Anonim

Tsurune | Att förlora våra sinnen | AMV

Varför kunde Minato i verkligheten inte lagra hälften av nio svansar i Kushina och den andra halvan i Naruto som i fyllmedlet ep 432? På det sättet skulle han och Kushina ha levt ..

Eller bättre, varför kunde han inte lagra hela de nio svansarna tillbaka i Kushina, hindra henne från att dö och spara Naruto besväret att bli en jinnchuriki?

Många av dessa är spekulativa, men det viktigaste är att när de skyddade Naruto tog de kritiska skador och skulle sannolikt inte leva efter det. Minato visste att det enda han kunde ha gjort för att försegla de 9 svansarna tillräckligt snabbt var Reaper dödsförsegling. Saken är att det kommer att döda användaren, när klipparen tar sin själ när den släpps. Orochimaru överlevde skördemaskinen, men han kallade den med en mask istället för jutsu, och det kostade fortfarande hans kropp. Minato å andra sidan kan inte göra något sådant, så det är inte fråga om honom att överleva detta möte.

När det gäller Kushina, förutom det faktum att hon skulle dö utan Kurama, duvade hon fortfarande framför hans klo, och det genomborrade hennes torso i troligtvis en dödlig skada. Att kombinera en sådan skada med hennes försvagade kropp och det är förmodligen nästan omöjligt att rädda hennes liv. Vid den tiden kommer både Minato och Kushina garanterat att dö, eller åtminstone tro det. Att täta Kurama i någon av dem kommer troligen fortfarande att leda till deras död.

När det gäller varför han bara förseglade hälften av Kurama till Naruto, enligt detta svar kunde han inte försegla hela Kurama i Naruto. Minatos Wiki-post noterar att det berodde på att Kurama var för kraftfull för att kunna förseglas till ett nyfött barn.

Redigera 1: OP lade till några bekymmer i en kommentar, svarar här: Först, Varje gång Kurama återförslutades i Kushina var fyllmedel, och eftersom fyllmedel inte behöver följa i tro på kanon, kunde de göra vad som helst, inklusive motsäga kanoninnehållet. För det andra var Kushina till och med frivillig för att låta Kurama återförslutas inuti henne för att dra dem båda till döds.

Medan hon fortfarande var försvagad använde Kushina sitt minskade chakra för att hålla tillbaka Nine-Tails. Trots att han fruktade att traumat skulle döda henne i sitt nuvarande tillstånd, frivilligt Kushina att låta Nine-Tails förseglas tillbaka i hennes kropp så att det skulle dö med henne.

Så allt som allt var Kushina faktiskt på dödsdörren och hade inget hopp om att bli räddad. Hon hade precis tillbringat tio månader gravid, fött barn, hade Kurama extraherats och lämnades i det döende tillståndet i upp till några minuter utan medicinsk hjälp. Som vi fick reda på senare överlevde Naruto, men till skillnad från Kushina var han fortfarande frisk, ung och stark och hade Sakura, näst bara Tsunade i medicinsk skicklighet, hela tiden läka honom (och hjälp från Hagoromo). Så det är faktiskt vettigt att han hade en solid chans att överleva från återförseglingen. Kushina å andra sidan hade flera stora händelser dränerat hennes makt, inklusive att inte förlora Kurama, så att hon var stark nog att överleva var i bästa fall låg.

I det avseendet kunde han förmodligen ha förseglat Kurama tillbaka till Kushina, men det skulle troligen fortfarande ha lämnat henne död och befriat Kurama. En fri Kurama skulle slänga balansen med tailed odjur och orsaka krig, och Minato ville inte ta en sådan risk när ett säkert alternativ var tillgängligt. Det säkra alternativet, att försegla hälften av kurama i naruto, hade också en stor fördel i Minatos öga, det faktum att han trodde att Naruto kunde vara ett profetibarn som Jiraiya talade om, och Naruto som hade tillgång till Kuramas makt skulle hjälpa honom att lyckas (att tas också upp i svaret jag länkade tidigare).

2
  • Förklarar fortfarande inte varför Minato inte förseglade den andra halvan av de nio svansarna i Kushina som han gjorde i påfyllningsbågen "Jiraya Ninja Scrolls"
  • @MartianCactus Tog mig ett tag, men jag kom runt för att lägga till mer information till svaret

Jag har samma åsikt här. Men om du ser mer detaljerat, faktiskt i avsnitt 432 förseglade Kushina hälften av kyuubi på egen hand och minato gjorde hakke fuin för att försegla den andra hälften i Naruto. Vilket är mycket vettigt, vet du att efter bijuu extraherat från en jinchuriki kan de komma tillbaka till liv om bijuu återförslutas? Som vad Minato gjorde mot Naruto när han förlorade Yang Kurama. Men detta hände när Kurama berättade för Gaara att den andra halvan skulle rädda honom. I fallet med Kushina är det enda hon vet att hon kommer att dö efter att ha återförslutit kyuubi vid sin svagaste punkt men i avsnitt 432 övertygar Minato att bara försegla hälften. Minato spelar om hon kunde överleva och visa sig vara sant, överlevde hon. Och kanske det är därför den kyuubikloen inte slog dem, för efter att Kushina fått Kyuubi-kraft förstärkte hon genast Adamantine Chain-förseglingen så att Minato kunde göra Hakke Fuin. Jag önskar att det var vad Minato gjorde. I Tsunade Dream-fyllmedel blir Naruto fortfarande Naruto och drömmer om att bli precis som sin pappa, bybor respekterar honom bara för att han är hokage son men han får riktig respekt efter att han räddat byn.

1
  • ja, men vi skulle inte ha fått en vacker anime som Naruto då: P

Jag är inte säker, men jag tror inte att minato var tillräckligt kraftfull för att göra en sådan uppgift, och jag tror att Minatos plan var att hålla Kushina vid liv men den främsta anledningen till att de båda dör var att de båda ville rädda Naruto.

2
  • Har du några källor för att validera ditt anspråk?
  • aahhh ja, tekniskt för första delen nej men varför skulle minato annars offra sitt liv om han hade ett annat sätt? Jag kommer inte ihåg EP men de sa att Minato ville att kushina skulle tävla Naruto med borde honom.