Anonim

Yu Gi Oh! Original vs 4Kids jämförelse sida vid sida del 1

I anime (avsnitt 2) visas det att Mamimi är mobbad och tydligen tar bort skorna från henne. Jag förstår att hon troligen blir mobbad på grund av att hon är udda, men varför tog de hennes skor av alla saker? det verkar bisarrt för mig.

Som ses i själva anime:

I japanska skolor har de vanligtvis en uppsättning gatuskor utomhus och inomhusskor som kallas "Uwabaki". Inuti finns det vanligtvis enskilda hyllor eller skåp för allas skor. Dessa hyllor / skåp kommer ibland att ha utrymme för studenter att sätta och byta ut sina utomhusskor för sina inomhusskor. Detta görs vanligtvis för att förhindra att golvet skadas av yttre element och bibehålla dess polering under en längre tid.

Den allmänna idén (avbildad i anime och manga) om mobbning är att antingen stjäla dem (och kasta bort dem eller placera dem på ett obekvämt ställe) eller fylla dem med spetsar eller skräp (ibland också avlägsna dem). Syftet är vanligtvis att förödmjuka dem och / eller orsaka dem nöd utan egentlig konfrontation. Sandalerna som hon bär är förmodligen hennes inomhusskor, och tanken är förmodligen att njuta av att förödmjuka henne genom att få henne att gå hem utan skor eller i sina inomhusskor. I grund och botten är tanken med detta att skämma det mobbade offret (som vanligtvis reagerar passivt), som förlorar värdighet / "ansikte", vilket höjer ego / status för mobbaren eller mobbarna.