Anonim

Michael Zoah (PropaneLv) - Too Gone (producerad av D.Shuts) [VIDEO]

I avsnitt 6 av 2wei (inte säker på var det är i mangan) återvänder Irisviel till Fuyuki och träffar Kuro. Hon levererar utställning till Miyu, Kuro och Illya i Edelfelt-herrgårdens orimligt stora bad. I synnerhet informerar hon dem om att Holy Grail War aldrig ska vara; Kuro tar inte de här nyheterna bra och börjar ventilera mana (eller något).

Hur som helst, trots Illyas (ahem) mana överföringar, Kuro verkar försvinna på grund av brist på mana ... tills hon har ett känslomässigt ögonblick och erkänner för sig själv att hon vill leva.

Vad är den mekanistiska förklaringen här för varför Kuro inte fortsatte att tömma sina manatillbehör förrän hon helt försvann?

Uppenbarligen är det faktum att Kuro kan fortsätta att existera i världen ett mirakel som skapats av hennes egen "önskan" i samma del:

Jag vill ha familj. Jag vill ha vänner. Jag vill leva ett normalt vardagsliv. Men mer än så mer än någonting Jag vill vill försvinna! Jag vill bara ... jag vill leva!

Detta händer för att hon är gralen, så hon beviljade i princip sin egen önskan som en helig gral, vilket gjorde att hon kunde fortsätta leva.

Detta betyder bara att Kuros "önskan" stabiliserade hennes kroppsliga form. Hon använder fortfarande bågskytten som att tjänarna använder klassfartygen som den heliga gralen ursprungligen förbereder. Hon har inte en manakälla och hon är inte heller. Hon är ett mirakel som fortfarande får stanna kvar i världen.

Detta kan jämföras med minst två fall från det ursprungliga VN: Saber i UBW Good End och Rider i HF True end. De behöver alla fortfarande manan för att stanna, samma som Kuro.

4
  • Du kan också lägga till Gilgemesh med Saber och Rider när han levde av manan av Orphans Kotomine tog in från den stora elden (vad Shirou upptäckte i kyrkan nära slutet av Ödevägen)
  • Det är vettigt, antar jag. Förklarar mangan det specifikt på detta sätt, eller är det mer en motiverad slutsats?
  • Om jag minns rätt förklarar mangan det inte uttryckligen i det ögonblicket, men alla resonemang är baserade på saker som angavs i mangan. dvs. kuros ursprung till exempel.
  • Okej, men den här förklaringen verkar fortfarande lite konstig för mig. I Prisma Illya är inte Kuro egentligen en fullfjädrad gral, eller hur? Som, grailen ska bara kunna ge önskemål när du fyller den (med tjänarnas mana), och det verkar inte ha hänt, så jag tycker det är konstigt att Grail-fartyg-Kuro till och med kan för att bevilja Kuros önskan.