Anonim

Vårtborttagning: Hur man kan bli av med planteringsvårtor till fots hemma snabbt och naturligt

Zoro släppte nyligen ut (i anime) en imponerande ström av attacker med Busoshoku (Armament) Haki infunderade blad. Det här var inte så överraskande men hans flashback var (för mig).

Zoro blinkade tillbaka till både sin träning med Dracule Mihawk och hans kamp med honom i Baratie-bågen. Mihawks huvudblad, Yoru, uppenbarligen visas tydligt att vara svart under hela denna kamp och flashbacken betonar att det är det starkaste Black Blade. Ändå verkar avsnittet säga att Black Blades hänvisar till svärd som blir svarta när de infunderas med Haki. Eftersom Mihawk är den starkaste svärdsmannen verkar det garanterat att världens starkaste "Black Blade" kanske eller inte har något att göra med Yorus färg i sig.

Dessutom kan du notera att båda replikerna av Yoru som vi ser (Mihawks mini-svärd och den som används av den Mihawk-liknande apan Zoro tränade mot) har silverblad.

Allt detta leder till tre nära relaterade frågor:

  • Förstod jag det här rätt? Avser "Black Blade" svärdet eller tekniken?
  • Använde Mihawk Haki på Zoro så tidigt i serien?
  • Ser Yoru (som vi har sett det men i universum) svart, silver eller varierar det från person till person? Vad händer om Yoru inte hanteras av Mihawk?
1
  • I kapitel 937, som är ganska nyligen, finns det en stark indikation på att Black Blades kan bli svarta på grund av svärdmästarens användning av det snarare än att det ursprungligen skapades på det sättet.

  • För det första vill jag svara på detta:

    Dessutom kan du notera att båda replikerna av Yuro som vi ser (Mihawks minisvärd och den som används av den Mihawk-liknande apan Zoro tränade mot) har silverblad.

    Mihawks fickkniv, även känd som Kogatana, är inte en replik av Yoru:

    Det är en vanlig kniv, så blid och liten att Mihawk tycker om att visa sin skicklighet med den.

    När det gäller Human Drill som har samma svärd som Mihawk, det var ett fyllmedel. Det nämns inget om Human Drills i mangan. Därför har det inte mycket relevans för historien, och det antas att svärdet som bärs av det är inget annat än en kopia.

  • Från Wiki-sidan One Piece på Yoru:

    Själva bladet är kolsvart med en mycket stark glans..

    Några avgörande bevis för detta är:

    • Det har varit svart sedan seriens start när den svarta effekten av Haki inte introducerades
    • Det är svart även när det är på Mihawks rygg
    • Som du påpekade, om det vore Haki, skulle till och med Mihawks korta kniv ha verkat svart till publiken.
    • Det är inte det enda svarta svärdet som visas i serien. Zoros Shusui visas också vara svart i färgen (och i det här fallet är det definitivt inte Haki som gör den svart).

Därför är jag benägen att säga att det hänvisar till svärdet snarare än tekniken.


Baserat på den här bilden:

Det kan ha klädts i Haki även under den tidigaste delen av serien, men jag tvivlar på att han faktiskt använde Haki mot Zoro under deras första kamp, ​​helt enkelt för att han inte behövde. Vi såg honom besegra Zoro med sin korta kniv, så det behövdes inte att han faktiskt oroade sig för att få sitt svärd knäppt.

Det finns dock inga avgörande bevis för detta. Det kan ha klädts i Haki eller inte. Jag tror att det inte var det.


Yuro som ett svart svärd verkar svart även i universum. Tashigi beskriver det till och med som ett svart svärd, även om jag inte verkar komma ihåg i vilket kapitel. Inte bara det, namnet på svärdet är "Yoru", vilket betyder "Night" och kan också översättas som "Black Sword".

För alla vi, publiken vet, kan den svarta färgen vi ser när människor använder Haki potentiellt vara där enbart för att informera publiken om när den används. Detta förstärks av det faktum att vi aldrig såg den svarta färgen innan timeskip trots att vi såg kraftfull Haki som används av olika karaktärer. Jag skulle dock inte bli förvånad om den svarta färgen på Haki erkändes av karaktärerna i världen, vilket bevisade att det faktiskt var en sak.

"Svart blad" avser svärdet, och ja svärdet är svart. Det är sannolikt fortfarande svart, även när Mihawk inte håller den, precis som hans kappa fortfarande är röd när han inte bär den, etc.

Jag tvivlar ganska mycket på att Oda hade tänkt på Haki vid den tidpunkten Zoro kämpade mot Mihawk, men det är nästan en säkerhet att Oda med efterhand skulle säga "Ja, det var Haki".