Anonim

Hur Frieza vinner

Anime släpps för närvarande mycket snabbare än mangan enligt mina källor. I de flesta fall av anime-produktion (korrigera mig om jag har fel). Men det finns en mangaka (i detta fall toriyama-sensei) som skapar innehåll för berättelsen som heter canon och släpper innehållet via manga. När en manga licensieras och publiceras av en stor studio som Funimation eller Bandai blir den en anime, får leksaker, spel, t-shirts etc. Men hur är det att Dragon Ball Super faktiskt ligger före sin egen manga?

7
  • Förmodligen fyllmedel :)
  • Se att jag har övervägt det men hittills har historien varit samma räddning för hur man goku vs hit slag slut. Nu vet jag inte om kaioken + SSB är möjlig eller om SSR -> SSB -> SSR är möjligt, eller kanske båda är. Jag vet inte. Händer den här typen av saker ofta? Det är den första serien jag har sett som släpps innan mangan som den kommer från gör.
  • kan vara Mangaka har fått inlägg i serien. Jag tror att jag kommer ihåg att jag läste någonstans att det var fallet med alla Dragonball-filmer
  • Var det också fallet med GT-serien?
  • @KazRodgers bra i anime-fyllaren, det är det inte. Hit förmedlar tydligt att Gokus Kaioken var åtminstone 3-4 (eller något mellan 2 och 5), men korrigerar sedan sig själv för att säga att det är större innan goku säger 10. Naturligtvis vet vi i manga att Goku inte använder KaioKen på allt för att besegra Hit.

Anledningen är att anime-serien den här gången är det ursprungliga arbetet, medan mangan är anpassningen.

Detta står naturligtvis i kontrast till den ursprungliga Dragon Ball-serien, som skrevs och illustrerades av Akira Toriyama och publicerades i Weekly Shonen Jump, och endast senare anpassad till anime.

Animeens företräde i fallet med Dragon Ball Super har rapporterats i stor utsträckning, även om den första utgåvan av mangan publicerades först (20 juni 5 juli första avsnittet av anime). Här är några exempelkällor (begränsad till 2 länkar för ny användare, jag redigerar senare)

  • Dragon Ball Super TV Anime får Manga-anpassning 2015-05-18
  • Dragon Ball Super får följeslagare manga 2015-05-19
  • DB Super går före manga? 2016-04

Dessutom krediteras mangaserien Toyotaro, både berättelse och konst (se till exempel här), med Akira Toriyama som på olika sätt krediteras originalkoncept / berättelse, eller som originalskapare. Wikipedia går så långt som att säga "Written by Akira Toriyama / Illustrated by Toyotarō", men det verkar vara en överdrift. Omslagsbilden i kapitel 1 lyder: "Manga av Toyotarō. Skapad av Toriyama Akira".

Det betyder att det är osannolikt att mangan har någon speciell input från Toriyama, annan än den som går till storyboard och animationsteamet.

1
  • Tyvärr tog jag så lång tid att acceptera svaret. Jag svor att jag gjorde det för en tid sedan. :-(