Anonim

Veckovis Vlog | Gabbys födelsedag, Lowes Haul & Beach Day!

I avsnitt 26 av anime förintade Silver / Ooguro / Tatsuya den kinesiska flottan i ett skott med Material burst. Inte undra på att hans moster låste sin förmåga ...

Hur stor är kratern? Det visades i satellitbilder att ha ätit en bit av kusten! Uppskatta från en skärmdump om ingen källa finns.

Eftersom det var vid havet är kratern naturligtvis fylld med ... duh, havsvatten.

Så av bilderna från avsnitt 26, hur stor var den explosion som Ooguro orsakade?

6
  • Det sprängs på havet, så jag tror inte att det kommer att finnas någon krater.
  • Jag är ganska säker på att alla slags slag som skulle lämna en krater.
  • Ok, han skapade en klyfta, vik, du heter det. Uppdaterade frågan.
  • @nhahtdh Jag rullade tillbaka din redigering, eftersom sprängningen av den förtrollningen inte är en kärnkraftsexplosion (eftersom alla antar att kärnkraft också är radioaktiv). Tatsuya använde relativistisk / kvantisk fysik för att generera energi, ok. Men att lämna det som kärnkraft i titeln skulle vara vilseledande. Till och med i romanerna rensas Japan av den internationella motreaktionen att göra det stuntet precis för att inspektörerna inte hittade bevis för kärnreaktioner (dvs. nedfall)
  • @Mindwin: Du kan bara redigera den från titeln istället för att rulla tillbaka hela saken.

Den enklaste lösningen på detta skulle vara om ljusromanerna gav oss ett kortfattat svar, men naturligtvis är ingenting i livet så lätt.

Men medan ljusromanerna inte ger oss en exakt storlek på kratern, de do ge oss motsvarande energi - 20 megaton (20 000 kiloton) TNT:

Tatsuya upprepade Kazamas order och drog avtryckaren på tredje ögat, från Tsushima-basen, tvärs över sundet, direkt in i Zhènhai Naval Port. Tatsuyas magi förvandlade 1 kg materia direkt till energi.

I enlighet med Einsteins formel motsvarade värmeenergin cirka 20 000 000 ton TNT.

Volym 7 - Yokohoma Disturbance II, Kapitel 13

Nu med detta kan vi ungefär beräkna en sprängradie.

För att få mina resultat använde jag den här simuleringen här - http://nuclearsecrecy.com/nukemap/. För det första körde jag ett par tester genom att koppla in data från verkliga detonationer för att se hur exakt det var:

  • Test 1: Ivy Mike Test - Faktisk kraterdiameter: 1900m Resultat från simulering: 1680m - 88% exakt

  • Test 2: Castle Bravo Test - Faktisk kraterdiameter: 2000m Resultat från simulering: 1900m - 95% exakt

  • Test 3: Sedan Test - Faktisk kraterdiameter: 390m Resultat från simulering: 360m - 92% exakt

Med tanke på denna information kan vi anta att simuleringen är ungefär 90% korrekt, vilket ger en felmarginal på ± 10%.

Genom att ställa in avkastningen som 20 000 kiloton, med ett luftburst på 17 m (strålhöjden på ett typiskt modernt kinesiskt fartyg, eller höjden på vilken flaggan skulle flyga) lämnar oss ett resultat av en kraterdiameter på 2100m, som, som står för fel, kan vara var som helst mellan 1890m och 2310m.

När det gäller själva sprängningen listar simuleringen eldkulan med en diameter på 6400m, som efter tidigare felmarginaler kan vara mellan 5760m och 7040m. Denna och andra statistik kommer alla från simuleringen och kan ses när du följer den här länken.

På bilden nedan börjar sprängningen fortfarande bara, och om vi antar att fartygen i skottet har samma längd som ett typiskt modernt kinesiskt fartyg (~ 155m) verkar dessa siffror definitivt genomförbara.

TL; DR: The krater skulle vara cirka 2,1 km över.

Beviljas, denna simulering är för en kärnkraftssprängning och inte för en massa ren energi, men eftersom energin som frigörs är densamma bör resultaten vara mer eller mindre likvärdiga.