Anonim

Gör INTE dessa misstag | Sparsam livsstil

I Nichijou avsnitt ett, Yuuko träffas av en Kokeshioch sedan av en Akabeko på hennes huvud. Hon säger att det kunde ha varit värre om hon slogs av en lättfördärvlig, innan hon faktiskt slogs i huvudet med en bit lax.

Jag är inte säker på om jag får det här. Varför skulle det vara värre? Varför skulle hon ens säga det? Är det någon kulturell referens, eller läser jag bara för mycket i det här?

Jag skulle vara glad att inget förgängligt slog mig. Det kunde varit värre.

Fördärvliga varor är värre eftersom kokeshi är ett massivt träföremål och inte fläckar eller gör ditt hår smutsigt, medan lax luktar och smutsar håret. Skämtet ligger i det faktum att hon nämner möjligheten att något som lax faller på hennes huvud precis innan det händer. Hon nämner det eftersom det är mycket osannolikt att något föremål skulle falla från himlen och träffa huvudet, och det händer två gånger i rad, vilket antas bidra till en komisk effekt.

1
  • Efter den här laxstrejken visar nästa scen i fortsättning att Nano knytnäve raketerar mot Yukkos huvud! (Vilket är förmodligen den mest osannolika händelsen som någonsin har hänt!) XD