya kastade Sasuke Amaterasu och det slog henne.

Fråga
Var det för att:
- Sasuke Amaterasu-hastigheten hade ökat när han blev starkare så att Kaguya inte kunde undvika?
- Kaguya kunde undvika det men hon tog det helt enkelt för att hon visste att det var ett chakra som hon kunde absorbera?

Finns det någon information om detta?

Obs: Kaguya är snabbare än Raikage, eller hur?

Kort svar: Kaguya Otsutsuki var väldigt kraftfull men hennes hastighet var bara något över genomsnittet. Under hennes strid med Sasuke och Naruto var allt hon huvudsakligen gjorde att hoppa från dimension till dimension, använda en massa Kekkai Moras och absorbera deras attacker med sin Rinnengan. Observera att hon INTE är snabbare än Raikage Ai när han använder Lightning release chakra Mode för att förbättra hans hastighet och reaktionstid. Den enda anledningen till att Raikage kunde undvika det är att han kombinerade 2 Jutsus samtidigt för att upptäcka och flimra bort från lågorna. Kaguya å andra sidan var inte tillräckligt snabb för att undvika lågorna. Men hon var skicklig nog att snabbt absorbera dem innan de gjorde tillräckligt med skador på henne.

Så för att svara på din fråga ökade Amaterasus hastighet aldrig, hon var bara inte tillräckligt snabb för att undvika lågorna som Raikage gjorde.

Superlång förklaring:

Amaterasu är en mycket snabb jutsu när det gäller hur lång tid det tar innan den kastas. Till skillnad från andra jutsu är allt som krävs att du ser personen du vill träffa och sedan tänds Black Flames i fokuspunkten för målet! Det betyder att så länge användaren kan se dig kommer Amaterasu troligen att slå. För att undvika en "exakt riktade" Amaterasu, Jag tror att personens hastighet måste vara ganska nära ljusets hastighet eftersom synpunkten är direkt vad dina ögon ser från ljusets brytning. (Det är ett helt annat scenario om användaren är delvis blind och inte kan sikta bra.)

I fallet med Raikage använde han två jutsu samtidigt för att undvika sasukes Amaterasu. Den första är chakraläget för blixtnedslag. Under sin strid med Sasuke var Raikage omslagen av blixtar under hela striden och när sasuke en gång började använda mangekyou Sharingan började Raikage instinktivt använda mer chakra för Lightning Release Chakra Mode för att öka sin redan ökade hastighet och reaktionstid.

Med förbättrad hastighet och reaktionstid kunde Raikage omedelbart reagera på sasukes amaterasu, han använde sedan ShunShin no jutsu (Lightning release Body Flicker-teknik). Eftersom han kombinerade de två jutsuserna perfekt kunde han omedelbart reagera på och snabbt gå bort från lågorna (allt inom några sekunder, helt enkelt mindblowing lol). Dessutom kunde Kaguya inte dra en sådan bedrift.

Hastighet är bara ett vagt koncept när du använder Amaterasu.

Det verkliga svaret på detta är noggrannhet. Under kampen mot Sasuke saknade Itachi Amaterasu flera gånger. Inte för att Sasuke körde med ljusets hastighet, utan på grund av hans suddiga syn, som inte kunde riktas riktigt mot Sasuke.

Det kan vara så att Sasuke saknade att kasta det på Raikage eftersom han inte var så skicklig med det som när han kämpade mot Kaguya. Hans visuella skicklighet förbättrades också och hans vision var tydligare på grund av den eviga Mangekyou Sharingan medan han kämpade mot Kaguya.

Så, jutsuens hastighet kan öka (det tar tid att kasta jutsu, inte nå objektet) efter att ha låst upp den eviga Mangekyou Sharingan.

15
  • om du tittar på när sasuke siktade på raikage, missade han inte målet. Hans mål var perfekt. raikage var bara mycket snabbare. Amaterasus hastighet kan inte ökas eftersom det inte tar någon tid att kasta jutsu. Så länge du kan se användaren och du aktiverar justsu börjar den omedelbart brinna. Plus den enda skillnaden mellan evig mangekyou och normal mangekyou är att det eviga mangekyous-ljuset aldrig tar slut. Anime talar aldrig om extra förmågor som kommer med den eviga mangekyou. Det är bara att det är en mer evig version av mangekyou sharingan
  • Det är min poäng. Evig Mangekyou betyder tydligare syn - vilket ökar jutsuens noggrannhet. Obito, Itachi, Madara har själva uttalat många gånger att de med den Eviga Mangekyou har bättre chakrakontroll.
  • Obito uppgav aldrig att han aldrig fick evigt till att börja med. och kan du också visa (citera mig en källa). Som en mangapic eller Anime-avsnitt där det sa
  • Detta är bara ett vagt uttalande som den fråga du ställde, Anime Scientist där Kakashi "komplimangerar" Naruto
  • Och om Obito aldrig fick EMS, varför visade inte anime honom att förlora sin syn? Han hade så många ögon till att börja med, han använde många av dem för Izanagi (Vs Konan) och han använde Kamui oändligt utan några svårigheter.