Anonim

Hästkastanjträd - infödd till "Balkan halvön", Europa

I slutet av filmen vet vi det



Age's (Eiji) värld var den inverterade världen och Patemas värld var den normala. Men när Age och Patema föll till "himlen" i Age's värld fanns det en mark på andra sidan "skyen" med någon form av byggnad där. Och när det blev "morgon" fanns det någon ljuskälla som en sol, och marken på "himlen" brann. Och genom filmerna fanns det morgon och natt i Age's värld. Hur kunde det hända?

Vad var ljuskällan exakt? Var det planetens kärna? (Det såg inte så ut på jorden) Eller var det någon form av enhet?

Jag har gjort en liten bild för att förklara inriktningen på Patemas värld:

VARNING: Denna förklaring skulle vara omöjlig utan spoilers, så avsluta den här frågan om du inte vill avslöja delar av berättelsen!

Vi utforskar den här planeten utifrån och in. Så, på utsidan är världen som vi den vi lever på. Det kan ha kontinentala skillnader och andra saker, men inget som är alltför olikt jorden. Ljuskällorna här är desamma som våra - The Sun, Moon & Stars.

Det här lagret (med haven och kontinenterna) är faktiskt där de hamnar i slutet av filmen och avslöjar att Age's civilisation faktiskt var inverterna som blev fångade i forskarnas katastrof och hade omvänd allvaret - trots deras läror annars.

Nästa lager är Patemas hem (brun) - Tunnlar mellan åldersvärlden och utsidan. Grottborna som är hennes familj är avkomlingar från de människor som grävde in i jorden för att hålla kontakten med den inverterade civilisationen. Trots titeln - Patema är faktiskt inte inverterad - Hon är rätt väg upp. Detta visas på bilden av små röda människor.Ljuskällan här är främst el- eller oljebaserad. Vissa områden skulle ha läckt ljus från Age land.

De blå sektor är där Age's civilisation finns. Jag tror att vad folk tyckte var förvirrande om detta är det faktum att de kunde se stjärnorna när de tittade upp. Men så är faktiskt inte fallet, vilket vi får reda på när Patema & Age tar det flygande fartyget till innersta avsnittet.

Bakom stjärnorna som Age's civilisation ser är faktiskt en enorm konstförmåga. Kokande heta maskiner lyser ner på medborgarna med tidsintervall (natt). Du kanske har lagt märke till att Patema & Age lider av värmen - eftersom maskinerna inte bara var heta av aktivitet, de kom också närmare jordens smälta kärna [visas inte i diagrammet]

Så för att svara på din fråga är det faktiskt normalt ljus från solen och osv. Allt annat ljus genom hela filmen var manproducerat. Du kan se din skärmdump anpassad i mitt diagram på planetens yta här (ålder representerad av den vita personen):

(Jag accepterar alla jobberbjudanden som en ledande artist för anime)

I filmen sägs det att forskare som orsakade hela katastrofen kände sig ansvariga för det som hände och gick längs inverterna till tunnelbanan som en form av försoning. Och som en del av försoningen hjälpte de inverterna att skapa en lämplig livsmiljö. Och en del av denna miljö var system för att simulera sol, måne, dagsljus och stjärnhimmel. Det är vad vi såg i filmen. Och det är uppenbart att när hela saken var klar, gick de sina egna vägar, båda glömde vad som verkligen hände och trodde att de faktiskt är motsatta sidan.